Imamo dovolj denarja, žena hoče v službo
Bi rekla, da je tvoja žena neumna. Oprosti, ampak tako je. Moj bivši ima tudi podjetje, dela od 6 do 18, tako kot ti. Ampak on mene ni zaposlil, ker se mu kao ni splačalo. Tako sem po rojstvu otroka ostala dve leti doma. Potem je hotel še enega otroka, in jaz bi spet bila dve leti doma. Oz. na socialni. Sem se zbunila, poiskala službo, placa sicer ni bohvekaj, 1000e neto, sem pa delala od pon do petka od 7 do 3. Ampak potem sem želela, da mi zvečer, ko pride domov kaj pomaga pri otroku, tako kot sem tudi jaz prispevala denarno. Pa ni želel. Zato sem šla stran, poleg se drugih stvari. Če bi mene on zaposlil, bi z veseljem ostala doma. Ampak ne morem biti brez delovne dobe do 40. leta.
Ne po svoji krivdi sem doma ze 3 leta…mi ze preseda.
Moj cel dan v sluzbi, dela za privatnika. Pa pride ta teden vn z idejo o 3 otroku. Saj nisem nora. Ze tako je celo gospodinjstvo na meni, trgovina, zdravstvene tezave 1 – letnice itd.
Ocistim okno, vidno je ravno 5 minut, posesam sama ali robot, za 5 minut isto, cunje gor, cunje dol peri, susi, zlagaj.
Pa eno nahrani, pa drugo, pa obe bi da jih uspavam ja, pa potem ena joka ali druga….samo je mami, mami, mami.
Enostavno molim boga, da grem v sluzbo drugi mesec.
Pa naj se on malo dela za skupno gospodinjstvo
zakaj čemu, 03.11.2021 ob 11:19
Imam svoje podjetje. Služimo dobro. Grem ob 7:00 pridem ob 17:00/18:00.
Finance niso problem, kreditov ni, nepremičnina je nova.
Imava 3 otroke 3 leta, 5 in 7. Žena je po rojstvu prvega ostala doma. Zaposlena je kao pri meni – plačujem ji prispevke, nakazujem plačo, ki jo porablja za hrano in gospodinjstvo – na trr dobi 1000 eur nakazalila za to da je doma cel dan. Ostalo vse plačam jaz – VSE položnice, dopuste, registracije ni da ni. Če rabi denar ve kje je in vzame brez vprašanja.
Sedaj je dobila službo. Za jurja neto – se pravi toliko kot ima sedaj, ko je doma. 30km stran od doma. Od doma od 6:30, domov ob 16:00
Seveda pričakuje, da bom sedaj jaz prevzel delež pri otrocih in gospodinjstvu.
Jaz se s tem ne strinjam, ker finančno ne bo nič profitirala, družina bo trpela tako ali drugače in jaz bom delal potem 8h, kar pomeni dosti manjši prihodek.
Če skupaj potegnemo bomo finančno najbrž na slabšem.
Recimo ne morem oddelat 2eh strank v 2 dnevih, ampak lahko samo eno, ker moram kasneje začet in prej it (zaradi otrok – prej sem bil že ob 6ih/7ih na objektu in vlekel do konca).
Kako ji naj dopovem, da se ne strinjam s tem, da gre v službo?
jaz te razumem v tem primeru…
mogoče poskusiš tako,da ji daš kakšne delo v podjetju vašem – da bi poleg dela doma imela tudi kakšne zadolžitve v podjetju, da se ji zamenja rutina, da ima občutek, da počne še kaj drugega, da uporablja koristno svoje znanje tudi na pol. področju, da ni samo gospodinja za denar…
tako,da razbije občutek te rutine in da se lahko samorealizira tudi na tem področju, da malo zamenja tudi okolje domače bajte za polsovno- dovolj bo če v vaši firmi, da gre malo ven iz vsakdanjega gospodinjskega okolja – najbrž ji to manjka…
tako bi jaz rešila ta vaš problem…
ženo iz tega vidika razumem, razumem pa tudi še bolj tebe, ker je le, vsaj v času, ko otroci še niso toliko samostojni – recimo kot najstniki – da vse sami uredijo, lahko gredo povsod, je malo neodgovorno zdaj za enak denar to naredit…
jaz bi svetovala tako rešitev kot sem zgoraj napisala – pa je win win za oba
Moje mnenje, 03.11.2021 ob 14:00
Ne po svoji krivdi sem doma ze 3 leta…mi ze preseda.
Moj cel dan v sluzbi, dela za privatnika. Pa pride ta teden vn z idejo o 3 otroku. Saj nisem nora. Ze tako je celo gospodinjstvo na meni, trgovina, zdravstvene tezave 1 – letnice itd.
