Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek indukcijska plošča

indukcijska plošča

Kmalu bom morala zamenjati “šporhet”:-))
Odločam se med nakupom navadne steklokeramične plošče in indukcijske plošče.
Tiste uporabnice, ki se spoznate na te zadeve, kaj je bolj smiselno, da kupim, glede na porabo elektrike.
Vem, da je razlika v ceni v nakupu, kar bi še prenesla, če se mi potem pri elektiki kaj prišpara.
Torej katera varianta je bolj varčna in seveda kako ste zadovoljne. Ne pride pa mi v poštev plin, ker smo renovirali kuhinjo, pa ni placa za plinsko bombo.
Hvala punce.

Definitivno indukcijska. Bos privarčevala pri elektriki in na času.
Na indukcijski vse prej zavre.
Lahko kupiš tudi 2 + 2 ( 2 navadni + 2 indukcijski), ker moraš za indukcijsko zamenjat tudi posodo. Vendar se ti splača kupit novo posodo in kuput vse 4 ind.

Jaz imam 2+2 in mi je žal, da nisem kupla vse 4 indukcijo. Tudi čiščenje je čisto enostavno. Se ti splača dat nekaj € več….

Pa še en link
http://www.gorenje.si/838?id=838&nid=369

Svetujem kombinacijo 2 + 2 – highlight in indukcija

Hvala lili2.
Še nekaj me zanima. Nekje sem ujela, da če imaš indukcijsko naj pod njo ne bi imel pečice.Je to res ali sem dobila dezinformacijo. Priznam nič se nisem še pozanimala o tem. Vem pa, da ve veliko veste zato kar tukaj sprašujem.

Bolj varčna je indukcija. Pa tudi drugače ima vrsto prednosti pred steklokeramično (ni vroča, zato je čiščenje čisto enostavno, veliko hitrejša), tako da nekaj več evrov za nakup nikakor ni slaba investicija. Če se odločiš za indukcijo, ti vsekakor ne bo žal. Na njej dela vsa železna posoda (tudi navaden emo emajl) in sploh ni res, da bi za posodo morala zmetati gore denarja, kot radi pravijo nekateri.

Kaj pa je to highlight? Ma, sem očitno 100 let za koruzo:-)

highlight je “klasična” steklokeramična

jaz ti odsvetujem 2+2. ko smo kupovali novo kuhinjo, sem pregledala precej forumov glede priporočil in 90{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} ljudi, ki je kupilo 2+2, jim je bilo žal in so rekli, da če bi kupovali ponovno, bi vzeli 4xindukcijo. jaz osebno ne vidim posebne prednosti v tej kombinaciji in po 1 letu uporabe 4xindukcije sem super zadovoljna

tole s pečico je dezinformacija

Se podpišem! Z 2+2 praktično zelo malo pridobiš, ker ostanejo vse slabosti steklokeramične plošče, le dve hitrejši kuhališči imaš. 4 indukcije rula! 🙂

Za pečico ne vem, priporočajo pa, v kolikor imaš pod indukcijo predale, da zgornjega nimaš (daš samo fronto), ampak pustiš prazen prostor. Je pa to zgolj priporočilo in ne obveza.

Pri indukciji je poleg hitrosti prednost tudi to, da ko znižaš moč kuhanja, se to zgodi takoj- enako kot pri plinu- ko zmanjšaš plin, se tako “pozna”. Pri ostalih steklokeramičnih temu ni tako. Druge prednosti so ti napisali že drugi. Pri nakupu poglej tudi podatek, koliko energije porabi plošča,ko je v mirovanju, tj. ko na njej ne kuhaš. Ko sva kupovala midva, so bile razlike neverjetne in bistvene. Boscheva je bila npr. hudo potratna, AEG-jeva občutno manj. Na koncu sva se odločila za AEG-jevo, ki jo imava že 7 let, pod njo imava pečico in ni nobenih problemov.Poznam še 4 družine, ki imajo pod indukcijsko ploščo pečico in tudi oni nimajo nikakršnih problemov s tem.Imava pa 4x indukcijo in tudi jaz jih poznam kar nekaj, ki obžalujejo odločitev za 2+2 in bi vzeli 4X indukcijo, če bi kupovali ponovno.

[/quote]

Priporočam indukcijo, je res noro hitra. Ko sem se odločala za nakup, sem tudi na forumih videla, da naj bi se stvari pod njo segrevalo. Sem dala v čisto zgornji predal za probo peibor, pa je ostal kar tam, saj se ne segreje. Imamo pa najcenejšo Boschevo.

Hvala vsem, ste me prepričali za 4.

V eni zadnjih revij Moje finance so izračuni – kateri aparati se splačajo kupiti bolj varčni in kateri ne.
Pri indukciji se je pokazalo, da 200 EUR višjo ceno pri nakupu pri kuhanju 3x dnevno “prineseš not” v 4 letih. Pa razmisli sama pri svojih kuhalnih potrebah, kaj boš naredila. Stroška nove posode mislim da niso upoštevali.

Samo opozorilo-mi imamo Gorenjevo 2+2 in mi je indukcija crknila po 3 urah uporabe:(So zamenjali en del, mi je čez nekaj tednov spet crknila (samo indukcijski del). So zamenjali celo ploščo in zahtevali, da pod njo nimam nobenega predala, samo fronto-tako tudi piše v navodilih za vgradnjo. Serviser od Gorenja je vztrajal, da ne sme biti spodaj nič in so mi morali predal Gorenjeve kuhinje vreč ven in dati samo fronto-celo pregledat so prišli (serviser od aparatov), če imam sedaj prav vgrajeno. Čeprav so vsi ostali (vključno z monterji , ki so kuhinjo zmontirali) trdili, da je to lari fari in bi lahko imela spodaj predal. Prav tako ni nobene take zahteve pri ploščah ostalih proizvajalcev-tako da, samo ne Gorenjeve plošče!
lp efka

Še jaz. Imam 2 + 2 se pravi 2 navadni in 2 indukcijski kuhališči ali kako se reče.

Sklep: če bi še enkrat kupovala, bi vse 4 indukcijske.

Pečico imam spodaj in je čisto ok.

Nimam od Gorenja. Mogoče zato vse dela. Franjotu ne dam niti evra.
No trkam, da ta ne bi crknila.

Pozdravljeni
Jaz pa imam težavo pri gorenjevi plošči 2+2, da mi indukcija včasih noče prijeti, še posebej zjutraj, ko hočeš skuhat kavo.Imam pravo posodo. Ali je možno, da zato, ker je posoda manjša od zarisanih krogov? Včasih pa dela brez problema. Ali se kateri indukcija izklopi sama od sebe med kuhanjem in se potem noče takoj prižgati?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close