Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Indukcijska kuhalna plošča

Indukcijska kuhalna plošča

Ali jo katera ima in kako ste zadovoljne? Zakaj je potrebna posebna posoda – oz. zakaj se ne sme na tej plošči kuhati z normalno posodo?

Prodaja se tudi t.i. highspeed kuhalna plošča, ima katera izkušnje s tem?

Do sedaj smo uporabljali plin, vendar je veliko dela s čiščenjem.

Kaj mi svetujete?

Hvala za odgovore.

Lp,Tina

Jaz imam zdaj 2 indukcijski in dve steklokeramični plošči. Če bi vedela, ko sem štedilnik kupovala kako super je indukcija, bi vzela vse štiri indukcijske. Je veliko hitrejša kot plin, ko zmanjšaš oz. izklopiš, takoj neha delovati..(ni ti potrebno odmakniti posode). Jaz kuham samo na indukciji. Pojdi v trgovino, pa naj ti tam demonstrirajo.

Mari, katere firme jo imaš?

Posoda je iz železa in sicer zato, ker deluje na principu magetizma, v glavnem mora biti posoda iz železa , tako, da jo na dnu prime magnet. Veliko današnje posode je iz raznih zlitin, sploh je veliko aluminija in s tem na indukciji nimaš kaj delat. Tudi AMC prime stara 6 ali manj let, starejša ne.
Highspeed je pa verjetno električna steklokeramična, to pomeni, da se hitreje segreje.

Mari – kakšno posodo pa imaš?

Na žalost sem kupila navadno posodo in zdaj jo ne morem več vrniti.

Na indukcijski pa z navadno posodo ne smem kuhati. Je to res?

Ali lahko kuhaš z določeno posodo ali ne, lahko preveriš kar z navadnim magnetom. Če se magnet prime na posodo, jo lahko uporabljaš na indukcijski plošči, če ne, pa ne. Jaz uporabljam navadne posode, pa je vse OK.
LP,
Moli

Hvala, potem pa ni problema. Če se tebi ni uničila, potem se tudi meni ne bo.

Sem poskusila z magnetom na posodah, pa se magnet ne prime na žalost.

Lp,Tina

Raje vrži posodo stran, ali pa jo komu daj. Sama imam 4 indukcije in je fenomenalno. Ko grem kuhat sestri in staršem na navadne high speed, je kot bi bili iz kamene dobe. Totalno se splača indukcija – vse 4.

hvala za odgovore! Samo še nekaj – kaj bi se zgodilo, če bi kuhala z navadno posodo? Bi jo uničila ali ne bi imelo učinka? To mi namreč še vedno ni čisto jasno.

Indukcijsko polje se vzpostavi samo tam, kjer gor postaviš posodo z magnetnim dnom. Greje se dno posode, ne pa plošča (plošča postane topla le pod dnom posode, ker se segreje pač od posode), ne roka, če jo položiš na vklopljeno ploščo itd. Torej če daš gor steklo, keramiko, aluminij, se ne bo zgodilo popolnoma nič. Indukcija je zakon, žal imam samo dve plošči 🙁 zdaj bi kupila vse štiri.

Highspeed so sedaj skoraj vse steklokeramične plošče. Deluje kot vsaka električna plošča, le da je hitrejša (high-speed) in bolj varčna.
Ja, tudi sama imam nekaj posode, ki ne dela na indukciji, pa sem zato nabavila kombinirano ploščo. Indukcija je bila zame takšna revolucija, da sem si potem kupila komplet posode za 50 jurjev in zdaj bi vse tisto plehovje z dvema “highspeedoma” vred lahko vrgla v smeti.

Pa je ta posoda za indukcijsko ploščo kaj dražja od “klasične”?

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

PS: v torbici imam mali magnetek, če bi slučajno naletela na fino posodico in ne vedela, ali bo delala 🙂 Skrivnosti ženskih torbic pač… Pa veliko užitka pri kuhanju!

Resnici na ljubo je nekoliko dražja, sploh kosi, ki so večji od džezve. Vendar je tudi plošča dražja, pa smo indukcijski uporabniki še vedno navdušeni zaradi UDOBJA, ki ti ga zadeva nudi. Si predstavljaš, da se ti nič ne more prižgati na ploščo, ker nikoli ni dovolj vroča! Obrišeš, pa je. Ko kuhaš kavo, ti sploh ni treba umakniti posode. In polno takih drobnarij…

Jaz imam ploščo 2 indukcija, 2 navadno steklokeramiko.

