Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Indonezija – deževna doba

Indonezija – deževna doba

Živjo, s prijatelji planiramo na eno potovanje v Indonezijo in Malezijo naslednje leto od januarja do konca marca. Baje imajo takrat tam dol deževno dobo, nas pa zanima kako izgleda ta deževna doba. OK, itak da dežuje, ampak kok približno in če ti to zna resno zagrenit popotniške užitke. Iztok

ni panike. mal bolj vlažn je pa mal več oblakov pa 1x-2x na dan se za 15min ulije.

seveda je možno tudi daljše scanje ampak ga sam v 6 tednih nisem doživel…

je pa posledično vse mal ceneje, ker je mal turistov

No, ne vem…

Mene je zadelo v Indiji, ampak to je pomenilo, da je bilo v mestu z nekaj miljoni prebivalcev (Amritsar, kdor pozna) v dveh, mogoče treh urah vode do sredine stegen…

Če si stal, na cesti, ne v luknji ali kaj podobnega…

avtomiobile je zalilo med vožnjo in vsi so obstali na ulici, na pol pod vodo…

Tako da jaz ne bi rekel, da je to čisto enostavno…

lp

bv

bojanv,

ja, mogoče je vse, sam po mojih izkušnjah v indoneziji večje panike ni…

se je pa seveda dobro pozanimati preden greš, kje so možni plazovi, poplave itd. in se tja ne napotit…
te pa zna doletet vsepovsod – podobno kot kar je tebe zalilo v Amritsarju je mene v Kuti na Baliju (sem takrat spoznal, zakaj imajo pločnike visoke pol metra — ceste se spremenijo v reke)

sem pa tud slišal zgodbice o poplavah, ki so onemogočale potovanje za par dni itd. – seveda je v sušnem obdobju bolj suho 🙂

na splošno pa ne bi smelo biti panike…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close