Indukcija-napaka v posodi ali plošči
Imam kombinirano ploščo, 2 indukciji + 2 navadni.
Kupila sem dve posodi za indukcijo, na eni plošči mi obe posodi delata normalno, na drugi plošči pa nobena.
Ostale posode mi delajo na obeh indukcijskih ploščah.
Sedaj ne vem, ali je napaka pri posodi ali bi lahko bila tudi plošča.
Poleg tega vidim, da vedno, ko uporabljam obe indukciji, da se, ko prižgem še drugo ploščo, jakost na prvi zniža, tako da moram npr. za pečenje vedno uporabljati vsaj 7, če ne celo 8 stopnjo od 9, saj se drugače vse bolj kuha. Včasih pa se mi zdi, da slabše delata kar obe plošči. Je to lahko odvisno od elektrike.
Dela pa štedilnik tako že od vsega začetka, plošča je stara okoli 2 leti, Bosch, takrat naj bi bila najboljša in sploh ni bila poceni.
Meni je enkrat ena trgovka rekla, konkretno za rostfrei džezvico, da manjša ni nujno, da “potegne” na indukciji, da naj raje kupim večjo in z debelejšim dnom. Iz tega sklepam, da je, razen od kvalitete posode lahko odvisno od velikosti plate in posode. Sicer bi ti pa priporočila, v kolikor imaš še garancijo, daj nesi piskre v službo ali k prijateljem in naj jih čimveč poskusi, če pri njih deluje. V garanciji bi se potem sklicevala, da preiskušeno deluje na več drugih kuhališčih različnih velikosti. Tudi mi imamo indukcijsko/ steklo bosch 2 + 2, staro štiri leta. Takšne težave pri svojem štedilniku še nisem opazila, je pa kmalu po izteku garancije indukcija postala ful glasna. Nekje sem brala, da bi naj to bil ventilator, ampak kar para mozak, tako da na srečo imam še dve navadni plati. Tega ne bomo popravljali, ko bo začel umirat, grem nazaj na Gorenje steklo. Smo imeli več kot petnajst let vgradnega od našega Gorenja in še zmeraj deluje brezhibno. Menjali smo zaradi rjavenja pečice, ampak tudi ta na vikendu še zmeraj speče kak štrudl. Tudi z drugimi Boschevimi izdelki smo pogojno zadovoljni glede na to, da smo res imeli srečo z Gorenjem prvih petnajst let, čeprav pravijo, da se sedaj nič več ne dela niti za deset let.
če si dokupla garancijo še za nadaljna 3 leta, te nima kaj skrbet. Hudič je če je nisi in če je to mogoče feler. Za svaki slučaj preveri še pri Cvetu te naše namige, nasvete… on zihr ve kako je s to zadevo
još jedno pitanje…. kakšn napeljavo imaš? Mislim, imaš ločeno ploščo+ pečico ali samostojni štedilnik? Če imaš vgradni set… imata plošč ain pečica vsaka svojo varovalko ali imata skupno? Če imata skupno pride zagotovo do padca moči (če bi recimo mela 4x indukcijo pa da vse 4 plate upalš pa še pečico ti varovalko ven vrže). lahko je padec moči posledica priklopa. V tem primeru te reši ednino nova – dodatna varovalka za kuhališč… večkrat prebrnano tle gor. Če maš vgradni set, naj imata plošč ain pečica vsaka svojo varovalko, drugače zna biti sitno
Hvala vsem za nasvete.
Imam vgradno pečico, ploščo posebej, ne vem pa kako je z varovalkami. Prej sem imela plin, pa se spomnim, da se je električar kar namatral, da je potem tja, kjer imam priklopljeno pečico priklopil še ploščo. Morda je res kaj s tem v vezi, bom morala očitno dat preverit več napak, posode, ploščo in elektriko.
Hvala vsem za nasvete.
Imam vgradno pečico, ploščo posebej, ne vem pa kako je z varovalkami. Prej sem imela plin,
plin ima nižjo priklopno moč. Če maš izključni plinske gorilnike (samo plinske gorilnike brez električnih plošč) rabš štrom samo za vžig… to pa porab malo. Če maš kombinacijo plin + elektrika (govoriva o onih rinkah, ali pa steklokeramiki) je pa priključna moč nekoliko večja. Če maš plin+ indukcija pa še večja.
največjo priklopno moč (posledično pa tudi momentalno porabo) imajo indukcijsk akuhališča z možnostrjo dodatne povečane moči (razni power boosti, extreme power in podobne čirule čarule)
če maš tako ploščo + pečico vezano na eno varovalko ti bo ob eni povprečni uporabi (recva da rabš povečano moč na 2 kuhališčih + da ti laufa pečica) slej ko prej vrglo varovalko ven, ker bo prišlo do preobrementive. če maš samostoječi aparat, pa ima le-ta določne avrovala, tko da je prilagojen za takšne priklop.- j epa seved aposledica, da ob polni obremenitvi plošče ali pa pečica ali pa morda oboje rahlo pešajo. Ampak tako pač je.
whitecow
V tem primeru te reši ednino nova – dodatna varovalka za kuhališč… večkrat prebrano tle go
Če zaradi preobremenjenosti pade napetost, potem tega ne bo rešila dodatna varovalka.
Do padca napetosti pride, če je hiša preveč oddaljena od trafo postaje ali pa je sam trafo preslab za vse porabnike.
Pomaga lahko mogoče le priklop na različne faze, če jih ima.
no, saj to sem mel v mislih. Samo vedno se priporoča, da imata kuhališče in pečica vsak svojo varovalko. ker Indukcije so precej močne in zase rabijo eno varovalko. pečica pa laufa tko al drugač. če ne druzga imaš uro gor, ki je določen porabnik.Tko da vsakei mašini svoje, pa bo
Forum je zaprt za komentiranje.