Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice indonezija pozimi

indonezija pozimi

Je kdo potoval v casu od novembra do februarja?
Kako je z vremenom in cestami?
Se da potovat okol?

lp, b.

Hej!
Jaz sem bil dvakrat v Indoneziji v nobembru/decembru.
Zame je to najboljši čas za potovanje po JV Aziji. Torej, začetek deževne dobe. Ampak vreme je še vedno zelo sprejemljivo. Dež sicer hitro pride, a še hitreje tudi izgine. S cestami nikoli ni bilo problemov. Je pa seveda vse odvisno od tega kje in kako potuješ.
Edino Ramadan včasih malo moti. Prvič zaradi tega, ker so čez dan skoraj vse restavracije zaprte, drugič, ker cele dneve in sredi noči po zvočnikih kličejo Alaha (joj, včasih je prav grozno zjutraj ob petih) in tretjič, ker je Ramadan glavna turistična sezona in so cene temu primerno tudi višje – a le v tistih malo boljših hotelih, pri budget prenočiščih se to ne pozna tako. Aja, na Baliju seveda teh problemov ni, ker je tam 90% Hindujcev.
Lep pozdrav in obilo užitkov v Indoneziji!
Pepson

Glavne ceste so splužene, na stranskih pa lahko obtičiš v kakšnem snežnem zametu.

Zdaj pa malo bolj resno. Kam v Indonezijo pa sploh potuješ? Na Javi in Baliju ne bi smelo biti problemov. Na kakšnih bolj odmaknjenih otokih, kjer so tudi glavne ceste makadamske (ali bolje zemeljske), bi lahko bile težave s prevoznostjo. V deževni dobi pač dežuje večkrat na dan, v suhi samo ob pol štirih popoldne.

V deževni dobi je eden od večjih problemov prtljaga, ki jo tovorijo na strehi. Stvari imej v vrečkah, cel nahrbtnik pa tudi po možnosti v eni večji vreči. Ko se ti stvari enkrat zmočijo, jih zlepa ne posušiš več. Meni je celo knjiga splesnela v enem dnevu, ko jo je zmočil dež.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close