Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Indukcijski štedilnik – problem?

Indukcijski štedilnik – problem?

Pozdravljeni!

Pred kratkim smo kupili indukcijski štedilnik (najboljsi model Boscha, kar jih trenutno obstaja) in nam določene posode ne delujejo na eni plošči. Kljub temu, da uporabljam magnetno posodo, ki recimo na eni indukcijski plošči delujejo, na dugi ne “zagrabijo”. Ali je problem v velikosti posode? Ali plošča ne deluje, če je posoda premajhna?
V Sparu sem kupila tudi komplet posode, od katere jih polovica na eni plošči ni prijela,pa sem jih zato vrnila. Zanima me, ali je to normalno? Ce je odgovor pritrdilen, potem s stedilnikom sploh nisem zadovoljna, saj zato namrec imam indukcijo, da lahko v manjsi posodi kuhamo brez izgub…

Kaksne so vase izkusnje?
Lp,
Tejca

S ploščo ni nič narobe. Je pa s posodo, napisom ni vedno za verjet, ko jo kupuješ, zato jo vedno poizkusi z magnetom!

KIR,

Posoda je definitivno magnetna, saj na drugi indukciji dela…

Lp,
Tejca

Pol pa ne vem. Pri nas magnetne delajo na vseh

A tako čudno zahrešči, ko jo daš na ploščo? To se tudi nam dogaja, na eni delajo ok, na drugi pa na začetku cvilijo, ampak potem se to preneha. Imamo pa tuid pri nas Boscha.

ne vem sicer, kakšne plošče uporabljate tisti, ki lahko kuhate tudi z majhnimi lonci na velikih ploščah, ampak jaz na moji (imam Elektroluxovo) tega ne morem. Torej, če je dno lonca bistveno manjše kot je plošča, potem se plošča ne vključi. Če ta isti lonec prestavim na manjšo ploščo, potem dela normalno.

Je pa res, da imam eno ponev, ki očitno ni iz najbolj pravega materiala. Če jo dam na ploščo in uporabim polno moč, potem dela brez problemov, na nizki moči pa včasih ne deluje pravilno. Če začnem na nizki stopnji, plošča posode ne zazna, če pa jo povišam na najvišjo in potem znižam na nižjo, pa je OK.

Naš Bosch tega problema nima, pri kolegu, ki ima Eletrolux, pa ne morejo kuhati v lončku, ki ima manj kot 8 cm v premeru.

Jaz imam doma Bosha in lahko kuham kavo v džezvi za dva… meni delajo vse posode, tudi, če dam majhno posodo na ta veliko ploščo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close