Najdi forum

Indonezija?

Zivjo, zanima me, ce ima kdo kaj izkusenj z Indonezijo poleti, kaksno je vreme in to. Tudi jaz sem namrec v soli in sem zato zavezana na poletne pocitnice. Kaj pa kombinacija Malezije in Indonezije? Ima kdo kaj izkusenj s tem? Nisem se se namrec odlocila, kam letos poleti, zato sprasujem zelo na splosno.

Jaz sem bil pred tremi leti septembra v Indoneziji. Java, Bali, Lombok. Kar se tiče vremena, je podobno kot pri nas, morda malo bolj vroče in vlažno. Ni pa nobene panike. Lani sem bil avgusta v Jordaniji in je bilo zaradi izjemne vročine precej težje potovat. V petih tednih, kolikor sem bil v Indo, je deževalo samo zadnjih par dni, ko sem bil v Kuti na Baliju.
V Maleziji še nisem bil.
Če te še kaj zanima, kar z besedo na dan.
lp m

Zivjo!

Še ena učiteljica se oglaša….Lansko poletje smo bili v Indoneziji in sicer na Baliju, Lomboku, Gillijih, Sumbawi in Floresu. Vreme je poleti idealno, ljudje so prijazni, otoki zanimivi, zivljenje pa poceni…skratka super, priporočam. Mi se letos spet odpravljamo tja in sicer verjetno najprej v Malezijo, potem pa še na Bali. Lani si si vizo za Indonezijo lahko zrihtal v Ljubljani, letos moraš pa baje na Dunaj. A veš mogoče, če se jo da takoj dobit v Kuala Lumpurju?

Lp Eva

Oj,

Glede indonezije je takole: če si vizo rihtaš pred odhodom moraš na Dunaj, kjer stane 35€, velja pa dva meseca.
Do vize lahko prideš tudi v Kuala Lumpurju, toda obstaja velika verjetnost, da te bodo “šetali” od enega do drugega predno prideš do nje.

Lp, BArbra

Zdravo,

ja, res je, se ena uciteljica. Kaj moremo:-) no ja, so pa zato dolge pocitnice. Hvala za te informacije, ja, to sem slisala, da je treba na Dunaj po vizo-je treba it osebno tja ali lahko to kako tu narocis, koliko pa sploh stane?
No, se bom se jaz malo pozanimala in javim, ce kaj izvem. Lp

Zdravo,

ja, samo septembra je verjetno tudi malo drugace od julija in avgusta,ali ne? A so trije tedno dovolj ali mislis, da je to premalo za vse te otoke? kako je pa s transferji na otoke?

Lp

Pravkar sem klicala na ind. ambasado, kjer pravijo, da moras na Dunaj po vizo. Podatke lahko tja sicer tudi posljes, iskat pa jo moras it osebno.

Njihova spletna stran pa je:

http://www.kbriwina.at

Lp

Vizo se lahko uredi tudi preko Kompasa, vendar je potrebno poleg 35 EUR plačati še 8.000,00 SIT na potni list (za stroške pošiljanja). Čaka se približno 10 dni.

LP

Poleti je vreme v Maleziji lepo. Monsun na vzhodni obali se začne oktobra in traja do februarja.

ce primerjas s Tajsko, na primer, kam se bolj splaca it, se da vec videt na Tajskem?

Zanimivi sta obe državi, tako da si ne bi upal trditi, da kakšna izmed njuju popotnikom ponuja več. Se pa med seboj seveda precej razlikujeta.

poleti je ok. dezevna doba se zacne konec septembra. pa tudi takrat vsaj v indoneziji ni blazne panike

Mene tudi zanima veliko o Indoneziji. S punco greva 22.5 na poročno potovanje na Bali. Stop-over mama v Singapurju kjer bova postala 1.noč.
Vizo mi pa rihtajo na Komapsu in sem jim v ponedeljek dal vse potrebne dokumente.

Morda želita Lonely Planet. Posodim za eno leto.

Pokliči.

LP!

Š3tof

Ojla, tudi jaz grem s prijateljico tja, bi prosila za posojo Lonely Planeta, če je še na razpolago. A gre za najnovejšo izdajo ?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close