Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Indija,januar-februar 2007!

Indija,januar-februar 2007!

Nekje v zacetku januarja, imam v planu potovati v Indijo.
Za kaksne 4 do 6 tednov,več mi žal čas ne dopušča.
V glavnem iscem sopotnico-ka, rajsi kaksno sopotnico.Gre za low budget potovanje,
torej tisti, ki ste navajeni na takšne stvari in imate plan potovati v tem času
se javite.JAz moram iti nekam na toplo pozimi, ker mraza enostavno ne maram.

Mail: bogo_ra@yahoo.com

Morda želiš Lonely Planet. Pokliči.

LP!

Ulrik

Hoj,
a lahko napises kaj vec o tem? A mas ze rezervirano karto, …
Jaz se sicer nisem bila nikoli na takem potovanju ampak me letos ze grabi kar nekaj casa da bi sla nekam, in tudi sama bi rada da je toza dalj casa.
Daj probaj kaj vec napisat

Spanheim: hvala za skrb, vendar ze imam kar neki casa LP.

Drugace, pa karte se nimam rezervirane.Sem pa se seveda pozanimal.V januarju ni problem dobiti karte za dobro ceno.Medtem ko konec decembra,tako sem najprej planiral, je karta precej drazja.Seveda saj je logicno.Samo imam ze od nekdaj zeljo, da bi praznoval novo leto nekje izven Evrope.
Ne vem kaj te tocno zanima, potovati mislim malo po severu in seveda tudi na jug bo treba skocit.Koliko in kaj pa se nimam nic fiksno doloceno, ker nikoli ne delam taksnih planov ko se kam odpravljam.Ampak vedno sproti malo spalniram,odvisno od casa.V vsakem primeru vedno delam tako,d a vidim cim vec.Nikoli se ne zadrzujem dolgo na enem mestu.
Za kaj vec pac pisi na mail.

Severna Indija v januarju ne bo preveč topla – mogoče kako stopinjo nad ničlo 😉

Vem da je sever bolj hladen v janaurju,nimam namena hodit prevec po gorah.Vsekakor si pa imam namen ogledat tudi nekaj severa,od Delhija nize,Varanasi,Agra,Puri,Kalkuta…Teh nic stopinj mislim da je malo pretirano,ponoci vem da se v tem delu zlahka spusti temp. pod 10 stopinj,samo podnevi pa mislim, da je kar spremenljivo.
Drugace pa imam namen iti seveda proti jugu Bombay,Goa,Kerala…Koliko bo cas dopuscal,ker tu nekje 5-6 tednov,vec mi zal ne znese zaradi dopusta.

V vsakem primeru pa ne mislim zmrzovat v Indiji,saj hocem na toplo.Ce bo sever prehladen,bo pac prej prisel jug na vrsto.Ker nikoli ne delam nekih fiksnih planov,ker se rajsi sproti odlocim,ker vsega pac nikoli ne mores videti.

Pozdrav!!

Tudi sama že nekaj let razmišljam,da bi se odpravila v Indijo. Letos mi čas to dopušča,ker ne študiram. Razmišljala sem o Goi.Ostala bi kakšen mesec, potem pa še malo drugam po Indiji.
IŠČEM SOPOTNICE-KE, za to prečudovito popotovanje.

Kaj misliš ostati v Goi dalj časa? Kateri mesec si že rekel, da greš na pot? Ali si že bil v Indiji?

Nič ni pretirano
Naključno izbran datum: 08.01.06

Delhi
Temperature
Mean Temperature 48 °F / 9 °C –
Max Temperature 60 °F / 16 °C – – ()
Min Temperature 35 °F / 2 °C – – ()

Amritsar
Mean Temperature 48 °F / 9 °C –
Max Temperature 65 °F / 18 °C – – ()
Min Temperature 31 °F / 0 °C – – ()

Lahko si samo predstavljaš kako je npr. v Lehu, Srinagarju, Darjeelingu…. aja – zate se sever začne pod Delhjem 🙁

Hkrati moram pa priznati, da ti zavidam zvrhano mero optimizma, ker si nameravaš v dobrem mesecu ogledati toliko Indije brez predhodnega planiranja. Meni v mesecu (planiranega in hitrega potovanja) ni uspelo priti severneje od Dharamsale in južneje od Amritsarja – vsa čast ti torej….

V Indijo me vleče odkar se poznam..
Letos pavziram, še nekaj izpitov me čaka v zimskem roku, potem pa imam čas tja do oktobra… 😉 Okvirno imam namen odletet nekje marca, vrnit pa enkrat ko zmanjka denarja..
Imaš že kak načrt?
Jaz razmišljam potovanje po dolgem in počez, razmišljam pa sem tudi o kakem prostovoljnem delu za kak mesec… 🙂
Piši kaj…

Eno opravičilo – majčken tiskarski škratek se mi je priplazil v prejšnem post: hotel sem napisati:
….severneje od Dharamsale in južneje od Varanasija…..

To me ne mika,da bi v Goi ostal 1 mesec, ker nisem tak clovek,da bi se dolgo casa zadrzeval na enem mestu.Rad vidim cim vec,koliko pac mi uspe v tistem casu,ki ga imam na voljo.
MarkoP ne vem koliko je tebi uspelo videti v Indije v enem mesecu,jaz v glavnem nikoli ne delam fiksnih planov,ker potem zelo radi padejo v vodo.Tako da rajsi sproti po obcutku,pa kar se izide se kar pa ne pac ne.Mislim pa vsekakor vzeti kaksen notranji let,sploh za nazaj da se prihani cas.Vem pa da je velik problem s temi vlaki,ki jih je potrebno rezervirati dan dva vnaprej.
Casa pa bo kaksnih 5-6 tednov.
Grem pa prvic v Indijo,samo poznam kar nekaj ljudi,ki so ze bili dol.TAko da nekaj informacij ze kar imam.Seveda pa je iz prve roke najboljsa izkusnja.

zivjo,

v Indijo se odpravljam februarja, sicer mi odgovarja potovati sama, lahko pa se srecamo,
v mislih imam J Indije od Bombaja preko Goe, Kerale, pod Arunačalo in nazaj v Bombaj.

