Imam 20 parov čevljev, moj otrok enega
O, pa ne zato, ker mu jih jaz ne bi kupila! Moj gospod sin nosi ene in edine superge, dokler mu ne razpadejo. Potem mi blagovoli dovoliti, da mu kupim nove. Za v šolo, za na sprehod, za na kolo, za na šport, za v trgovino, za dež in sonce, za vročino in mraz. Aja, pri minus deset in snegu si milostno nadene škornje. Sicer pa superge in superge, ene in iste.
Jaz imam seveda strašno slabo vest, ker za noge po mojem ni dobro, če so stalno v istih čevljih (sploh supergah), Ampak ga ne premakneš. Smo mu tudi že kupili rezervne bodisi čevlje bodisi superge, pa smo vse praktično nenošene podarili naprej. Superge nosi tudi poleti pri 35 stopinjah. Me je svakinja enkrat prav previdno vprašala, če mogoče kakšnih malo bolj odprtih sandal ne premore:-)))) Pa kaj mu naj?
Pri nas 16 letnik, skoraj isto, denes sem mu kupila nove, čeprav ta stare še niso čist za v koš, drugače pa nosi edino še japanke poleti na morju pa mogoče okrog hiše, pa za šport ima naš drugo obutev ker v teh pač ne more igrat nogometa,
dokler nisem to probala na lastni koži sem tudi jaz mislila kot ene zgoraj, zdaj pa razumem….
Doma imam dva fanta in dekle. Očitno nekatere stvari “pridejo z lulčkom”. Fantom je pomembno, da – niso nagi. Torej izbere majico, ki je na vrhu kupa, hlače, ki so na vrhu kupa, prve nogavice, ki mu pridejo pod roke in – superge (no, pri nas so pozimi škornji in poleti še tevice). Ali paše skupaj ni bistveno, če je kaj prekratko tudi ne.
Gospodična izbira oblačila “od nekdaj”, totalne bitke za oblačenje vsako jutro znova (ker tudi zvečer pripravljeno marsikdaj zjutraj pač ni več dobro), barvna usklajenost (tudi če je malo po svoje) je nujna, natančna pri čevljih (in jih ima tudi neprimerno več – poleg “obveznih” škornjev, superg in tevic ima seveda še miljavžent japonkic (še dobro, da so poceni), pa v prehodnem obdobju še kakšne škornje za h krilu, ni da ni. Finančno so fantje prijaznejši 🙂
Kaj pa moj, tudi ima samo ene, pa še te sva danes zjutraj ugotovila, da razpadajo. Upajmo, da bodo vzdržale vsaj še 14 dni, ker gre spredaj res kar fejst narazen, no pa saj ni čudno, saj vsak dan prepešači v hrib 5 km. Denarja pa ni, upajmo, da bo nekako, saj po novem ne bo kar nekaj mesecev OD,ker smo dobili preveč plačano, po noven zakunu, pa dobi dosti manj. Pa naj mi nihče ne punuja denar, saj ponos pa še imamo, to je edino, kar na je ostalo.
Ista sem bila sama, v svojih najstniških letih. Superge(dokler niso začele skoraj razpadati), pozimi kakšne škornje, poleti tevice. Superge so bile zakon. Druga obutev, ki sem jo imela, je ostala skoraj nedotaknjena.
Da pojasnim, zakaj sem toliko časa nosila ene in iste superge. Preprosto so mi bile bolj všeč malo bolj znucane in ne tiste čisto sveže iz trgovine, ni se mi dalo iskati vedno novih, ker so mi bile trenutne všeč.
To je mladost, čas…
Pozdravljena,
tudi pri nas doma imamo pubertetnika, ki ne nosi nič drugega kot All Starke visoke tudi poleti, kadar je zelo vroče si nadene šlapke, to je tudi vse. Še pozimi smo imeli probleme, ker saem jaz kupila usnjene Allstarke, pa niso bile taprave in so ostale v omari.
Jaz se ne sekiram zaradi tega. Ne težim.
brez veze je dopovedovati, da to ni dobro.
Ne imejte slabe vesti. Super je ker s fanti ni toliko dela glede oblek.
Ženske, pa ne imejte slabe vesti zaradi preveč čevljev. tudi 100 parov je normalno, če finance to omogočajo.
Moški ne razumejo, da čevlji niso samo za nositi, so tudi za dušo, proti depresiji, tudi če jih samo gledamo.
Svetujem, da vsako sezono malo pregledate kaj imate v omarah, ali kje drugje, kjer je prostor za čevlje. Presenečene boste, koliko parov še niste obule in si za novo poletno sezono naredite nove stylinge. Lahko je zelo efektno in poceni. Pa še ego se dvigne zaradi male spremembe, ki ne stane veliko.
Veliko užitkov ob seksi sandalčkih,
Simone Godina
Beauty Coach – Moderator
Forum je zaprt za komentiranje.