ima kdo opel corso 1.2 16v…poraba?
Tukaj lahko poiščete svoj model avtomobila in primerjajte.
Sama se vozim po lokalnih cestah, avtocesto moja Corsa vozi nekajkrat letno in takrat poraba krepko poskoči. Vozim precej “šparovno”, kar pa ne pomeni, da počasi, le zaviram in speljujem ne na polno. Po naseljih vozim po omejitvah in je povprečna poraba 6,5 l/100km – računano na roko, saj moja nima potovalnega računalnika.
Imam pa večkrat katero od nadomestnih Cors z enakim motorjem in ko jo dobim, je največkrat na potovalnem računalniku povprečna poraba vsaj za liter višja, po resetiranju spravim na 7,1 l/100 km. So pa nadomestni avti večinoma novi, zato je verjetno poraba višja, moja je stara leto in pol in je bila na začetku poraba višja.
Verjetno je tvoja poraba višja, ker se v tistih sedmih kilometrih avto niti segreje ne, se mi pa zdi nekoliko visoka. Če je tole poraba računana na računalnik, poskusi izračunati na roko – včasih tudi računalnik ni točen. Sama z 38 litri naredim 580 kilometrov.
Sama sem imela corso 1.1 in sem imela porabo 5,9l/100km. To je bilo v povprečju. Stara je bila 6 let, ko sem jo prodala. Motila me je serijska napaka pri menjalniku in sem bila besna, ker me je odprava te napake kar krepko stala, zato sem šla sedaj na i10, ta ima porabo v povprečju 5.7l/100km. Zdi se mi kar malo veliko, vendar me tolaži misel, da je sedaj zima, da je še pretežno nov, in da bo čez poletje manj kuril.
:-))))))))))))))))) žleh, pojdi se solit!
Jaz na cesti ne norim, ampak vozim po omejitvah, kar pomeni, da takoj za znakom “konec omejitve” pritisnem na plin, da moja punca zapoje :-).
V naselju, ali blizu hiš, kjer te lahko presenti kak otroček, pa ne vozim hitreje kot 50 km/h,. pa še to imam oči na pecljih…
če vsak dan prebijem mal več kot 2 uri na cesti, pa menda ja ne bom cinclala in vozila posr*…
ma zate je še fičo prevelik http://www.crashstuff.com/wp-content/gallery/funny-parking/thumbs/thumbs_yes_its_a_woman.jpg :)))
OPEL CORSA 1.2 16v cca 5000 prevoženih km letnik2013 pri mešani šparovni vožnji pije 8.4 litra na 100,.avto tudi nima prave moči.glede na to da se večinoma vozin sam in avto sploh ni obremenjen,bi po normah,ki jih navaja prodajalec(ali tovarna)moral rabiti največ 6,5 litra.v resnici pa je poraba 30 ali več % večja in prodajalec je po pojasnilu tržnega inšpektorata to dolžan urediti ali avto zamenjati.da temu ni tako pa smo krivi,ki tega na zahtevamo.