Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ima kdo psičko z inkontinenco- izkušnje

Ima kdo psičko z inkontinenco- izkušnje

Imam leto in pol staro sterilizirano psičko manjše rasti- 5 kg…nekajkrat sem zjutraj ugotovila da je kavč polulan. Sem mislila da nisem slišala ko me je budila in se polula. Danes ugotovim da so vsa njena ležišča bila pred kratkim polulana…ima pet mest kjer spi ..ki jih vsake toliko operem. Nikoli do danes nisem zaznala vonja po urinu…danes ugotovim da na vseh ležiščih…po moje se ji to dogaja med spanjem. Ali lahko na kak koli način vplivam sama na to? Vsekakor bomo šli k veterinarju. Razmišljam ali je krivo to da sem pred mesecem presla na surovo hrano- meso in s tem je veliko večji vnos tekočine? Prej je jedla brikete in resnično malo pila tak da sem ji brikete zalivala z vodo da vsaj malo popije.
Mislim da se je to lulanje pričelo nedolgo nazaj saj bi opazila prej. Ven hodimo 5-6 na dan, sprehodo, lulanje, zvečer ob 22.oo nazadnje. Zjutraj vstajO ob 6.30 v razen za vikend ko poležimo dlje…imate kake izkušnje?

Psičko pelji h veterinarju. Lahko je inkontinenca posledica sterilizacije.
Ne razumem pa tega, da daješ psu surovo meso. Kolikor je meni znano, pes ne sme jesti surovega mesa. Jaz dam naši psički vedno kuhano. Potrebujejo pa psi veliko vode, posebno sedaj, ko je zelo vroče.
Prav tako ne razumem nekaterih, da vam psi spijo kjerkoli. Pes mora imeti svoje mesto (npr. na hodniku, na balkonu, v pasji uri, v pesjaku), ne pa da spi po posteljah in kavčih. Zdaj, ko je vroče, je najboljše, da psi spijo zunaj, ker je v stanovanju še vedno zelo vroče. (izjeme so tisti, ki živijo v stanovanjih),.

Pelji psa k veterinarju! Naj čekirajo urin, to je cca 15-20€, ni drago. No, za “dober dan” ti zaračunajo 40€, ma, vseeno je to skupaj 60, ni taka katastrofa…

Prešla si na meso, same beljakovine, ledvice filtrirajo beljakovine, lahko je prevelika obremenitev za ledvice…
Lahko je staknila kakšno urinarno infekcijo…
Za inkotinenco obstaja neko zdravilo, baje pes jemlje par dni in je potem krajši čas ok (en teden ali en mesec, odvisno od psa). Naša je pošteno stara, zdaj spušča urin po kapljicah, infekcija ni, lahko pa da je od gonitve, ker je zdaj ravno na tem, da se bo gonila, mi je pa veterinar povedal za ta zdravila, če bo potrebno…

Pes naj je mešano hrano, najlažje če deliš na tretjine: OH, zelenjava/sadje in meso.

hoče tudi kaj povedati..da ni povezano s prehrano, niti boleznijo.
To sem našla na spletu in mi ustreza, ker se je nekaj podobnega zaradi spremembe dogajalo tudi pri nas..
“Lulanje na človeške postelje je običajno bolj kot markiranje znak protesta. Ali se je v vaši družini pred kartkim kaj spremenilo? Ste noseči? Je kdo začel hoditi v službo ali šolo? Se je kdo priselil? Ste mogoče preselili psa? Ga kdo drug vodi na sprehod oz gre še kdo več zraven? Morda zaradi kakršnega koli razloga pes čuti, da je za kaj prikrajšan … itd. Nekakšna sprememba pač, ki jo pes občuti”.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo

Z inkontinenco psičk nimam osebnih izkušenj. Komentirala bi samo izjavo nekoga pred mano, ki meni, da psi ne smejo jesti surovega mesa ampak samo kuhano. Zanima me od kod ta ideja? Poznam mnogo psov tako samčkov kot samičk, ki jih lastniki hranijo s surovim mesom, pa prav noben nima nikakršnih težav. Ne z inkontinenco ne s čem drugim. Nekateri od teh so hranjeni izključno z mesom, kostmi, organi, sadjem in zelenjavo, drugi dodajajo tudi ogljikove hidrate. Moja psička je stara leto in pol, nesterilizirana, hranim jo s surovim mesom ali ribo, surovo zelenjavo in sadjem in kuhanim rižem, polento, krompirjem,… Razmerje 1/2 mesa, 1/4 sadja in zelenjave, 1/4 OH. Kuhanega mesa ji ne dajem, ker ima po njem že od vsaga začetka drisko (očitno ji ne ustreza, nekaterim psom pa ustreza in ti ga pač lahko jedo). Psi morajo imeti svežo vodo vedno na razpolago in jo popijejo toliko kot potrebujejo. (Predvidevam, da avtorica ne daje psički na silo velikih količin vode, ampak ta pije po svoji želji). Zdaj poleti, ko je vroče, naša tudi pije bistveno več, kot v hladnem delu leta. Pa niti ni opaziti, da bi bistveno več lulala zaradi tega.
Avtorici svetujem, da psičko na vsak način pelje do veterinarja, da se zadeva razišče. Lahko je vnetje, lahko posledica sterilizacije (ne tako redka), lahko pa je tudi kak drug vzrok. Ampak najprej je treba izključit telesne vzroke preden se začne psa “prevzgajat” in odpravljat neželjeno vedenje. Moja kolegica je imela mladega samčka, ki je začel lulat po kavču. So poskusili skoraj vse metode odpravljanja neželjenega vedenja. Brez uspeha. Potem je pa na naše pregovarjanje pri naslednjem obisku veterinarja zaradi cepljenja le omenila to lulanje in so psičku pregledali urin. Rezultat – kar hudo vnetje (ker je že napredovalo). Po zdravljenju z antibiotiki se je lulanje nehalo. Pa samo kot komentar – kuža takrat ni bil hranjen s surovim mesom (čeprav to pri lulanju ne igra nobene vloge ;-))
Glede hranjenja s surovim ali kuhanim mesom pa le še tole. Vsebnost beljakovin ni odvisna od tega ali gre za kuhano ali surovo meso. Delež beljakovin v celotni prehrani je odvisen od tega ali in koliko dodajamo sadje, zelenjavo in ogljikove hidrate. Nekaterim psom ustreza visoko proteinska hrana drugim pač ne in temu se lastniki pač prilagodimo. Surovo ali kuhano meso pri tem ne igra nobene vloge. 😉

Kuhanje mesa za zivali je bolj z namenom konzerviranja, ker je pac kuhano bolj obstojno. Drugace pa za meso iz redne prodaje ni zadrzka, da se ne bi smelo dajati surovo.
Vzrok za lulanje je lahko sterilizacija, vnetje, kamni, pa tudi stres. Ampak kot so ze pred mano napisali, je treba najprej izkljuciti telesne vzroke, preden se sploh lotis ugotavljanja vzrokov za stres.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close