Imate stike z bivšimi sošolci?
Imate kaj stikov s sošolci iz OŠ, SŠ’
Mi smo imeli 30. obletnico zaključka OŠ. Nisem šla.Nisem mogla pa tudi, če bi imela čas, ne bi šla, ker je moje življenje v razsulu že par let. Na obletnicah pa vemo, da so vprašanja ravno kako ti gre…
Sem pa vseeno malce razmišljala kaj se je zgodilo z nami v teh letih, kako smo se kaj takrat razumeli… pa sem ugotovila, da ne bi šla na obletnico tudi, če bi mi fajn šlo v življenju in če bi imela čas. Zakaj?
NImam nobenih stikov. Večino nisem videla 30 let. Zadnjih 5 let itak nisem nikogar videla. Zadnjih 10 let pa tu pa tam eno sošolko, ki je delala v bližnji trgovini, ko se je prestavila, je nisem več videla. Torej nimam stikov. Takrat se nismo ok razumeli. Zakaj sploh plačevat neke obletnice?
Sem prav razmišljala, kaj bi se lahko z njimi pogovarjala? Če takrat nismo bili neki hudi prijatelji. Če bi bili, bi stiki ostali…
Tudi s SŠ sošolci nimam stikov. Smo se pa malce bolje razumeli kot v OŠ.
Kaj pa vi? Ohranjate stike? Ste se takrat ok razumeli? Kako ste se kaj spremenili?
Jaz sem prav razmišljala, če je bilo kaj tako fajnega v tistih časih, da bi z veseljem obujala spomine pa nekak ni bilo nič kaj takega.
Verjetno bi bilo tako kot nekoč: jaz vedno osamljena med njimi. Dobra sem bila le, da so prepisovali domače naloge pa kontrolke od mene pa, da sem jim pomagala pri učenju. Drugače pa se niso družili z mano.
Ma jaz grem ponavad, sicer ne z OŠ, ampak s SŠ. Ampak preskočim večerjo in pridem k jih je ponavad že pol pijanih. Ostanem kako urco ali dve in skliznem. Glih tolk, da počvekam z unim tremi, ki smo se zastopil. Toj pa to. Ne da se mi pa bit tam celo noč. Saj to je ful redko, da se sploh dobimo. V zadnjem letniku smo se imel kr fajn.
Vsa leta smo imeli druženja iz OŠ na vsakih par let.Zdaj, ko nas je večina že v penziji, se dobivamo vsako leto. Jemo, pijemo, se pogovarjamo, zaplešemo in zapojemo.Stare simpatije oživijo za par ur, fotografiramo se, smejemo in se imamo res fajn.V našem razredu ni nobenega hudega premožneža, vsi smo srednje situirani in vedno si imamo veliko za povedati.Res se lahko pohvalim, da je imel tisti, ki nas je dal skupaj- srečno roko.
Jaz sem razmišljala, če bi si želela s kom srečat iz OŠ. Ja, sem se spomnila ene, ampak nikoli ne hodi na obletnice, niti nima interesa za stike z mano. Tako, da …
Drugače pa bi me zanimalo kako kaj živijo sošolci, kaj so po poklicu, so v SLoveniji, so kje drugje… ampak ne toliko, da bi šla na obletnico. Kolikor sem pa vseeno zvedela pa večina bolj žalost: delo za minimalca. Kar se pa SŠ tiče pa je kar nekaj takih, ki kar fajn služijo, ampak spet pa ni nihče nek hud presežek, da bi ga pa po celi Sloveniji poznali, ker je tako hudo uspešen.
Takrat sem imel par prijateljev ki sem jih še vedno vesel, če se srečamo – in včasih se, saj starši še vedno stanujejo na isti lokaciji in vsi kdaj pridemo do svojih. Drugih niti ne prepoznam na ulici… je bilo čisto zanimivo na zadnji obletnici, a po 2 urah sem imel dovolj.
In ja… z enim od teh otroških prijateljev sva na obletnici ugotovila, da imava enake hobije; zdaj pogosto hodiva skupaj smučat med tednom, ko družine ne morejo – pa v hribe tudi.
modrivrag, 24.05.2024 ob 22:35
Z redkimi. Večina po fb. Z nekaterimi iz oš tudi v živo. Je pa neka zakleta generacija iz oš, tretjina je že pokojnih. Iz srednje ne. Predvčerajšnjim je spet eden umrl.
Iz kje si? S Primorska? Tudi naša generacija je čudna, ogromno jih je umrlo pa smo še daleč od let, ko bi bili za pod rušo…
Forum je zaprt za komentiranje.