Imam nov avto. Kaj pa zdaj?
Ja. Sem srecnica novega avtomobila. Prvi povsem novi avto v mojem zivljenju. Renault Megane Grand Tour.
Placala seveda kasko. Osnovno + se nekaj dodatnih postavk.
Vseeno me zanima ali bi bilo pametno uvesti se kaksne varnostne ukrepe ali ne? Se sploh splaca vstavljati npr. notri alarm, ali pa tisti varnostni drog, ki pride od volana do pedala ali pa kaj tretjega?
Avto je vedno parkiran zunaj, v srediscu Ljubljane.
Bom hvalezna za kakrsen koli nasvet.
M
P.S. Aja, pa avto ni na kljuc, ampak ima neko kartico. Kakor sem razumela, je to tudi neka dodatna stvar, ki neprediprave odvrne od npr. kraje?!
Več kot je dodatnih stvari, manj je verjetnosti, da se bodo tatovi avtomobila lotili. Drog sam po sebi ni bogve kaj, kakšen hrust ga preprosto odlomi. Alarm ni slaba stvar, a je hudič: če nalepiš, da ga imaš, vedo, katerega imaš, zato je bolje, če ne nalepiš opozorila (in s tem tvegaš, da ti vdrejo in potem opazijo, da je v avtu alarm). Obstaja še nekaj možnosti, denimo posebna tipka, ki lepo skrita izključi elektroniko – motorja ni mogoče zagnati. Morda pride prav tudi poseben mobilnik mobi-click compact, ki ždi v avtomobilu in te opozori, če pride do tresenja ali pa, da se okoli njega kaj dogaja. Poleg tega opozorilo pošlje tudi, ko se premakne z določenega področja. Dokler tega nimajo vsi, je zagotovo dobra rešitev, ker morda tatovi niso pozorni nanjo.
Tista kartica je pač drugače oblikovan ključ in prav veliko zato ne pripomore k večji varnosti. Je pa najbrž “ključavnico” težje razdreti kot tisto za ključ. A na to se jaz ne bi zanašal, kartico imajo že nekaj časa vsi megani.
Lepo si nabavi kvalitetni avtoalarm z utripajočo opozorilno lučko v kabini, na vrata pa ne nalepi nalepke tipa alarma. Jaqz imam alarm že nekaj let, pa mi še niso vlomili, zaenkrat. Vse ostalo je brez veze, razni drogovi itd.
Pri alarmu pa ne glej na ceno, kajti malu denarja malo muzike!!!!!! Svetujem ti znamke META ali GT alarm. Za ta dva lahko rečem da sta kvalitetna, ker sem oba preizkusil. Moraš biti previdna tudi pri kom montiraš. nemalokrat se zgodi, da so monterji povezani z barabami, ki jim dajejo informacije o vozilih in lastnikih, tako, da nemoteno ukradejo vozilo.
Če si iz Lj. ti lahko povem kvalitetnega poštenega monterja avtoalarmov.
Ja, ko imas avto, za katerega se bojis, si umisljujes vse vrste stvari. Zaklepas drogove, zapravis nic koliko denarja za alarmni sistem ali ga celo zavarujes proti kraji. Seveda ga tudi redno poliras. Ko avto pridobi kaksno leto in kaksno prasko, nehas panicariti. In vse gre lepo naprej, razen ce nisi rojena pod najnesrecnejso zvezdo.
Jaz vam bom glede kraj samo to reko…s kolegom sma bla v bližini Rosenheima (pred Munchnom) in sma se čisto počasi vozla ker sem jaz iskal neko tablo ob cesti. Ura je bla nekaj čez 23. Naenkrat vidima enega modela ki se s pajserom zakadi proti pred OSVETLJENO HIŠO parkiranemu NOVEMU Mercedesu terencu. Ker sma situacijo dobro opazovala sma vidla da so zadaj na parkiriscu bli se 4 ljudje ki so vlomli v se en avto in cez samo 10s sta bla oba avta za nama, vsi skupaj smo vozli v koloni cca. 30km/h. Vdrli in odpeljali so 2 nova avta kljub temu da sta stala pred avtohiso, utripat so zaceli vsi 4 smerokazi, tulit je zacel alarm pa se dolge luci so blendale. Sma ze misla da hocejo se nama kaj glede na to da sma jih vidla ampak po kakih 2 minutah so se odlocli da naju prehitijo, hvalabogu. Tak da pomoje lahko avto nevem kak zavarujes, tisti ki zna zna, nimas kaj. Zdaj ce mate pac prevec kesa, probat ni greh z vsem moznim samo to ni nobena garancija.