Lep pozdrav.
Anisija

realman… jest sem bil v Indiji zadnjega decembra in januarja… Bil sem samo v severnem delu, od Amritsarja na severu do Udaipurja na jugu… Cez dan so bile v Delhiju znosne temperature (tam nekje 20C), fajn pa je bilo imeti dolge rokave. Ponoci je bila pa druga zgodba… v Delhiju je bilo januarja svinjsko mrzlo (tam med 0 in 5C), najhuje je bilo pa v hostlih… ki seveda niso ogrevani… Cela zgodba v casopisih pa je bilo dejstvo, da so morali v Delhiju zjutraj praskati led z avtomobilov… Aja… ljudje so tudi cez dan okoli hodili v bundah in rokavicah… Je bil pa prizor ko sem pristal v Delhiju in se peljal z letalisca… zgledalo je kot da ne bi pristal v Indiji… vsi so bili v kapah, rokavicah, bundah…

V Amritsarju je bilo nekoliko topleje (??), samo mogoce sem bil tam pred tem hladnim valom. Ceprav ni bilo zelo prijetno ponoci hoditi bos po Zlatem templju pri 5C 🙂 Severno pa je… khm… sneg… v casopis je pisalo, da ga je v Srinagarju bilo 1,5m…

Juzneje je bilo bolje, ceprav je bilo ponoci v Rajastanski puscavi ZELO mrzlo. Dokler je bilo sonce je bilo zelo prijetno, potem pa hlad. V Udaipurju pa je bilo cez dan prav vroce… (tam okoli 25C) tudi temperatura ponoci ni bila pretiroma nizka in sem prezivel s T-shirtom in flisom…

Verjetno je bila najboljsa zadeva, ki sem jo naredil to, da sem vzel zraven flis… drugace bi me v Indiji zelo zeblo.

Juzno Bombaya pa po moje sploh ni problemov, saj je tam skoraj vecno poletje…

Pozdravljena!!!!!!!!!!!

Tudi jaz se odpravljam konec februarja tja dol. Nacrt se izdelujem, lahko pa bi se dobili.
Vsekakor pa iscem sopotnika za dalj casa-sama grem tja za 2 meseca.
Lahko bi se kaj zmenili.

No,……………kakorkoli…………….lep december.

Urska

Realman:
Vem pa da je velik problem s temi vlaki,ki jih je potrebno rezervirati dan dva vnaprej.

Vcasih dan, dva, vcasih teden ali dva, vcasih pa je ze mesec dni vnaprej vlak popolnoma zabukiran, sploh na bolj priljubljenih destinacijah ter ob indijskih (romarskih) praznikih. Na večjih postajah ter na bolj priljubljenih popotniških destinacijah si sicer lahko, če se ti zgodi, da med vsemi indijskimi potniki zate ne najdejo več prostora, zagotoviš karto na osnovi t.i. turist quota, vendar imajo ponavadi rezerviranih okoli 6 mest za tujce, ki se lahko v kakšni Agri npr. tudi zelo na hitro porazdelijo med poptniki, tako da je moje skromno mnenje, da si vsaj tiste karte, ki jih nujno potrebuješ (npr. ko moraš ujeti letalo ipd.) rezerviraš karseda hitro, saj jih lahko par dni pred odhodom vlaka eventuelno tudi skenslaš, in ti vzamejo ene par rupij, preostanek denarja pa ti vrnejo (obrazcu se reče titcal). Je pa res, da te vsi ti manevri lahko stanejo (nenormalne) količine čakanja v vrstah ter neskončno izpolnjevanje obrazcev, poleg tega je potrebnega nekaj vnaprejšnjega načrtovanja, kar nekako pokvari idejo o potovanju prosto po prešernu, ampak hej, that’s India.
LP, T.

Hey!
Kolko cca.pa približno računate,da boste porabili za eno-mesečno potovanje z letalsko karto vred?
Tnx

Malo pozno,pa vendar…
Tu nekje 300 tisoc + ze moras racunat min.Saj sama karta in viza pride hitro vsaj tam ene 180k,odvisno od srece pri iskanju letalske karte.Letos so karte za Indijo nenormalno drage,ne samo za Indijo,ceprav je nafta padla na svetovnem trgu,cene kart se kar drzijo visoko.Potem pa seveda,koliko si privoscis.Jaz mislim,da tam z ene 500eurov,za pet tednov kolikor grem,bi moralo zadostovat,seveda pa je potrebno se imeti nekaj rezerve,saj nikoli ne ves.(notri je se upostevan,eden notranji let)
Sicer pa po mojih izkusnjah,potovanje cez ocean,ob upostevanju karte,vize… in se cesa,za dober mesec,je nekako min. 300k.Seveda, ce se racuna,karta z vizo vsaj ene 150k,kar je res min.
Pa se to Azija,medtem,ko kaksna juzna amerika,zna biti se nekja drazja,do 400k.Seveda je vse odvisno od zelj in seveda razvajenosti,oz. za kaksen nacin potovanja pac gre.Jaz si vsaj v aziji poskusam privosciti malo vec, in ne gledam na vsak cent,saj ne prihranis veliko,pa tudi ce zivis res na dnu.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close