imenovanje v naziv
Ker delam na UA ti lahko povem iz prve roke, da jih res ful veliko pade. Recimo od 10 prijavljenih mogoče eden naredi brez popravca (ponavadi nito to ne) in eden ali dva s popravcem. Vsi ostali padejo. Uči se, uči se in še enkrat uči se. Ali pa pojdi posebej delat ZUP in PP, tako ti potem ostane samo sedem področij.
Tašika,
Sama sem delal strokovni izpit pred enim letom in se mi je zdel čisto v redu, komisija, spraševalec,… če si se naučil, mislim, da ni bilo problema.
Lahko poveš, zakaj so se odločili za spremembo načina opravljanja izpita? Naše pripravnice imajo izpit čez kakšen mesec in so že zdaj čisto obupane…
Mene jezi, da ga moram opravljati, čeprav mi le nekaj dni manjka da bi bila izpita oproščena. A tisti, ki ima pa 5 let in en dan pa vsa ta področja obvladajo???
To mi sploh ni všeč!
Ob majhnem otroku, obveznostih v službi, pa 5 dni študijskega dopusta, ki ti pripada za ta izpit, le kako naj predelam vso to snov? In zakaj je UA zavzela tako hud kriterij!? To mi res ni jasno.
UA je imela pri tem bolj malo besede. Saj veste, da nam UORU binglja nad glavo. Za tak kriterij so se odločili zato, ker je bil prejšnji izpit zelo razvrednoten in so ga hoteli dvigniti na raven pravosodnega izpita. Če vodstvo ne bo pupustilo, bo ta izpit po vrednosti ujel pravosodnega, ker se rezultati izboljšujejo, vsaj po točkah.
Vsekakor se mi zdi takšen izpit nepravičen! Če hočejo dvigniti nivo državne uprave, bi ga morali opravljati vsi zaposleni. Iz tega izhaja, da pred zakonom očitno nismo vsi enaki!
Pa še to, če jih toliko pade na izpitu, ali se nihče ne vpraša, kaj je narobe? nekje sem pa slišala, da je sprožen že upravni spor!
se opravičujem s svojimi, za koga verjetno, butastimi vprašanji, vendar sem v teh vodah še dokaj nova… pregledala sem omenjeno spletno stran in priloženi katalog, iz katerega pa še vedno nisem uspela razpbrati, v čem je poanta omenjenega izpita imenovanje v naziv… a to lahko opravlja kdorkoli, tudi če ni pripravnik, a ti je s tem bolj odprta pot do morebitnega bolj zaželjenega delovnega mesta, ali kaj? se opravičujem še enkrat za vso svojo zelenost, ampak res bi rada, vsaj okvirno, ugotovila poanto tega izpita…
hvala!!!
To je izpit, ki ga morajo opraviti vsi, ki na dan 28.06.2003 niso bili v državni upravi zaposleni manj kot 5 let ter pripravniki in tudi ostali zainteresirani-samoplačniki. Ne verjamem, da gre tu za kakšne boljše možnosti oz. prednosti, je pa to pogoj za zaposlitev. Po domače: Če 2 x padeš, je to lahko razlog za prekinitev delovnega razmerja.
Forum je zaprt za komentiranje.