Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Indonezija-Denga?

Indonezija-Denga?

Pred dvema tednoma sem se vrnila iz mesečnega potovanja po Indoneziji.Zadnji teden sem dobila visoko vročino, ki ni padla , bolečine v mišicah in bolečine za očmi.Tri dni sem preživela v privat bolnici na Baliju in ker niso izolirali Virusa Denge ali malarije sem lahko letela nazaj.Dengo so mi potrdili na infekcijski kliniki z navodili dolgo okrevanje in pocitek.Najverjetneje sem jo dobila na otokih Gili.KLjub spanju pod tendami in ostalim repelentom!
Zanima me , je kdo Že prebolel Dengo in mi lahko kaj vec pove o okrevanju.Moje stanje je po treh tednih precej bogo.Vrocina, ki se pojavi pop a ne vec kot 37,5, utrujenost in brezvoljnost.Pred tem pa sem vsak dan bila aktivna.

Inja

predvidevam, da antimalarikov nisi jemala. na žalost ne vem nič o tej dengi, želim ti pa čimprejšnje okrevanje. ti pa predlagam, da probaš pridet v kontakr z dr. rajtmajerjem, ki naj bi bil specialziran za azijo in bolezni tam! lp!

Hvala za odgovor.Je lej Dengo lahko dobis tudi ce jes antimalarike.Zadnjo ni cepiva,niti zdravila.Simptomi pa so priblizno isti kot pri malariji na zacetku.Lahko se ti pa pojavijo tudi notranje krvavitve, zato je zelo pomembno , da prides cim prej do bolnice.Lp Sinja

dengo (baje so to komarji ki te picijo po dnevi) sem fasal na Tajskem in res ni prijetno. Vrocina pri meni 39, krci in spuščaji po telesu. Paracetamol (Lekadol) je edina resitev in pa pocitek, nikakor pa ne jest aspirinov. To zna biti usodno. Pa še en problem je – če še kdaj dobiš dengo si ga pa ornk na!”#$….

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close