Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice in še enkrat toskana

in še enkrat toskana

Oj!

Prebrala sem teme o Toskani,ki sem jih našla v iskalniku,a vendar imam še nekaj vprašanj.
S fantom bi se v sredini septembra podala v Toskano. Ne veva še ali z vlakom ali z avtom. Zanima me,če je kdo prepotoval toskano z vlakom in kako se je obneslo?kakšne so cene kart?
Kako pa je z avtomobilom?ne skrbi me sama pot do Firenc,ampak predvsem parkiranje. Ali je v samih Firencah možno kolikor toliko poceni najti parking? Ali hostli-hoteli po navadi ponudijo tudi parking?
Razmišljam o tem, da bi si vzela 3 dni za Firence(zanima me predvsem umetnost) in bi spala v kakšnem hostlu,kjer je mogoče imet svojo sobo s kopalnico. Ima kdo kakšno dobro izkušnjo s kakšnim hostlom? Sva študenta in bi rada čim ugodnejšo namestitev.
Potem pa bi 3 ali 4 noči najela kakšen B&B ali apartma,ki bi bil na lokaciji,ugodni za ogled Siene,Pise,SG,Lucce ipd.Ima kdo kakšno dobro izkušnjo z namestitvijo?Oziroma kater kraj bi predlagali? Razmišljam o kakšnem manjšem mestu ali vasi,kjer bi lahko uživala v toskanski pokrajini in kakšen dan preživela brez izleta.

Zelo hvaležna bom za vse info iz prve roke ali uporabne povezave.Vem,da obstaja google,a iz prve roke se največ izve.

Lep dan!

V Toskano se odpravimo vsake toliko za par dni, je prelepo tam. Gremo vedno z avtom, spali smo pa že v kakšnih manjših penzionih, hotelčkih ali kampih – tole zadnje mi je še najbolj všeč. Kampi so lepi, urejeni, septembra tudi že nekoliko cenejši.
Vlak se mi za Toskano ne zdi najboljša varianta, ker je fino se z avtom malo vozit po gričkih in vasicah.
S hostli nimam izkušenj, ampak dvomim, da boš v hostlu, sploh v Firencah, dobila poleg hostla še parking. Sploh je v Firencah kar gneča na ulicah. Mi v mesta večinoma nikoli ne hodimo z avtom, ampak poiščemo prenočišče kje na obrobju, kjer je do mesta povezava z javnim prevozom.

Poleg Firenc in Siene je bila meni zelo všeč Lucca, Pisa razen poševnega stolpa nič posebnega, luškan je San Gimignano, pa mestece Certaldo, pa en kup lupkanih vasic, npr. Volterra, Vinci… ampak najlepše se je kar vozit in sam odkrivat lepote Toskane.

sieno definitivno priporočam, mene je očarala.

Hvala za odgovore.
‘bila večkrat’ – mi lahko napišeš ime kakšnega mesta ali preizkušenega hotela kjer ste prespali in imeli povezavo z javnim prevozom?
Hvala.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close