Imam denar, kam investirati?
Prodala sem stanovanje. Sadaj razmišljam kako naprej. Razmišljali smo o nakupu hiše, ampak po enem letu čakanja in višanju cene mi je vse skupaj padlo dol. Kupila sem avto, več drugih potrebnih stvari.
Stanovanje sem dajala v najem in kakšnega zaslužka res ni. Če imaš zajebane najemnike, si krepko v minusu. V delnice niti ne bi dajala ali pa kakšne druge stvari.
Vezane na banki ni nič.. Za par eur na leto si še stroškov do banke ne pokriješ.
Kakšna druga ideja?
Jaz tudi ne vem kako bi.
Načeloma varčujem za stanovanje, zase. AMpak glede na nejanosti glede službe (predvidene selitve), še ne bi kupila.
Sem sicer razmišljala o nakupu stanovanja za oddajanje, ampak cene so šle sedaj hudo gor. Pa ja, večkrat berem o težavah z najemniki.
Na banki, kot praviš, itak nič od nič.
Na delnice se tudi jaz ne spoznam. S skladi imam slabe izkušnje.
V neke kripto zadeve si ne bi upala vlagat. Vsekarko pa ne večji vsot.
Žal mi pa je, da nisem pred leti kupila zlata. Mogoče je tudi sedaj to opcija, samo vsekakor ne bi dala vsega v zlato.
Vsekakor tudi v kripto, ampak maksimalno 5%. Pa dobro razmisli kdaj in v kaj, ker nategov je kolikor hočeš. Trenutno je balon napihnjen in se še napihuje. Tako, da če vstopiš zdaj si določi tudi realno izstopno točko in se drži plana. Preden začne balon puščati moraš biti že zunaj. Ostalo pa v stabilne in varne naložbe.
Bobu bob, 12.10.2021 ob 18:02
Vsekakor tudi v kripto, ampak maksimalno 5%. Pa dobro razmisli kdaj in v kaj, ker nategov je kolikor hočeš. Trenutno je balon napihnjen in se še napihuje. Tako, da če vstopiš zdaj si določi tudi realno izstopno točko in se drži plana. Preden začne balon puščati moraš biti že zunaj. Ostalo pa v stabilne in varne naložbe.
Se strinjam. V kripto max. 5%. Ostalo bi jaz dala v indeksne sklade, en del pustiš v depozitu.
Kako ste eni pametni. Dvomim, da je sploh kdo od vas investitor:)))
Najprej se je treba zavedati, da je realna inflacija med 10% in 20%. Vaših 100.000 eur bo čez eno leto vredno cca. 85.000 eur.
Kakšne so možnosti?
Eden je napisal zlato ( srebro sem izpustil, ker je treba plačati na koncu še davek na dobiček ). Malo si poglejte grafe za nazaj in boste videli, da je zlato ena izmed slabših investicij. Investiram vanj od 2006, tako da vem o čem govorim.
Kripto? Sam investiram vanj od 2014 – in ja – ker sem bil neumen sem res vložil, samo 5% svojega premoženja. Če bi ga 50% bi bil danes večkratni multimilionar. Glede na to, da verjetno nimaš pojma o tem – tebi in ostalim svetujem samo 1. Vlagaj samo v BTC in ETH. To sta varni varianti. Vse ostalo je veliko tveganje. Verjemi, vem o čem govorim.
O skladih, delnicah, obveznicah raje ne bi – ker bodo brokerji/posredniki tisti, ki bodo služili na tebi. Nepremičnine so precenjene oz. ponujajo zelo majhne donose, tudi če se greš airnbn/booking.
Predvsem pa investiraj v svoje znanje – to je zastonj – na YT imaš polno tega, preden se lotiš zapravljanja svojega premoženja.
Vsaj nekaj bi dal v zlato in srebro. V kripto sam vlagam, ampak trenutno ne bi veliko vložil, mogoče nekaj samo v glavne valute (BTC, eth) . Pri delnicah so vedno dobre priložnosti, trenutno mogoče kitajske tehnološke delnice, samo to moraš tudi malo poznat, oziroma trejdat vsaj kakšno leto ali dve da spoznaš osnove in psihologijo trga.
Anastaza952, 12.10.2021 ob 17:02
Prodala sem stanovanje. Sadaj razmišljam kako naprej. Razmišljali smo o nakupu hiše, ampak po enem letu čakanja in višanju cene mi je vse skupaj padlo dol. Kupila sem avto, več drugih potrebnih stvari.
