Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ima kdo mini pujsa?

Ima kdo mini pujsa?

Ima kdo mini pujsa? Prosim če pove svoje izkušnej z to živaljo, kaj je, kakšen je njen ritem spanja, ali so cartljivi…. Karkoli. Vem da je več vrst teh pujsov, ampak mi bi imeli najmanjšega kar se da dobit, pa takšnega, ki ni rpeveč debel, saj eni trebuhe po tleh vlačijo, kolikor smo jih videli. Imamo že majhnega psa, kako bi se pujs ujel z psom? Mu je dovolj pasja družba ali je boljše da sta dva pujsa? Ali rad odide od hiše? Kje spi? Ali rabi svojo ograjo, kjer biva ali je ubogljiv in hodi okrog hiše? Ga imate v hiši ali kje zunaj?

Glede na zahteve in predstave ne priporočam.
Ja, ne ostane mini, ker cca 100kg ni mini, rabi ogrado in prostor za ritje. Najmanj to.

Yo.nimaš prav.
Mini gottinger pujsek,ameriške različice tehta do 35 kg,pravi gottinger pa do max.60-70.
lahko živijo zunaj vse leto,lahko v stanovanju,jejo kuhano zelenjavo,kruh,krompir,deteljo…

Aha. Hvala za poduk. Zato jih pa toliko doživi več kot leto ali dve v kakšnih stanovanjih, kjer papajo solatko, ne? Sploh, ker se pari navadne prašiče v kombinaciji za raznimi pasmami, da je več mladičev, več zaslužka. No, pri prašičih to pripelje celo do… hm, nenormalne velikosti (kot parjenje domačega in divjega prašiča npr.).
p.s. In tudi, če bi res ostal tako mali, rabi kot prašič rit po zemlji itd.

Sem ga videla v Lj, ko ga je ene gospa peljaja na sprehod. Bil je na povodcu in prav
srčkan. Če se ne motim je imel pujs še nekakšno mašno zvezan in je bil res carski in
prava atrakcija. Bil pa je velikosti kakšnega srednjevelikega psa. Tudi hčerka je bila
nad njim navdušena in si ga je seveda še sama zaželela. Ampak pujsa res ne bi imela
v stanovanju.

Yo,zakaj si tako osorna?
Ne razumem zakaj vsepovsod odgovor na temo o živalih,kjer se kdo ne strinja 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} s teboj vzameš kot direkten napad…Nič ti nočem,ni v moji naravi…

Ker poznam probleme s temi pujsi. In ja, če si nekdo želi cartavega ljubljenčka za noter, to ni prava izbira. In niti za kamorkoli ven ne. Vem, kaj govorim, ima sosed enega, ki so ga imeli v Lj. v bloku, potem pa je nastal problem oz. več njih…

Se popolnoma strinjam.

Ostali smrtniki razen nje še mačke ne nahranimo na pravi način, ob pravi uri in v pravi posodi.

No, jaz napadanm, samo česa pametnega pa avtorici posta niste sposobne napisat, ne?
Ali je tema morda namenjena meni?

Gettinger prašič je pasma prašičev, ki potekajo iz Vijetnama. V domovini jih gojijo za meso in tehtajo do 80 kg, v Nemčiji pa so s selekcijo vzredili Gettinger prašiča , ki pa je ena najmanjših pasem prašičev, manjši so le amerikanski mini pujsi. Tehtajo največ do 35kg. Prašiče imajo v razvitem svetu kot hišne ljubljenčke, nimajo nobenega vonja in so izredno čisti. Naučijo se hodit na potrebo na doloočeno mesto, če so v stanovanju nimajo ščetin. Obstajajo tri vrste barve beli , črni in roza kot navaden prašič. Niso občutljivi na mraz, zato pri nas lahko živijo tudi v vrtu celo leto.
Samica je breja tri mesece-tri tedne-tri dni, skoti od 4-12 mladičev, kateri že po dveh dneh dirkajo naokrog. Hrana je enostavna: jedo kuhan krompir, kruh, zrnje, skratka vse rastlinsko. So zelo hitro učljivi.

http://www.teacuppigsforsale.com/guarantee

Kakšnih 35 kil, tile pujski so po pet killll.

Ja, pa se bo spet pozabilo povedat, da unih 12 mladičev skotijo standardni, se pravi tisti, ki imajo 70+ kg, ne?

hei mene pa zanima do kolko zraste mini ameriški pujs?

Mini ameriški pujs zraste od 12-15 kg.
ampak v Sloveniji jih veliko kao prodajajo ameriške potem pa dobiš namesto velikosti francoskega buldoga dvakrat večjega. Ker mešajo z vietnamskimi….ti so pa zelo debeli. Morajo imet vrt drugače so nesrečni.

http://https://m.facebook.com/PriscillaTheMiniPig?refsrc=https{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}3A{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}2F{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}2Fwww.facebook.com{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}2FPriscillaTheMiniPig

No, prostor za ritje npr. mora imet tudi najmanjši pujs.

Zdravo, vem da sem malo pozna ampak sem preiskala vse strani in ne najdem cloveka, ki bi v Sloveniji prodajal ameriskega pujska, mi lahko pomagate? Hvala

Zakaj pa rabite prašiča. A nimate dedcev:-))?

tudi jaz se zanimam za mini ameriške prašičke in ne najdem človeka ki bi jih vzrejal. Ima kdo morda kakšen kontakt?

ne nima

ker te ljubke,sladke,male živalce ponavad pristanejo v kao naši vuko… in te boge male živalce jokajo lačne,…..
pri nas ni več kmetije brez teh kao mini pujsa,mačk,…..in ja vsi so.najdenčki.
moj mačkon enako zavržen iz avta v jarek,kot smet
kaj boš s pujso v času dopusta? hop v hosto,a ne

ker te ljubke,sladke,male živalce ponavad pristanejo v kao naši vuko… in te boge male živalce jokajo lačne,…..
pri nas ni več kmetije brez teh kao mini pujsa,mačk,…..in ja vsi so.najdenčki.
moj mačkon enako zavržen iz avta v jarek,kot smet
kaj boš s pujso v času dopusta? hop v hosto,a ne
[/quote]
uuuppsss tema 2015
hrem nazaj v hosto po gobe

Tema je stara, je pa še vedno aktualna oz. še bolj. Ker vedno več ljudi si navleče te pujse, ko pa zrastejo in se izkaže, da niti niso tako zelo mini, povrh vsega pa imajo popolnoma enake potrebe kot “normalni” prašiči, pa postanejo problem.

Ravno te dni skuša eno izmed teh društev za zaščito živali spravit na toplo enega takega pujska, ki ga je nekdo zapustil na Ratitovcu. V bistvu sta bila dva, a so enemu že našli dom. Da se jim ljubi, barabam – peljat pujska tako visoko, da bo ja prej zmrznil.
Dajte si že enkrat dopovedat – odraslih mini pujskov ni! Prej je ena nekaj napisala, da je videla enega, ki je imel ‘samo’ 35 kg. 35 kg ni malo – moj pes ni majhen, pa ima 27 kg. Poleg tega pujsi rijejo na polno, velike luknje – pri nas pa vsi usekani na lepe vrtičke pa angleške travice.

enako jst, če ima kdo kakšen kontakt, bi se tudi jst zanimala

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close