Pa mi je žal, da nima vseh 4 indukcijskih.

Od plina sem prišla na indukcijo. Se mi zdi da se mi je marija prikazala.

Tako hvalite indukcijsko, da ste me prepričale!

Je pomembno katero znamko kupim – mislim,da bom vzela od Boscha.

Vsi govorite, da vam je žal, da nimate vseh 4 kuhališč indukcijskih. Jaz še sploh nisem videl v teh reklamnih ponudbah plošče, ki bi imela vse 4 indukcijske. Vem, da kombinirana plošča pride okrog 160.000, koliko pa z 4-mi indukcijskimi?

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Mislim, da so vse 4 indukcijske še (precej) dražje, jih pa ima vsaka taka trgovina. So pa še preveč nove in predrage, da bi jih prodajali v akciji, vsaj jaz še nisem videla.

Marko – mogoče v pomoč en link:

http://www.gospodinjski-aparati.si/iskalnik/articles.php?id=7872&zadetek=0

Bosch ima 4 indukcijska kuhališča, cena pa je 249.900 sit. To sem jaz našla.

Lp,Tina

Mi lahko svetujete kje ste kupile in kakšno posodo imate za indukcijske plošče?

Ni važno, ali je “rostfrei” ali prevlečena s teflonom ali emajlirana ali karkoli drugega – če se magnet prime na dno posode, je v redu. Gotovo že imaš kak lonec za začetek, potem boš pa že videla, kaj ti ustreza. Saj jih je po vseh trgovinah dosti. (Jaz imam v glavnem preflečeno s teflonom, pa nekateri zavijajo z očmi, da sem popolnoma mimo.) Aha, sama keramična plošča pa ima krušljiv rob, tako da tisti, ki radi hrano pripravljajo v težkih, litih posodah, prisegajo na plošče v kovinskem okvirju.

Pred parimi meseci sem kupila Boschevo steklokeramično kuhalno ploščo (2 indikcijski, 2 navadni) v trgovini bogu za hrbtom. Je bila cca. 25 jurjev ceneje kot ista znamka in model v kakšni bolj znani trgovini. Trgovini se pa reče GRETON d.o.o., Dol pri Hrastniku. Povprašaj. Baje imajo brezplačno dostavno ne glede na razdaljo.

4 indukcije imam že dobro leto. Od Gorenja za 250.000. Še zdaj pa nisem našla ponve za palačinke, take ta prave, z nizkim robom. Ali kdo ve, kje naj še iščem?

Morda Lesnina na Brdu (če si blizu Ljubljane), pa potrpežljivo med neskončnimi policami…

Hej Tinči, vidim, da si se resno vrgla v opremljanje stanovanja! Upam, da ne zameriš, da sem te prepoznala in si dovolila dodat čisto neumesten komentar. Ti kar pridno sprašuj, bo še meni prav prišlo…enkrat 😉 Lepo bodi pa upam, da res ne boš naslednji teden “koga” zalagala z večerjo (v indijski restavracij npr)…pa ne sekiraj se preveč, jaz še zdaj nisem kupila darila, zadnje želje so mal predrage, za tisti predalnik mi pa tud še ni uspelo it pogledat. No, vidiš, kolk sem smotana, da nimam časa za maile, za takšne stvari pa…Lepo bodi, pa se mogoče danes vidiva na PS!

N.

Indukcija je super, imam jo že 2 leti, seveda 4 indukcije, ker sem se zelo pozanimali v čem je razlika v steklokeramičnih ploščah, ker so bile cene zelo različne. Po temeljitem premisleku in pogovori z različnimi prodajalci in nekaterimi ki že imajo 2 indukciji in vsi obžalujejo da niso kupili 4 indukcije. Vse kar ste napisali zgoraj drži, razen to da za ta štedilnik lahko uporabljate vso najpreprostejšo posodo kot npr. posoda iz Ema Celje, imajo veliko različnih in zelo lepih posod kvalitetnih in cenovno zelo različno od najbolj preproste do zelo moderne in kvalitetno v stilu AMC, brez vode, malo olja ipd. (emoton), tudi ponve imajo prav za indukcijo za palačinke. Jaz sem takrat ko sem kupila ploščo šla kar v Celje, sem iz Lj., in si tam kupila za pol cene posodo emoton. Se splača.
Uživajte v kuhanju, predvsem pa v čiščenju, ko samo obrišete in NIČ NE RIBATE ŠTEDILNIKA.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close