indija
živjo
fureb, grem za en mesec. karto si ravnokar iščem. v mislih pa imam 2 tedna bolj na severu, iz delhija v varanasi, jaipur itd, potem pa v bombay in goo in tam okoli.
samos, hvala, bom prebrala in se morda res oglasim za kakšen nasvet, ga bo zelo vesela.
ajdaa, v katerem delu indije boš pa novembra? kje si dobila karto in za koliko?
lp vsem
Ne mi zamert, ampak si ti ze pogledal na zemljevidu kako velika je Indija?
Novembra-decembra zna biti tam fajn, saj bodo temperature glih fajne (jest sem bil zadnjega lani dec in letos jan, pa je bilo super). V enem mesecu bos dal tezko skozi nacrt.
Tko. Za en mesec ti predlagam. Par dni v Delhiju. Tolk da se aklimatiziras, si pogledas mogoce stari del z marketom, potem najvecjo mosejo v Aziji, gurdwaro, mogoce tudi Qutb minar na jugu. Pa gres v kaksen kino 😉 Potem do Amritsarja za dva ali tri dni (z vlakom, Shatabdi je cisto kul izbira, ni pa najcenejsi), da si pogledas Zlati tempelj tempelj in menjavo straz na Wagah border (do raznih Mcleod Ganj, Shimle al pa kaj podobnega ti pa skoraj ne priporocam decembra saj zna biti ze pretirano hladno). Potem spalnik do Varanasija, lahko tudi direkt iz Amritsarja (traja okoli 24h). Od tam potem pocasi proti Rajastanu oz. Jaipurju. Npr. Khajurao, Jhansi, Agra (za lagodno pot rabis vsaj cirka 10 dni) na poti. Potem do Jaipurja, od tam pa gres v Pushkar (lahko tudi krog do Bikanerja, ki pa je malo off the road), potem v Jodhpur, Jaisalamer, od tam mozno do Udaipurja… Pa ti gre spet vsaj 10 dni ce ne precej vec… In potem od Udaipurja gres lahko direkt do Bombaya al pa nazaj v Delhi na letalo… Goo pa si pusti za drugic…
Meni sta bila od the mest verjetno najbolj vsec Jodhpur in Udaipur. V obeh sem ostal precej dlje kot sem pa prvotno nameraval… Res pa je, da sem imel samo 3 tedne, in sem moral izpustiti Varanasi oz. cel krog tam… isto Jaisalamer 🙁
Moj predlog je tak. Brez veze hiteti. Raje pocasi a z uzitkom. Indija je ogromna, raje veckrat in si takrat bolj ogledas. Rajastan te itak hitro navdusi in tam ostanes precej vec kot 10 dni… Ker je se en kup drugih mest, ki jih lahko obisces, pa se temperature znajo biti zelo sprejemljive.
Prevozi pa vlaki (tukaj pac moras malo naprej planirati za spalnike, obicajne dnevne vlake pa lahko kupis dan prej) in busi…
Nekaj fotk je pa tukaj http://matty.breg.si/photo/asia/india/index.html
Forum je zaprt za komentiranje.