Ocistim okno, vidno je ravno 5 minut, posesam sama ali robot, za 5 minut isto, cunje gor, cunje dol peri, susi, zlagaj.
Pa eno nahrani, pa drugo, pa obe bi da jih uspavam ja, pa potem ena joka ali druga….samo je mami, mami, mami.
Enostavno molim boga, da grem v sluzbo drugi mesec.
Pa naj se on malo dela za skupno gospodinjstvo
kaj pa je v bistvu bolje? s tretjim otrokom dobite dodatni denar od države. Sedaj boša pa ti delala v službi in doma, otrok bo stalno bolan, če je že sedaj, mož pa tudi ne bo prej hodil iz službe.
Dancing queen, 03.11.2021 ob 13:57
Bi rekla, da je tvoja žena neumna. Oprosti, ampak tako je. Moj bivši ima tudi podjetje, dela od 6 do 18, tako kot ti. Ampak on mene ni zaposlil, ker se mu kao ni splačalo. Tako sem po rojstvu otroka ostala dve leti doma. Potem je hotel še enega otroka, in jaz bi spet bila dve leti doma. Oz. na socialni. Sem se zbunila, poiskala službo, placa sicer ni bohvekaj, 1000e neto, sem pa delala od pon do petka od 7 do 3. Ampak potem sem želela, da mi zvečer, ko pride domov kaj pomaga pri otroku, tako kot sem tudi jaz prispevala denarno. Pa ni želel. Zato sem šla stran, poleg se drugih stvari. Če bi mene on zaposlil, bi z veseljem ostala doma. Ampak ne morem biti brez delovne dobe do 40. leta.
to je še kako res – da brez delovne dobe ne gre… če bi te zaposlil in ti dal plačo – to bi bilo edino pošteno… ne morš bit brez vsega doma.
Moj mož ima firmo in je prav tako želel 3. otroka in da ostanem doma.
Ok ni problema.
S tem, da me mora zaposlit za 1500 neto (in mi jih nakazat) + plačat vse prispevke.
Vsi stroški kar se tiče hiše, gospodinjstva, hrane, otrok, dopustov, registracij, avtomobilov, vikenda, avtodoma ipd so na njem. Pač da mi kartice v neomjeno uporabo.
Od svoje “plače” 500 eur dam za kredit za 3 sobno stanovanje, v katerem imam trenutno najemnika in ki je na moje ime.
S preostankom denarja moža povabim na vikend paket, večerjo, si kupim kaj lepega, si privoščim kaj za svojo dušo, pocrkljam otroke, peljem taščo skupaj z otroci v toplice, peljem otroke med počtinicami naokoli sama.
Na vsem premoženju sem solastnica 1/2.
Stara sem 45.
Res pa je, da med šolskim letom, ko so otroci v šoli, opravim skoraj vse opravke doma. Mož pride na čisto, oprano in sveže skuhano (pa ne pakl žup) in pokošeno travo okoli bajte in urejen vrtiček (moj hobi). Popoldneve imamo zase, za otroke, za šport, za druženja. Čez poletje pa so mi prioriteta otroci.
jaz sem to rešil tako, 03.11.2021 ob 13:53
iDESI603, 03.11.2021 ob 13:07
jaz sem to rešil tako, 03.11.2021 ob 12:57
Jaz moji ne dam jurja. Je kar lepo kr tako doma. Ko je imela prebliske, da bo šla v službo in bom jaz začel doma se z otroci ukvarjat in gospodinjstvom sem ji rekel:” Draga ni problema. Ti kar pojdi v službo. Stroške bom z veseljem delil pol pol. Pa moja mama se bo preselila k nam, ker ne pristajam na to, da bodo otroci s tujci gor rastli.”
Si je hitro premislila.
Ja, v bistvu je to nekako podobno temu, kar sem storil jaz. Le da pol:pol z “jurja netto” nekako ni realno za petčlansko družino. Ampak tudi 60:40 je bolje kot nič. Na vsake dva njena evra dam jaz tri. Nekaj pa ji ostane za finančno varnost, če se naveliča in se odloči, da pa bi raje živela sama. Volk sit in koza cela. Bistvo je (vsaj pri nama), da vsakdo prevzame svoj del odgovornosti in se “ne opleta s tujim k***** po koprivah”.
Ja nič je dala pa celo plačo za stroške, meni pa je jurja ostalo na mesec. Ker stroške smo imeli pa večje kot prej.
J* ga sama je tako hotela. Če hočeš enakopravnost pa imej enakopravnost. Že tak sem ji bajto na lastne stroške postavil in opremil in jo žnj let živel dokler si ni izmsilila it v službo.
