Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek indukcijska plošča

indukcijska plošča

Pozdravljeni,imam namen zamenjat steklokeramično za indukcijsko ploščo , me pa zanima na kaj moram bit pozorna ? Za odgovore vam hvala.

Da imas ustrezno posodo (prime na magnet) in da dno posode ni pretanko.

Dno posode se namrec izjemno hitro segreje. Od oka ene 5x hitreje kot steklokeramicna ali plin.

Kaj konkretno te sploh zanima?

Meni je pomembno, da ima 3 različno velika kuhališča – 1 manjše, 2 srednja in 1 večje. Ker nekatere imajo samo 2 velikosti. Naša ima brušen rob, je lažje za čistit. Pa power boost, ga uporabljam, ko čakam da voda zavre. Pa malo poglej, kako ima narejene kontrolne tipke, ene imajo recimo eno tipko za vse plošče, naša ima za vsako ploščo posebej tipke. Ampak to se pomojem itak navadiš.

Jaz imam pa sedaj plin, bi pa zamenjala za indukcijo.
Kako večji bodo stroški?
Se močno pozna pri elektriki?

Sploh ne! Edino ne vem kaj bo, če bo kakšna kriza z elektriko. Januarja so bili ljudje par dni brez elektrike zaradi žledoloma. Je fajn imet še kaj na drva ;).

Pri nas je šla elektrika gor za 10 uvrov na mesec, res pa je, da zelo veliko kuhamo (velika družina, vsi jemo doma). pa odkar imamo nov indukcijski in novo pečico, res z veseljem, kuhamo še več. Drugače je pa zadeva super, predvsem hitra in lepo se očisti.

Vprašaj za električni tok v Amperih. Indukcijske plošče poberejo več.. Preveri kakšno varovalko imaš!

.. pr men, nova gradnja, če vse prižgem + pečica mi štrom pade ven…

Indukcija je zakon! Prej sem imela steklokeramiko. Na kaj je treba paziti? Sama sicer imam Siemens in nisem opazila nobene pomanjkljivosti. Zdi se mi zelo uporabna funkcija, da sama ugasne ploščo po uri, ki jo nastaviš in to vsako kuhališče posebej 🙂

Tudi sama sem imela namen kupiti indukcijo, pa sem si premislila ravno iz razloga, ker pogosto zmanjka elektrika, sploh pozimi.
Tako da imam sedaj steklokeramiko 2 plin in 2 elektrika, zadovoljna!

taprvo poglej priključno moč kuhališča in priklop, ter preveri tvojo obstoječo inštalacijo. In če bo to tvoja inštalacija zdržala, al bo potrebno kaj preuredit

garancija 5 let, pa čeprav z dokupom
poglej da maš opcijo razširitve/združevanja kuhališč (ali da se razširi, ali pa da dve kuhališči “spremeniš” v eno.. pride prav ko maš kake večje kuhalne posode v uporabi)
mogoče glasnost, če te zvok ventilatorjev nervira

malce za dušo.......https://www.facebook.com/stvari.ajdovscina/

Ja, kot omenja ena zgoraj, je fajn da ima timer. Pa zaščito proti pregrevanju – se izklopi, če na plošči pozabiš recimo posodo z oljem.. Naša se ugasne, ko pozabimo, da vremo vodo za čaj:)

Še to:) Se mi zdi malo brezveze računat na to, da kaj pa bo, ko zmanjka elektrike.. Prvič, ponavadi jo zmanjka za par ur.. drugič, če jo pa že zmanjka za več dni, je pa pomojem indukcija zadnja stvar, ki jo rabiš. Še zmerom si lahko za rezervo kupiš plinski kuhalnik (za kampiranje), mi imamo to opcijo zraven žara.

torej glede štroma:
– preveri obstoječo napeljavo sli lahk zdrži enga cca 7,8 kW porabnika, drgač te čaka sanacija le-te
kar se porabe tiče…indukcija je kot plin, zelo malo izgube. , vendar pa vseeno nekaj porabi. če maš dvotarifni števc in maš med tednom namen kuhat galže juhe in podobna jajca ki se čmajžijo po par ur zn abit ipestro. če te reči kuhaš čez vikend in med tednom bolj kot ne čmajžiš kake reči bolj na hitro, potem ni težav. Drgač pa preklopi na enotarifni sistem, pa poglej (še za kakim cenejš ponudnikom), če ga še nimate.

račun bi se ti lahk dvignil zaradi večj epriključne , moči, omrežnine, in pa seveda porabe. računaj da te vse skup morda pride enih 15, 20 €/mesec. če pa mate že večjo priključno moč in posledično dražj oomrežnino pa računaš sam tok. ta pride tam e do ne max15€/mesec

Glavna varovalka piše , da ima moč 7 KW, za štedilnik imam 20 A varovalko.Upam , da imam dovolj močno elektriko, da priklopim indukcijsko ploščo.

preberi prvo navodila – priklop o indukciji ki jo nameravaš kupt, da ne bo nepotrebnih presenečenj

Če si lahko privoščiš, vzami Miele, model KM6366, tu velikost posode ni pomembna. Ima 6 kuhališč, dve lahko združiš v eno. Voda pa zavre precej hitreje, kot pri kakšnih drugih.

http://www.miele.si/uploads/Indukcija.pdf

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close