imate komarnike na oknih
V DMju in ostalih drogerijah dobis mreze z jezki ze za nekaj €. Jih lahko tudi snames, operes in gredo nazaj. To je super za dopust ali pa zazacetek doma.
Drugace imas pa lahko fiksne komarnike, ki so v okvirju in jih snames v celoti ali pa take, ki jih dvigujes in spiscas in se zgoraj navijajo. Cena odvisna od proizvajalca, niso pa poceni.
Mi jih imamo na vseh oknih celo leto. Priporocam.
Imeli smo take, ki se nalepijo, pa niso ravno dvakrat za pogledat 😉 – je res poceni rešitev za krajši čas. Dvojne imamo originalne, vse ostale, tudi za balkon, smo letos kupili pri Hoferju (ja, res smo tam kupovali komarnike 🙂 ) – so super za montirat in še dobro izgledajo, mrčes ostaja zunaj 🙂 No, žal se kakšna muha prikrade skozi vhodna vrata, ker so pač zelo pogosto odprta. Ampak komarja letos v hiši še nismo imeli (že trkam na les!).
Ko bomo iskali “trajno” rešitev, bomo najbrž nabavili komarnike kar pri proizvajalcu oken. Vsekakor vredno nakupa!
Takšne komarnike, ki se narežejo na pravo dimenzijo in prilepijo na ježkasti trak je zelo fajn, pa zelo poceni. To se da kupiti skoraj povsod: Lidl, Hofer, Obi, baumax itd. Pakiranje je različno, odvisno za koliko in kako velika okna potrebuješ. Jaz sem za zavitek dala 1,5 eur, s tem pa sem opremila dva okna. Priporočam tudi jaz.
Mi jih imamo na vseh oknih, take na rolo, od Rolteka. Super so.
Edina majhna pripombica je ta, da se skozi komarnice malce slabše zrači in če hočeš odpreti res na prepih, da se res močno prelufta, potem jih moram dvigniti. Za običajno zračenje (v poletnih mesecih to pomeni odprto okno od 19h-9h) jih imamo pa vedno spuščene.
Za trenutno (ampak res samo eno sezono) rešitev so dobri tudi tisti ala Hofer in Lidl – torej mrežica in na eni strani lepljiv trak z ježkom. Samo problem nastane, če je dimenzija okna prevelika in moraš štukat dva dela. Ni tako našponano in tisti spoj tako težko zapreš/zalepiš, da ne pridejo krvosesi in drug leteč mrčes ravno skozi tiste luknje. In še to: te poceni mrežice za 1-2 sur je zelo težko ohranit našponane in namontirane, če odpreš okno največ 3x po montaži. Pri nas je bila rešitev dodatna pritrditev z risalnimi žebljički v okvir, sreča je, ker so leseni, če bi bili plastični, nebi šlo-za letos bo. Drugo leto pa bomo nabavili komarnike v kasetah- bo investicija, samo je bolj funkcionalno in na dolgi rok racionalnejše, pa še bolj estetsko.
Forum je zaprt za komentiranje.