Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Implantat pri ortodontu- otrok?

Implantat pri ortodontu- otrok?

Kdo ve ali otroku pripada implantat, ce mu ortodontka izruva mlecen zob a stalnega tam ni?

A niste imeli otropana? To mi je zelo nenavadno. Prva stvar pri našem ortodontu je bila, da je pred prvim obiskom naročil svež ortopan – itak, da vidi, kaj se dogaja.

Če je delal in ruval brez njega, potem je to zame strokovna napaka.

Odgovor na objavo uporabnika
Tvio, 13.12.2021 ob 00:09

Kdo ve ali otroku pripada implantat, ce mu ortodontka izruva mlecen zob a stalnega tam ni?

Zakaj pa ga je ruval? Pri nas daje ortodont samo napotnico za zobozdravnika in potem slednji ruva zobe če je potrebno.

Sicer pa je res čudno, da bi ruval kar tako? Menda je ja povedal razlog in načrt kako bo postopal?

Stalnega zoba ŠE ni ali ga tudi ne bo?

Druga stvar, bo zobni aparat zobe sestavil skup ali kako?

Pri nas v familiji je pogosto, da manjkajo spodnje dvojke. Starejsi niso nosili aparata in so se jim zobje normalno sestavili skupaj, pri mlajsih so to uredili z zobnim aparatom, sin si er mlecnih dvojk ni imel, so mu pa potem zrastle stalne, tako da blizjih izkusenj s tem nimamo.

Mi smo plačali 1000€.

Na začetku ko je dobila aparat  je bilo dogovorjeno, da se v primeru nujnega puljenja mlečnega zoba brez stalnega spodaj, se le tega   nadomesti z implantatom.  Na stroške ZZZS.

plačano, 13.12.2021 ob 09:50

Mi smo plačali 1000€.

ZA OTROKA?

Tvio, 13.12.2021 ob 10:14

ZA OTROKA?

Da.

poceni. Samo implantant , nadgradnjo pa posebej?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close