Ima kdo bančni račun v Italiji?
ma sej je čisto italijanska banka čeprav izvira iz slovenije. To je tko ko imamo mi avstrijske banke pa še iz kje.
Jaz sem imela do zdej casa di risparmio di gorizia in ti jo odsvetujem. Zdej sem pa na banco posta, tako mi na pošti tudi za ostalo ni treba čakat :-)))
Drugače so pa bolj ali manj vse iste.
Če bi pa rad da je preko inerneta pa da ima malo višji procent obresti…pa odpreš conto arancio
Jaz sem slišala ful pohval na njihov račun.
saj te razumem, rabim ravno zaradi ebaya, saj nakupa večjega kot 400 evrov pri enkratni transakciji itak ne izvršiš, oz. če ga že pač potegneš kratko za razliko nad 400 evrov. jebat ga .saj to si mislila ne ?nimam pojma kok sploh paypal deluje a ti veš? ne razumem namreč najprej s ena paypal prijaviš in pol?moraš jim menda dati kakšne podatke o računu ali ne ali kako je to?
ma svetilnikk kolikor je meni znano ne rabiš računa v tujini. Sej ti njim daš številko kreditne kartice od koder oni vršijo plačila in ti odprejo pay pal račun. Tu pa nastane tisti delček ki ti pravim jaz. Če imaš kreditno kartico v Sloveniji pri banki ti lahko izpraznijo komplet tekoči račun ( in zadnje čase je bilo veliko goljufij pri pay palu). Tako da rabiš kartico ki jo polniš ti po želji. Položiš gor 500€ in če pride do goljufije ti lahko izpraznijo samo to.
Tako naredi si samo novo kreditno kartico in se registriraj na paypal.com. Dejansko te vprašajo samo za številko kartice, naslov in telefonsko.
in seveda veljaven mail.
Ja imaš svoj bančni limit, tej so pa navadno precej visoki. Jaz ti seveda pišem kako je v mojem primeru.
Če znižaš limit na banki na recimo 50.tisoč to pomeni da tisti mesec s karticami na tisti banki ne moreš več poslovati. Kar je pa zoprno. Greš po špežo in moraš imeti gotovino.
Kaj takega bi bilo najbrž možno na bankart-u. Da vzameš posebej njihovo kartico, ki ni vezana na tvoj trr in nizek limit. Vendar jaz v Sloveniji nimam izkušenj. Ali pa na banki kjer nimaš tudi trr. V bistvu je samo to pomembno. Da kreditna kartica in transakcijski račun nista povezana.
V Italiji delujejo te kartice po sistemu npr. mobi telefona. Položiš gor 100€ in toliko lahko porabiš.
ma imam čisto novega tko da nimaš kaj videt :-))))
luka552 sam s tem sem samo 4x kupila
Prejšnjega sem pa podarila kolegu in nimam pojma kaj se dogaja 😮
Ma če ima tisti kjer boš kupoval pay pal, mu ti s tvojo kartico nakažeš denar na njegov račun…in to je to. Velika večina se s tem strinja, vsa jaz še nisem slišala da ne bi.
Zanima me če ima kdo izkušnje s CONTO ARANCIO
http://www.ingdirect.it/lp/conto-arancio/
Hvala za info že v naprej!
za osebno potrebo imajo TRR v tujini samo labilne, čustveno nezrele osebe
z ogromnno potrebo po izkazovanju, da so nekaj posebnega
nesposobne navezovanja osnovnih medčloveških odnosov
sprehajalci/ke gnusnih psov – da o nesposobnosti pobiranja dreko ne tipkam
in
ki sovražijo domovino, niso je pa sposobni zapustiti
itak pa so v nekih labilnih / internetnih vezah
živijo v mama hotelu
od seksa pa vedo le to, da je dobro preje rit dvigniti s školke, predno potegnejo vodo
Forum je zaprt za komentiranje.