indukcija – kako do čiste?
Imam pol leta star indukcijski štedilnik, do zdaj sem čistila samo z detergentom za posodo.
Na ploščah se je nabrala umazanija, ni čisto, ne gre stran, drgnit z gobico ne upam, da ne bodo praske.
Kupila sem tekoče čistilo rdeče v spraju od dr. Beckman (za steklkokeramične plošče) in sem pričakovala, da mi bo pobralo dol vso umazanijo. Žal mi tudi po večkratnem špricanju in brisanju ni šlo dol.
Kaj mi priporočate, kaj uporabljate za čiščenje indujkcije?
hvala
Špohtl oz. strgalo za steklokeramične plošče. S čistilom namočiš ploščo, potem pa s strgalom postrgaš zamaščene dele s plošče dol in potem normalno očistiš do konca.
Poskusi !
Meni na moji indukciji se še ni nabrala nobena umazanija. Jo pa enostavno vsakič sproti, ko gre kaj čez obrišem.
Kupi čistilo in strgalo za steklokeramične plošče. Potrpežljivo strgaj vse lise dol. Bo šlo ampak potrebuješ nekaj časa. Na zadnje sem generalno čistila ploščo in zares odstranila vsako liso, porabila sem ENO URO!
Priporočam, da vsak dan ali na dva dni namažeš s tem čistilom, saj čistilo naredi tudi zaščito. Kot že ena gor piše, ploščo uporablja že 3 leta in je kot nova ravno zaradi vsakodnevne uporabe tega čitstila. Čistilo naredi ščit in se lažje očisti.
Moja plošča je po več letih kot popolnoma nova:
1. po kuhanju vzamem čistilo za steklokeramične plošče iz Lidla in dam na ploščo en brizg.
2. Razmažem ta brizg čistila s papirnato brisačko po plošči
3. z mokro krpo obrišem ostanke čistila s plošče
4. s papirnato brisačko obrišem ploščo do suhega
Dela za eno minuto. V vseh letih sem strgalo potrebovala le 3x.
Forum je zaprt za komentiranje.