Najdi forum

indonezija

zanima me ce je za indonezijo potrebno kaksno cepljenje oz. ostale nevarnosti na poti?

Cepljenja niso obvezna,…je pa za nekatera obmocja potrebno jemati antimalarike,…
Lep pozdravcek

Jaz sem se ravnokar vrnila iz Indonezije. Fajn je da se cepiš vsaj proti hepatitisu A. Midva pa sva jemala tudi antimalarike.

lp

Špela,

a lahko mal napišeš kako si se imela in kje vse si bila v Indoneziji??? sem bil lani dol, letos avgusta se pa spet odpravljam – tokrat na Sulawesi.

LP

O Sulawesiju sem slišala same dobre stvari tako da sem ti kar malo fouš.Midva sva šla čez Javo, Bali, Lombok, giliji…In morm rečt, da sva zelo uživala. ker je bila deževna doba je bilo vse zelo zelo zeleno in resničnoo lepo. Ljudje so prijazni. prenočišča, hrana itd. je poceni. Nasplošno sva zaljubljena v azijo. in naslednjič, ko se vrneva v Azijo bo to definitivno ali Sulawesi ali pa Sumba in Papua….
Kje si bil pa ti lani?

Lani sva s punco štartala v Singapurju, šla z vlakom čez Malezijo (eno popoldne preživela v Kuala Lumpurju), nato pa preko otoka Penang na Sumatro. Naravnost do rezorta za orangutane Bukit Lawanga (3dni) nato Lake Toba –> Bukittinggi —> Padang —> Mentawai Islands (siberut, 1 teden). Naprej z letalom v Yogjakarto (1 teden –> ogled mesta in okolice – Prambanan, Borobudur, Dieng Plateau), nato naprej na Bali, najprej otok Nusa Lembongan, nato v Padangbai, naprej na Gilije (1 teden na vseh treh otokih) nato komodo trip vse do Flores. Nazaj čez Sumbawo do Matarama, od tam na jug Lomboka. Zadnje 14 dni pa še na Baliju (Ubud, Tulamben, Amed, Padangbai, Kuta,…). Vse skupaj 8 tednov. Nepozabne počitnice.

Tako nekak na kratko.

LP

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close