Ne razumem, kako se lahko nekdo (tud kot provokacija) čudi, da zenske vztrajajo pri svoji službi in svojem denarju, če pa sicer posluša da “itak ni nič njenega, ker je vse sam zaslužil” .
Ona garala ko norc 16 ur na dan, vstajala ponoči, otroke pedenala, pol ji pa zabrusi, da delal je itak samo on?
Ne se spuščat v družino fantki, če je niste sposobni sfolgat. Miselno mislim.
avtor, kako lahko greš ob 7 od doma, na objektu si pa že ob 6 ali 7?
sicer pa, kot je že nekdo napisal – za isti denar bo delala 8 ur, ne cel dan. kot drugo, verjetno bolj pomembno – v primeru, da se vama v prihodnosti ne izzide, bo še vedno imela službo, delovne izkušnje itd. ti ji nudiš plačilo zdaj, v primeru razhoda pa…? in kdo jo bi takrat vzel, če ne bo aktivna na trgu dela?
prerevne da bi bile doma, 03.11.2021 ob 14:18
Moj mož ima firmo in je prav tako želel 3. otroka in da ostanem doma.
Ok ni problema.
S tem, da me mora zaposlit za 1500 neto (in mi jih nakazat) + plačat vse prispevke.
Vsi stroški kar se tiče hiše, gospodinjstva, hrane, otrok, dopustov, registracij, avtomobilov, vikenda, avtodoma ipd so na njem. Pač da mi kartice v neomjeno uporabo.
Od svoje “plače” 500 eur dam za kredit za 3 sobno stanovanje, v katerem imam trenutno najemnika in ki je na moje ime.
S preostankom denarja moža povabim na vikend paket, večerjo, si kupim kaj lepega, si privoščim kaj za svojo dušo, pocrkljam otroke, peljem taščo skupaj z otroci v toplice, peljem otroke med počtinicami naokoli sama.
Na vsem premoženju sem solastnica 1/2.
Stara sem 45.
Res pa je, da med šolskim letom, ko so otroci v šoli, opravim skoraj vse opravke doma. Mož pride na čisto, oprano in sveže skuhano (pa ne pakl žup) in pokošeno travo okoli bajte in urejen vrtiček (moj hobi). Popoldneve imamo zase, za otroke, za šport, za druženja. Čez poletje pa so mi prioriteta otroci.
ti čisto nič ne pomaga, če zdaj odplačuješ kredit za stanovanje, ki je sicer pisano nate. v primeru razveze bo to še vedno premoženje, pridobljeno med trajanjem zakonske zveze…
no pa dajmo, 03.11.2021 ob 14:07
jaz te razumem v tem primeru…
mogoče poskusiš tako,da ji daš kakšne delo v podjetju vašem – da bi poleg dela doma imela tudi kakšne zadolžitve v podjetju, da se ji zamenja rutina, da ima občutek, da počne še kaj drugega, da uporablja koristno svoje znanje tudi na pol. področju, da ni samo gospodinja za denar…
tako,da razbije občutek te rutine in da se lahko samorealizira tudi na tem področju, da malo zamenja tudi okolje domače bajte za polsovno- dovolj bo če v vaši firmi, da gre malo ven iz vsakdanjega gospodinjskega okolja – najbrž ji to manjka…
tako bi jaz rešila ta vaš problem…
ženo iz tega vidika razumem, razumem pa tudi še bolj tebe, ker je le, vsaj v času, ko otroci še niso toliko samostojni – recimo kot najstniki – da vse sami uredijo, lahko gredo povsod, je malo neodgovorno zdaj za enak denar to naredit…
jaz bi svetovala tako rešitev kot sem zgoraj napisala – pa je win win za oba
Tole je tudi meni prišlo na misel. Pri tem, da je bila tudi sicer družbeno-socialno aktivna. Igrala je v krajevnem lokalnem dramskem krožku, bila predstavnica v svetu staršev, sem ter tja je šla tudi v službo s skrajšanim delovnikom,… torej v bistvu ni bila socialno izolirana (samo z otroci in za šporgetom). Nasprotno. Imela je precej bogato socialno življenje, izpolnjeno s smiselnimi aktivnostmi. Delo v družinskem podjetju pa nikoli ni zares zaživelo. Zamude so se vrstile, priganjanje, slaba volja z moje strani. Tu je nasvet na mestu zgolj, če je tudi ona zainteresieana za opravljanje kakega dela, ki je v podjetju na voljo. Pri meni ona tega interesa oz. zainteresiranosti ni imela.
