Incident, ki me je res prestrašil
Kupka, 09.02.2022 ob 01:19
Včeraj sem bila priča incidentu v živilski trgovini. Ravno sem čakala, da mi prodajalka nareže salamo, ko je vstopila ženska brez maske na obrazu. Prodajalka jo je prijazno pozvala naj si jo nadane. Ženska je odklonila. Ona maske ne bo nosila. Prodajalka jo je pozvala še enkrat in ji eno celo ponudila, pa jo je ženska spet odklonila. Povedal je, da njej ni treba nositi maske, da je noče, da jo tudi v službi v Mercatorju ne nosi in da ona že ve kakšne so njene pravice. Taka prava primitivna južnakinja. Prodajalka je bila nemočna, razlagala ji je o inšpekciji in kaznih, ni pa je pozvala naj zapusti trgovino, v kateri nas je bilo 5 do 6 ljudi. Meni neznana ženska, se je postavila za prodajalko in ženski zagrozila s policijo, pa rekla ji je, da noben od nas ne uživa z masko na obrazu, da pa so pač taka pravila, da če ji kaj ni prav naj naroča preko spleta. Južnakinja je še kar tumbala o svojih pravicah in na pomoč poklicala celo svojega sina, tudi brez maske.
Južnakinja je provocirala in nas vse izpostavljala morebitni okužbi. Sama se nisem opogumila, da bi južnakinji tudi sama povedal par krepkih, tudi ostali kupci so bili tiho. V bistvu zamerim prodajalki, ki nas je vse izpostavila nevarnosti. Pravila so jasna. Za v trgovino je maska, brez maske ni trgovine. Tako enostavno. Jaz stranke brez maske ne bi postregla, prosila bi jo da zapusti trgovino, v nasprotnem primeru kličem policijo. Vendar prodajalka tega ni storila. Jaz imam sedaj slabo vest, ker sem bila tiho. Južnakinja ne bi smela biti postrežena, tako je moje mnenje. Strah me je, kaj če sta bila okužena. Jaz si korone še enkrat ne želim, ker nisem h sebi prišla niti od tiste pred skoraj dvema letoma. Kaj če kdo od nas, ki smo bili v tgovini zboli, da sta bial južnakinja in sin okužena. Komu naj se pritožim?
Zdaj pa mi prosim vi povejte, kaj bi naredili, bi se postavili za prodajalko ali bi se delali kot, da se vas to ne tiče? Bi vas sploh ganilo, če nekdo ne bi imel maske. Kaj bi naredili, če bi v kratkem zboleli?
Samo malo…prodajalka se je potrudila, ženska se ni pustila. Ti si nisi upala pisnit, sedaj pa zameriš prodajalki??????????? Kaj je ona tvoja mama?
Hinavka si in to velika.
h. jobert, 09.02.2022 ob 08:39
Je pa glavna stvar, da je bila južnjakinja, al kako? Ker si tolikokrat to ponovila.
Res so v glavnem južnjaki tisti, ki se ne držijo pravil. Večkrat sem že na zelanjavi slišala, da jih prodajalci opozarjajo na rokavice. Oni pa nič, koplje po sadju zelenjavi dalje in se znebi kake nesramne izjave. Sem bila že priča, ko ga je varnostnik opozoril, a mu je ta le pokazan sredinca in sočno zaklel. Ne rečem, da naši tega ne počno, res pa je, da so južnjaki v večini.
Prodajalka ti je kriva?
Ja, ljuba dusa, kaj pa naj naredi prodajalka?
Klice policijo? To je edino, kar lahko naredi, ampak v tem casu, dokler policija pride, nihce od vas ne bi bil postrezen!
Ti bom povedala en drug primer, sin je menjal varnostnika, da je ta sel na malico in preverjal pct. En tak pameten kot ta tvoja juznjakinja, se je razburjal, da on ne bo nic pokazal, da nima nihce pravice njega preverjat in podobne oslarije. Kleni Slovenec, da se razumemo.
In kaj se je zgodilo?
Vsi v vrsti za njim so se zbunili in ga nagnali!
Tako se to dela!
Vas 6 je pa cakalo, da vas ena uboga prodajalka resi antimaskarke! ?♀️?♀️?♀️
Ti sama si kriva!
JAZ BI PA SAMO REKLA: ZAKAJ NE GLEDATE NA NOŠENJE MASKE V KATERIKOLI TRGOVINI KOT, DA STE PRIŠLI NA OBISK H PRIJATELJEM IN SI PRI VHODU SEZUJETE ČEVLJE IN OBUJETE COPATE ZA GOSTE? V SMISLU BONTONA. VSE OSTALO PA RECITE SI: NE SEKIRAM SE ZA MNENJA DRUGIH. VAŽNO, DA JAZ SPOŠTUJEM SVOJE MNENJE. KER TO, KAR JE STRANKA DELALA, JE VSILJEVANJE MNENJA DRUGIM. OBDRŽI SVOJE MNENJE ZASE IN NE RABIŠ GA KAZAT DRUGIM, KER DRUGIH TVOJE MNENJE NE BRIGA. ZATOREJ NOSI MASKO, MISLI SI PA SVOJE. NE RABIŠ SPLOH GOVORIT.
mislim, a resno mislite, da maske delujejo, jaz jo dam vedno gor iz vljudnosti oziroma ne da se mi prerekat..če je pa kdo nima, da bi mu pa težila zaradi tega, a ste zmešani?? večina prodajalk ima masko pod nosom, to je isto, kot da je ne bi imele, vi se pa razburjate zaradi ene kupke, ki maske ni imela, da se vam da..
