Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › Imate denar, kaj si privoščite?

Imate denar, kaj si privoščite?

Jaz. Sem vsaj s treni michelin star chefi na ti in ne hodim tja jest. Vecino hrane predelam sama. Koliko od vas, ki stokate, hodi nabirat gobe, cemaz, to so michelin star sestavine!

Odgovor na objavo uporabnika
tega nisem naredil, 13.01.2022 ob 11:45

munika, 13.01.2022 ob 11:28

Nisva podedovala, sva pa sama ustvarila več kot bova lahko porabila, preskrbela za otroka, da imata dovolj nepremičnin, da jima ne bo treba delati, ampak bosta lahko živela od najemnim. Kako živimo? Normalno, vsake toliko časa kakšen nakup, ki pa ni zgolj nakup, ampak investicija: lahko je to ura, torbica, stvari, ki niso trenutna modna muha, ampak klasika, ki ji bo cena rastla.  Prihranke imam v kripto kovancih, da jih ne požre inflacija. Tudi mi smo najbolj prikrajšani, ker ne moremo potovati, smo si pa zato ustvarili rezidence na deželi, morju in hribih, da se lahko umaknemo iz mesta in nismo zaprti samo doma. Čeprav mi ne bi bilo treba hoditi v službo, še vedno delam, ker me to polni, res pa da večino časa iz morja. Vsako leto doniram. Vem, da večina nima take sreče, da ji ne bi bilo treba skrbeti za denar, moja sreča je v družini, ki mi največ pomeni.

To da otrokom ne bo treba delati, se običajno kot boomerang vrne….

Isto je zmotilo mene. Ne želim si da otrokom ne bi bilo treba delati. Tudi delo nas osrečuje.

Tudi sama ne znam zapravljati. Pa bi si sedaj lahko marsikaj privoščila. Za drage avtomobile mi je škoda denarja. Obleke kupujem kvalitetne in jih potem nosim 20 let. Pohištvo staro 20 let je še lepo. Hišo sproti vzdržujemo. Potujem ne ker me je strah letenja. Včasih kaj doniram za bolne otroke. 

Tako to je, eni bodo vse zapravili, drugi iz veliko  naredili še več. Naši kolegi na veliko zapravljajo, mesečno zapravijo čez 3000 EUR v restavracijah, to so kosila po 100 /EUR na osebo.  Ko so opremljali stanovanje na morju, jih je prišlo 5x dražje kot ostale, pa niso nič lepše pohištvo kupili, mizar jih je fajn okoruzil. Avti se menjajo na 2 leti. Takrat ko najvec izgubijo, takrat avto prodajo. Če si tak tip človeka , lahko tako delaš z denarjem. Če si varčen po naravi, imaš lahko milijone, pa ne boš tako delal z denarjem. Avtorici svetujem drobne korake, po malo naj začne zapravljati, si kupi nekaj dražjega. A postopno, da se navadi. Ni treba najdražje jedi, najcenejše pa tudi ne. Postopno naj to poteka. Pa kakšni obiski salonov, masaže, pedikura, nekaj za dušo.

Tisa_R007, 13.01.2022 ob 18:56

denar, 13.01.2022 ob 10:51

Tisti ki imate veliko prihrankov, ali ste podedovali, kaj ste spremenili v življenju, če ste bili prej celo življenje varčni, skrbni?Saj se ne moreš spremeniti in kar začeti brezglavo zapravljati, če ti to ni v naravi? Sama sem v taki situaciji, za otroke smo poskrbeli in jim zagotovili lastno streho nad glavo. Po nama z možem bodo še ogromno lahko podedovali. Meni je škoda, da bi vsak dan jedla po dragih restavracijah, mi to ne pomeni toliko. Saj greš, ampak kar iz navade pogledam in ne naročim najdražjih stvari, ker sem celo življenje morala gledati na denar in biti skromna. Na oblačila nisem mahnjena, se mi sploh ne da v shopping, k frizerju grem, pa na barvanje las.Potovanja da, vendar sedaj v covid času imaš več težav kot uživanja. Podariti denar, spet moraš vedeti, komu podariš denar, je ta res v stiski ali zlorablja dobroto drugih.Avto spet, a rabiš avto za 100.000 eur? Moja mama je vedno živela kot največji revež, varčevala, ko je umrla, nas je skoraj kap zadela, koliko je imela privarčevanega. Tako življenje si ne bi želela, čeprav sem mami podobna, saj sem tudi sama skrbna, lahko bi rekla skromna. A se moram naučiti tudi kaj sebi privoščiti.

Te nič ne zanima, nimaš nobene želje česa doživeti, poizkusiti, kam potovati, kaj videti?

Denar seveda ni edini faktor, glavno prašanje je predvsem, koliko imaš sploh prostega časa.

Kar se tiče epidemije: trenutno je tako ali tako najslabša epidemiološka slika ravno v Evropi. Če bi jaz imela sedajle čas, da se spokam nekam v tople kraje, kjer je manj okužb in hkrati na voljo primerna zdravniška oskrba, bi bila že jutri na letališču in me tri mesece ne bi bilo nazaj.

Šel sem po svetu, zadnjih 10 let sem pa konretno poslovno potoval in imam sveta  poln kufer. Hiška na morju, podvodni  in nadvodni ribolov,  občasna smučarija, bicikelj, obiski otrok in prijateljev par hobijev – to je to. Ne rabim se več naprezat, čakat na letališčih, skrbet za posel…

Lepo mi je in res ne vem zakaj bi si ta prelepi občutek miru uničil.

Restavracije me ne ganejo, hrana kot taka me nikoli ni. Najraje imam svojo hrano. Ni cas za potovat ali dopustovat, ker kamorkoli gres moras nazaj priti, razen ce se trajno odselis.  Trenutno si privosciva v nulo zrihtat vikend, tudi tako da je primeren za tisto neko “novo” prihodnost. Samooskrba na vec podrocjih. Cene obrtnikov so poskocile in delovna sila ni skoz na razpolago. Delamo kar lahko.

Ma kaj ste tukaj sami magnati? Čisto nič vam nisem fouš, saj od vsega skupaj nimate nič več kot jaz, čeprav imam penzije pod 700 eurov.

Lačna nisem, žejna nisem, živim v hiši, zebe me ne, imam čudovito posteljo in posteljnino, računalnik, vse gospodinjske stroje. Imam polno omaro lepih oblačil, šalov, kap, rokavic….Imam star klio, ki pa ga vozim kot igračko…Skratka, čisto nič mi ne manjka.

Če imaš veliko denarja, imaš ogromno skrbi.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close