iDESI547, 03.11.2021 ob 14:36
Tole je tudi meni prišlo na misel. Pri tem, da je bila tudi sicer družbeno-socialno aktivna. Igrala je v krajevnem lokalnem dramskem krožku, bila predstavnica v svetu staršev, sem ter tja je šla tudi v službo s skrajšanim delovnikom,… torej v bistvu ni bila socialno izolirana (samo z otroci in za šporgetom). Nasprotno. Imela je precej bogato socialno življenje, izpolnjeno s smiselnimi aktivnostmi. Delo v družinskem podjetju pa nikoli ni zares zaživelo. Zamude so se vrstile, priganjanje, slaba volja z moje strani. Tu je nasvet na mestu zgolj, če je tudi ona zainteresieana za opravljanje kakega dela, ki je v podjetju na voljo. Pri meni ona tega interesa oz. zainteresiranosti ni imela.
ja kaj zdaj desi enkrat je žena gospodinja, drugič v cajtengih je glavna šefica v firmi, tretjič nesposobna in lena ?
spet čista jeba doma s češpljevim kompotom?
mijav mijav, 03.11.2021 ob 14:52
ja kaj zdaj desi enkrat je žena gospodinja, drugič v cajtengih je glavna šefica v firmi, tretjič nesposobna in lena ?
spet čista jeba doma s češpljevim kompotom?
Ljudi ne jemljem črno-belo. Smo veliko več od vtisa v nekih okoliščinah. Tudi lenoba je lahko zanimiv indic, ki kaže na to, da je človeka tako strah storiti nekaj narobe, da raje ne stori nič. Tako da… vsaj jaz raje pišem o izkušnjah v določenih okoliščinah, kakor sodim o ljudeh. Slednje je precej nehvaležno početje. Tudi v navezi s tem, kar sem napisal o lenobi. 😉
Replika54g1, 03.11.2021 ob 14:27
Ne razumem, kako se lahko nekdo (tud kot provokacija) čudi, da zenske vztrajajo pri svoji službi in svojem denarju, če pa sicer posluša da “itak ni nič njenega, ker je vse sam zaslužil” .
Ona garala ko norc 16 ur na dan, vstajala ponoči, otroke pedenala, pol ji pa zabrusi, da delal je itak samo on?
Ne se spuščat v družino fantki, če je niste sposobni sfolgat. Miselno mislim.
Saj bo padel na trda tla, tako kot Jelinčič. 🙂 Tile fantki se sploh ne zavedajo, da se njihovim zgaranim ženam, ki so v “moževem” stokrat bolj splača moža načevljat, izterjat preživnino in pobrat polovico premoženja. Pa poiskat nov model, ki jih bo znal cenit.
Vsekakor bolje kot poslušat, da itak ni nič njihovega. O, pa še kako je, ljubčki. Tele firmice niso nič vaše, ampak so kar lepo pol ženine. Po vseh zakonih.
dfrogpaš, 03.11.2021 ob 15:50
Saj bo padel na trda tla, tako kot Jelinčič. 🙂 Tile fantki se sploh ne zavedajo, da se njihovim zgaranim ženam, ki so v “moževem” stokrat bolj splača moža načevljat, izterjat preživnino in pobrat polovico premoženja. Pa poiskat nov model, ki jih bo znal cenit.
Vsekakor bolje kot poslušat, da itak ni nič njihovega. O, pa še kako je, ljubčki. Tele firmice niso nič vaše, ampak so kar lepo pol ženine. Po vseh zakonih.
V takšnih primerih zna biti s firmicami res križ. Sam nisem za delitev. Naj bo njena, ali naj bo moja. V primeru delitve pa se sam iz nje umaknem. Svoj delež pa prodam na trgu. In začnem z novo.
ne moreš, nimaš pavice, ni tvoja lastnina in ima pravico do svojega življenja.
Znajdi se. ona se je znašla zate, je žrtvovala vse zate, sedaj je čas, da tudi ni prispevaš družini in to ne v dnarju – v času. sej te nikoli ni. Kaj bo ženski tak mož, ki ga ni cele dneve doma? in kaj bo otrokom tak oče, ki ga ni nikoli doma? In zakaj imaš tu družino, če te z družino ni? Preden se boš zavedal, bodo otroci najstniki in preden se boš obrnil bodo že imeli svoje družine. Kje boš ti? Kakšen bo tvoj prostor v tej sliki?In ali so stranke bolj pomembne kot tvoja lastna družina? Mogoče je čas da se mal zamisliš nad tem kaj je res vredno v življnjeju. Pri 50 boš s takim tempom in načinom razmišljanja kaj si iskal še ljubico ker ne boš z ženo imel kaj početi? Daj ji mir in jo podpiraj in se znajdi za zvečer. Pridi prej domov, stranke bodo preživele in vsi bote bolhj zadovoljni
Forum je zaprt za komentiranje.