implantacija zob
Glede na to, koliko sem jaz plačala, se mi zdi 1000 za zob super cena. Jaz sem letos spomladi polačala za prvi dve fai (od treh) za dva zoba 1900 evrov.Nadgradnjo (porcelan) še čakam, ampak menda naj bi bilo to še okoli 1000 EUR za obsa zoba. Meni so to naredili na implantološkem inštitutu. Ali imaš ceno tudi samo za nadgradnjo? In kje?
Tudi jaz imam 3 vsadke implantante, ki mi jih je naredil dr.Matija Gorjanc, sem zelo zadovoljna, glede cene je pa pač odvisno kaj ti bo vse delal za kater zob gre, mislim če nima dovolj kostne mase ti še nekaj vbrizga in to malo več stane. Jaz sem dala vse skupaj za 3 vsadke, (vgradnja 750 eur+kostna dograditev+odgrnitev)po 3 mescih ti pogleda kirurg če se je implantant prijel v kost) to je vse skupaj prišlo 2700 Eur. Moram pa še za 3 krone dati 1000×3 Eur. je kar zalogaj(vse skupaj 5700Eur impl. in krone). Zaenkrat mi ni žal, saj nisem morala obrustiti 2 sosednja zoba če bi si dala mostiček. Saj sem še mlada imam 25 let.Prva faza =vrtanje je najbolj tko ”grozno” si zatečen moraš jesti mehko hrano najbolje je da si doma en teden in da počivaš ležiš, saj jaz sm tako naredila, saj je to operacija;, neboli nič ker ti da kirurg anestazijo, potem čez en teden šive pobere,čez 3 mesece sem imela odgrnitev impl.(to je 2 faza) in hvala bogu vse se je prijel normalno tako da imam čez 3 tedne pri zobarju ki mi bo delal protetiko( krone) pregled da mi vzame odtis in potem naprej. Se bom lahko smejala brez skrbi. :))
Tudi jaz sem imela dvome glede tega kaj mi mostiček ali impl. in po mesecu razmišljanja, branja o tem vsem,komentarjih zobarjev sem se naposled odločila za implantante.
Lahko poskusite v tujini ampak če vse skupaj pogledaš še stroške prevoza itd.nekako isto pride. Odločitev je vaša, vsak posamenzik naj se sam odloči ne glede na govorice okoliščine(kaj ti bo to drago je ,nisi pevec da to rabiš itd take in drugačne naumnosti, k eno so full ljubosumni in ti neb privoščili zdravja in sreče).
Velik zdravja vsem in lepo se smejte.
CAWWW
Forum je zaprt za komentiranje.