Ima kdo izkušnje z Airbnb?
Jaz ga uporabljam cca 3 leta. Dobro si preberi njihove reviewe od gostov in to vsak posebej. Najbolje so superhost-i v smislu zanesljivosti in profesionalnosti. Zdej nekateri oddajjo resnicno stanovanja v katerih zivijo ti so bolj “obcutljivi” da bo vse ok. se pravi ti dajo takoj jasno vedeti glede pravil in obnasanja. Drugi oddajajo stanovanja samo za airbnb in druge agencije ti so bolj na easy .Nekateri imajo se security depostite ter posebej racunajo ciscenje.
Uporabljal sem ga v Berlinu , Argentini ( Buenos Aires ) , Franciji in Indoneziji. Povsod je bilo super z super hosti. Z nekaterimi sem se zmeraj na vezi 🙂
Glede placila placas preko neta s kartico ( VIsa el. Master Card ) , paypala..
Drugace pa imas na njihovi strani res vse u nulo napisano . Vzami si pol ure casa in ti bo vse jasno. Tveganje je da ti host (gostitelj) zavrne tisti datum , kar lahko mirno naredi. Meni se to se ni zgodilo zna pa biti neprijetno zaradi tega jaz zmeraj rezerviram “zadnji cas” samo tukaj je malo tezje dobiti top stanovanja ker so ponavadi ze vsa v naprej zasedena.
Airbnb ko ti rezerviras tvoj denar zadrzi do tvojega prihoda v flat oz. nakaze gostitelju 24 ur po tvojem prihodu tko da nic bat !
Nikoli ne plačujem nobene namestitve vnaprej. Za rezervacije apartmajev uporabljam booking.com ali homeaway.com. Oboje preverjeno že v Italiji, Španiji, na Portugalskem, v Nemčiji… Pri bookingu imaš običajno tudi možnost stornacije do določenega termina pred prihodom. Na homeaway plačaš neko akontacijo, zelo različno od apartmaja do apartmaja, do sedaj sem plačala tam nekje 10%-20%, za večje zneske se sploh ne pogovarjam. Razliko plačaš ob prihodu. Priporočam pa tudi jaz, prebrat ocene gostov. Jaz se potem odločam na podlagi ocen, lokacije, cene in zahtevanega avansa.
Mi2 sva bila 2x, v Španiji in Londonu. Izkušnje super, za ceno hostla sva dobila cel studio s kuhinjo zase na zelo dobri lokaciji. Je pa res ponavadi treba plačati vse v naprej (jaz sem rezervirala cca 2 tedna prej), s kartico. Vse o cenah, proviziji, kaj je vkljuceno je napisano na strani in se lahko razlikuje odvisno od ponudnika, tako da na splošno je težko svetovati.
Nad določenim zneskom lahko koristiš kredite, ki jih dobiš na začetku ob vpisu, če te povabi obstoječi uporabnik. Osebno imam same dobre izkušnje z portalom. Bil sem na dopustu na hrvaškem, potovanju po španiji. Lahko najameš apartma, celo hišo, privatno sobo ali le ležišče.
Če kdo razmišlja, da bi postal član, lahko dobi 25€ popusta ob nakupu nad 80€ s klikom na povezavo in z registracijo: http://www.airbnb.com/c/benjaminn381
V zadnjih letih imamo že veliko izkušenj, kot v vzhodni in zahodni evropi, (edin na hrvaški ne) kot dopustniške za 7 dni, kot potovanja za samo 1 ali 2 nočitvi. vse so bile zelo dobre in zelo pozitivne izkušnje, niti najmanjšega problema, vse je držalo, kot je bilo napisano in vsi smo se držali dogovora.
1. vključiš filtre (cena, parking, wifi, zajtrk, skratka vse kar želiš imeti…) lahko si izbereš ali želiš samo sobo, ali želiš celo samostojno stanovanje, ali pa si deliš vse s tistimi, ki tam živijo 🙂
Imamo zelo dobre izkušnje z vsemi. Kjerkoli smo si stanovanje ali hišo delili z gostitelji, smo imeli vključen tudi obilen zajtrk 🙂
Tako kot je zgoraj rečeno. Airbnb ti trga denar šele po 24-urah. Tako, če je kaj narobe z namestitvijo imaš možnost to sporočit v 24 urah po dogovorjenem prihodu.