Stanovanje sem dajala v najem in kakšnega zaslužka res ni. Če imaš zajebane najemnike, si krepko v minusu. V delnice niti ne bi dajala ali pa kakšne druge stvari.
Vezane na banki ni nič.. Za par eur na leto si še stroškov do banke ne pokriješ.
Kakšna druga ideja?
Imam eno zanimivo stvar, moda, ce te zanima ta smer mi pisi, je cca max 1500€ za vlozit. LP
Edini pameten nasvet do zdaj je bil: vloži v znanje. Ker drugače boš garantirano spušila več denarja, kot ti ga zdaj inflacija požere.
Ko boš dovolj pametna glede monetarnega sistema, valut, delnic, makro trendov, geopolitike,…, bodo trenutni baloni že popokali, ti pa boš imela denar da kupuješ na razprodaji. Ker boš imela znanje, boš sprejemala samostojne odločitve s preračunanim rizikom, ne pa tu spraševala kam z denarjem
Ojej, sami pametnjakoviči, samo kriptovalute pametujete.
On zgoraj pa itak zmaga, ko drugim pravi, da on je pameten, drugi pa neumni pa niti enega pametnega predloga ne da. Samo pove kaj ne in teži s kriptovalutami.
Avtorica, tudi jaz sem upala, da tule dobim kak zanimiv odgovor, ker si odprla fajn temo, ampak samo nakladanje o kriptovalutah.
Pa on zgoraj zmaga, ko pametuje, da zlato ne, zraven pa piše, da sam vlaga v zlato. Pa si misli o njegovi pameti.
Jaz vsaj priznam, da pojma nimam, ne pa, da drugim blebečem, da vse vem, potem pa nič pametnega.
pa ste res pametni, 13.10.2021 ob 07:59
Ojej, sami pametnjakoviči, samo kriptovalute pametujete.
On zgoraj pa itak zmaga, ko drugim pravi, da on je pameten, drugi pa neumni pa niti enega pametnega predloga ne da. Samo pove kaj ne in teži s kriptovalutami.
Avtorica, tudi jaz sem upala, da tule dobim kak zanimiv odgovor, ker si odprla fajn temo, ampak samo nakladanje o kriptovalutah.
Pa on zgoraj zmaga, ko pametuje, da zlato ne, zraven pa piše, da sam vlaga v zlato. Pa si misli o njegovi pameti.
Jaz vsaj priznam, da pojma nimam, ne pa, da drugim blebečem, da vse vem, potem pa nič pametnega.
Primerek ženske z nizkim iq-jem, kar kaže na površinsko branje. Pa naj ti še enkrat razložim, da boš dojela.
Sem investitor že od nekje 2002, praktično v vse kar je možno. Najprej delnice, potem zlato, potem kripto in nepremičnine. Nekje v tem vrstnem redu.
Zato poznam zadeve zelo dobro. Ker VLAGAM v vse in prav tako spremljam.
Tvoj problem je, da nimaš pojma. Zato pa vsakemu dam nasvet, ki je meni najbolj pomagal in se ga tudi sam držim:
Vlagaj v znanje. Finančno. Ne zapravljal časa na fb-jih, instagramih, tik-tokih, trgovskih centrih, neumnih tc showih, ampak se izobražuj. To je karta za uspeh pri investicijah. Če ne te bodo pojedli morski psi aka leporečneži, ki prodajajo žilvjenjska zavarovanja v obliki investiranja v sklade:))
Mlada ekipa Flying Penguin razvija projekt, s katerim si prizadeva izničiti omejenost investicijskega trga nepremičnin na zgolj peščico ljudi in ga približati tudi tistim, brez večletnih vlagateljskih izkušenj in ob odsotnosti vrtoglavih zneskov na bančnem računu.
V ta namen smo se lotili razvoja platforme, imenovane Igloo Invest, katere primarni cilj je ustvariti dostopnost, transparentnost in enakost za vse investitorje. Da pa bo naša ideja zares osnovana na željah in potrebah potencialnih investitorjev, je za nas nujna raziskava trga. Vse zainteresirane zato vljudno vabimo k izpolnitvi spodnje ankete, mi pa vam obljubljamo, da vam bo kmalu povrnjeno
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScr98nXYt7uKU1FEws8zR1FqaKFetPjTHSzHPAlrZ6_yg7vEg/viewform
Forum je zaprt za komentiranje.