Indonezija,Oceanija ( Bali,Fidži )
Ma Bali je tako, tako. Če si žeiš partija in surfa potem je OK, sicer ti pa predlagam, da se odpraviš na tamkajšnje vulkane, templje riževa polja v notranjost otoka oz. na drugo stran Kute. Zelo lep je Ubud, kjer si privošči kako masažo po katerih so balijevci zelo znani. Vtem času po bo vse skupaj tudi ceneje, zaradi znanega terorističnega napada.
O Fijiju pa sem že pisala nekomu, kar poglej si po forumu!!!!!!!!
V primerjavi z Balijem je Fiji izjemno drag….predvsem spanje!!!!!! Plaže pa neverjetno lepe in res vredne greeha!!!!!!! V primerjavi z Balijem pravi raj.
B&B
Še neki sem pozabila. Ubud je znan tudi po teatru oz operi oz. njihovih plesih. To si le privošči. Plesalke imajo Zelo zanimiv način obračanja oči.
Sicer pa greš iz Balija lahko tudi na Irian Jayo to je zahodna Papua. čudovita a zelo pustolovska. V notranjosti je mesto Wamena do katerega lahko samo letiš, ker je obdano s popolno džunglo in je neprehoden. res noro, če si avanturist in si upaš malo med ljudožerce je res fantasitčna avantura.
B&B
Še nekaj mojih predlogov za potepanje po Indoneziji.
Bali – tako kot pravi B&B. Precej skomercializiran, na daleč se izogni Kuti, razen, če imaš letalo ob kakšni nemogoči uri in moraš tam prespati. Ubud – kulturni center Balija, se splača videti, kljub navalu tujcev. Balijska kultura je vseeno nekaj posebnega. Še bolj priporočam obisk okoliških vasi, vulkanov, riževih polj. Na severni obali imaš možnost potapljanja, ampak to je spet turizem… V vsakem primeru na Baliju menjaj dolarje, če potuješ v druge dele Indonezije.
Komodo – zmaje pojdi gledat raje na sosednjo Rinco. Izhodišče je Labuanbajo na Floresu. Tam lahko z najetim čolnom obiščeš tudi kakšnega od tisočev okoliških otočkov s palmo ali brez. Nekaj časa imaš lahko čisto svoj otok. Primerno za snorkljanje.
Sumba – zelo zanimiv otok s posebno in (za nas) nenavadno kulturo. Zelo priporočam.
Papua Barat (od 2001 tudi uradno uporabljajo ime Zahodna Papua) – Vzemi si čas, ne bo ti žal. Če bi bili vsi ljudje na svetu ljudožerci, ne bi bilo nobene vojne. Sploh pa izraz ljudožerci ni ravno primeren, to je en zahodnjaški šovinističen izraz. Bolj prijaznih in poštenih (morda celo otroško naivnih) ljudi nisem srečal nikjer drugje. Do Jayapure prideš z letalom ali ladjo (vsaka dva tedna) od tam naprej v Wameno z lokalnim letalom (adrenalinska dogodivščina). Wamena je izhodišče za trekinge v okoliške vasi in doline. Dokumente za obisk te pokrajine (surat jalan) moraš urediti že v Jayapuri.
Vidm da me čaka še veliko zanimivega!
Kakšne so pa kaj cene? Baje je poceni.
Moja pot je že začrtana in sicer od Jakarte do Balija.
Kaj je na Javi vredno ogleda?
Zanima me še, če vas je Bali toliko pritegnil da bi dol ostali za vedno? Je kakšna možnost da si najdeš delo, odpreš lokal ali kaj podobnega?
Pa hvala za vse informacije!
Forum je zaprt za komentiranje.