Najdi forum

image diska

Pozdravljeni!

Imam problem. Na enem racunalniku sem izdelal image diska (velikost okoli 40 GB – to je image celotnega diska, torej tudi z MBR). No, in sedaj ga zelim restavrirati na drug racunalnik, na katerem imam ze nalozen operacijski sistem Win XP. V ta namen sem na ta drugem racunalniku (kjer zelim narediti restavracijo), ze izdelal particijo, ki je vecja od velikosti imagea (okoli 100 GB) – vem, da je veliko prevec, pa vendarle. Toliko sem ga imel na voljo. Po defaultu imam XP je instalirane na C particiji, na E particiji imam svoje podatke, novo ustvarjena particija, kjer bo restavracija, pa je F.

Moja vprasanja (in hkrati problemi so naslednji):

kako naredim (tocen postopek), da bo F particija postala aktivna, oziroma, da bo racunalnik butal z F particije in ne C???

Racunalnicarji verjetno veste, kaj zelim narediti, zato vas lepo prosim za podrobnejsa navodila.

Hvala in lep pozdrav vsem,

slavka

Mah, kar dvomim, da ti bo tole uspelo. Kdo ve, s katerim orodjem si čarala image diska? Pa še nova particija je večja… Skratka, pred takšnimi in podobnimi posegi je potrebna temeljita priprava, kasneje pa tudi nekaj znanja in sreče, da spet vse dela, kot pričakuješ.
Kloniranje povsem enakih diskov pa je sila enostavna zadevšna, npr. Gost ti to poštima ob kofetku.

Jaz uporabljam Ghost-a… Jaz osebno nimam nobenih pomislekov, da ne bi stvar špilala, čeprav nisem prepričan kaj bi naredil z MBRjem. Je pa tako, da ti bi verjetno rada dobila samo podatke in ne OS-a. V tem primeru je morda opcija kje v tvojem image programu, da to narediš. Drugače pa dve Primary particiji in neko orodje za preklapljanje med OSi. Velikost 100 Gb ni problem, samo, da je več, kot rabiš.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close