Zbiral sem namestitev tako kot med preverjenimi z veliko ocenami, kot takimi z nobenimi ocenami.
Pri takih z ocenami, je bilo vse tako kot je bilo pričakovano. Seveda je bilo pri tistih novih brez ocen, veliko bolj vse pošlihtano, veliko bolj so se potrudili, bili ustrežljivi…. več si dobil za manj denarja. Sem kasneje še spremljal in so potem vsi dvignili cene, ko so dobili 5 odličnih ocen :)))
Cena pa bližje si centru mesta, bližje si morju ali turistične znamenitosti v povprečju bolj raste..
pa še to…
nikjer niso zahtevali ali da bi plačali depozit, čeprav je bil na netu napisan, da se plača. Pač extra zahteve najemodajalca je treba prebrat in tako mora bit… super je, ker te noben ne gleda čudno, če samo 1 noč prespiš, kajti, če ne bi tako želel imajo nekateri napisano tudi minimalno število nočitev…
Ne smeš pa nasesti raznim prevarantom, ki ti pošljejo št.računa, da jim predhodno nakažeš denar, tako kot je to storila pred kratkim ena novinarka in potem krivila airbnb 🙂
Tudi jaz potujem samo se prek airbnb-ja…
…razen na Hrvaskem, kjer je ceneje ce grem izven sezone v hotel.
Izkusnje z airbnb-jem so tako dobre, da povozi razne bookinge in podobno na polni crti. Vse je bolj osebno, pa tudi gostitelji se dosti bolj potrudijo in provizije so nizje.
Nasvet: dobro preberem najprej review-je, potem pa se pogledam zvezdice. Grem samo tja, kjer je superhost – ker si kakor v hotelu 5 zvezdic!
Nad določenim zneskom lahko koristiš kredite, ki jih dobiš na začetku ob vpisu, če te povabi obstoječi uporabnik. Osebno imam same dobre izkušnje z portalom. Bil sem na dopustu na hrvaškem, potovanju po španiji. Lahko najameš apartma, celo hišo, privatno sobo ali le ležišče.
Če kdo razmišlja, da bi postal član, lahko dobi 25€ popusta ob nakupu nad 80€ s klikom na povezavo in z registracijo: http://www.airbnb.com/c/benjaminn381%5B/quote%5D
Ce ze ponujas, da se prek tebe registrirajo na airbnb, bodi vsaj toliko fair, da poves da bos ti v tem primeru zasluzil 80 eur:)
jaz imam sicer veliko raje Booking, sem pa zdaj rezervirala stanovanje prvič tudi preko airbnb-ja.
Malo me moti, da moram imeti ob rezervaciji denar na kartici in so mi ga dejansko tudi trgali dol…tak, da oni z njim razpolagajo naslednje 3 mesece 🙁 jaz bi ga recimo vmes še parkrat obrnila….
pozorna sem bila predvsem na pogoje odpovedi in sem gledala izključno take, ki imajo flexible…da dobim potem nazaj vse, razen provizije airbnb….če se slučajno kaj zalomi….
je pa ta njihova provizija kar visoka v mojem primeru celih 100 usd, pri namestitvi, ki stane 560 usd…
tak, da jaz definitivno raje preko bookinga, če le najdem zame ugodno ponudbo
Jaz oz midva ga uporabljava zadnja 3 leta in sva super zadovoljna. VB in velikokrat Španija. Imava same dobre izkušnje, najbolj fajn nama je, ko živiva z njimi. Res zakon zadeva 🙂
Tudi to, da takoj trgajo denas s kreditne mi ustreza, vsaj ne računam več na ta denar.
Hotel, če res ni nujno, da recimo priletiš sredi niči nekam, nikoli več, dokler bo airbnb.
Forum je zaprt za komentiranje.