Jaz če vidim koga brez maske, si mislim kvečjemu BRAVO..
res strašljivo, 09.02.2022 ob 08:55
Če bi vas prestrašene kure z opranim tistim enim možganom posilil ali vas želel ustreliti ali bi vam držal nož na vrat nekdo brez maske, bi se ga najbolj ustrašile ravno zato, kajne? Ker je brez maske …. perutnina blesava
Ne razumeš konteksta!! Če sem jaz v službi in prosim stranko, če si da masko čez nos, je to ZATO, KER SO TAKA PRAVILA. NE ZATO, KER SE SPUŠČAM NA OSEBNO RAVEN!! Če pa bi bila IZVEN SLUŽBE, boli me k.urac, kje maš masko!!
Moje mnenje, 09.02.2022 ob 09:01
Ne razumeš konteksta!! Če sem jaz v službi in prosim stranko, če si da masko čez nos, je to ZATO, KER SO TAKA PRAVILA. NE ZATO, KER SE SPUŠČAM NA OSEBNO RAVEN!! Če pa bi bila IZVEN SLUŽBE, boli me k.urac, kje maš masko!!
Samo enkrat bi me prosila in bi si zapomnila za celo življenje. Ker vam fašistom je treba samo jebat mater.
Joj, nekdo nima maske pa je že vse narobe… kaj pa če zbolim?… kaj pa če?… ?…
Tudi če oseba ima masko to ne garantira, da je zdrava, včasih je veljalo prej obratno. Mimogrede, zakaj nisi na nos dala kar dveh, eno še namesto tiste, ki je ni nosila?
Samo da nekdo izmed “privh predstavnikov belih halj” (takim je težko reči zdravniki, saj so odgovorni tudi za povzročitev marsikatere psihične težave) pred kamero nekaj izdavi, že so ljudi, podobnih avtorici polna ušesa njihovih modrih besed, dasiravno ta trojica belih halj predstavlja potencialno grožnjo zdravstvenemu sistemu… poleg Covida so namreč rizična skupina za kardiovaskularne bolezni, sladkorno bolezen (tipa 2.)… mislite, da kdo od njih tudi prekomerno konzumira alkohol?
za menoj se tudi obračajo pa mi res dol visi, ne nosim jo …..ja sama ženska brez deca zraven ki bi me branil , vedno urejena z rdečo šminko vas provociram in veš kaj še eden mi ni nič rekel se ne upa hehe,, pa ne rabim groziti ali kaj podobnega , torej ti jo imaš in zaradi mene še v skafander pa bo ok
Moje mnenje, 09.02.2022 ob 09:08
Najbolj mi je smešno, ko ne ločite javnega in zasebnega življenja. Če v službi to prosim, sem fašist? Sovražim stereotipe.
Seveda si fašist, ker z nagobčnikom podpiraš fašizem in zločin nad ljudmi.
Tisti, ki drugim težite z nagobčniki, pa ste še psihični bolniki. Zato se brigaj zase in nosi svoj nagobčnik ali si ga zabij nekam.
Meni ste pa hecni tisti, ki se delate važni in hodite po trgovinah in trgovskih centrih brez maske in se ozirate naokrog, če vas ja vsi vidijo in pri tem samo čakate, da vam bo kdo kaj rekel, da se boste lahko s kom kregali. Vi si UPATE! Vse za pet minut slave! Na žalost gremo ostali mimo po svojih opravkih in vam ne posvečamo tako zaželene pozornosti.
Ma kaj me briga za druge nosijo ali ne nosijo. Jaz se brigam zase, v trgovini imam vedno masko, vedno tudi uporabljam rokavice na sadje-zelenjavi (se pred korono sem jih). Mene tisti brez maske ne motijo, gledam svoja posla, vedno sem jih in vedno jih bom. So pa nekateri zgubili vso zdravo pamet in samo iscejo priloznost da bi igrali policaje, tozilce in sodnika. Nic od tega nisem.
Moje mnenje, 09.02.2022 ob 09:00
Se tudi strinjam,.Taka so pravila. Najbolj mi gre na živce vsiljevane (že kar posiljevanje) nekih svojih pravil. Do tega ima človek pravico le doma. Tudi obiski, ki pridejo v tem času, so lahko deležni odpovedi. To se mi zdi čisto normalno.Da pa pridejo in še posiljujejo s svojimi prepričanji.!
Forum je zaprt za komentiranje.