Ikea vs Lesnina
Dobra reklama v navezavi naa dogodel, brez konteksta bi bila brez veze, kar se pa tiče Ikea kvaalitete je pa to pofl roba , kolega je kupil v Celovcu klubsko mizico, ko ste jo sinova , tedaj še mulca med ravso polomila se je pokazalo tisto … na vrhu sijoči lak, not pa trdi karton, ja dobesedno iz kartona je bila, lepljenje in popravilo je bilo neuspešno.
Nisem videla reklame, lahko pa povem, da je za enako kvaliteto Lesnina 20{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} drazja od Momax in Ikea pohistva, ki sta 20{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} drazja od Jysk pohistva enake kvalitete.
Dobro in kvalitetno pohistvo je pa povsod drago.
Bojijo se ikeje. Lesnino, rutarja, momax oz kar vse razen ikeje kupci kreditirajo.
Redki kaj je na zalogi v skladiscu.
Vse je treba placat v naprej in potem cakat in cakat, pa ko bi ze moralo priti pa se ni. Potem pa pride in je npr poskodovano pa se zacne druga kalvarija oni nikol krivi….
No tega pri Ikei ni . Naberes sam v skladiscu( pa makar celo kuhinjo) placas odpeljes , sestavis imas.
Da ne omenjam ce je kar koli narobe.
Aparati imajo 5 let garancije , sosedi je kuhalna plosca , crknila po 4ih letih, so jo odmontirali nesla v Ikeo, brez vprasanja, je dobila drugo.
Kar se pa tice pohistva, je pa od pofla do boljsega , temu primerne so tudi cene.
Men je super da je koncno pri nas. Prej smo hodili v Villese ali Celovec, sedaj je pa se v Ljubljubljani. Zakon.
Kar se pa reklame tice. Lapsus!? Sem tudi pomislila da je od Ikeje. Ce bi jo lansirali cca pol leta po odprtju…potem bi rekla domiselno, sedaj pa … sorry faleno 😏
Danes folk samo, da kupuje, pa tud ce kramo. Za 2 leti bo ze. Tud pri resnih firmah je treba pogledat, da kupis res kvalitetno. Tele Ikee itd pa itak dobro zgleda, po mal uporabe pa vprasanje kaj iz tega rata. Folk pa drvi tja, pa kupuje kramo. Vidim danes da je moderno doma imet kup nekih praholovcev, neke brezvezne “okraske”, obvezno z angleskimi napisi (ala sweet home ipd sranje). Ko sem prebrala, da je naval na termine za Ikeo, me sicer ni presenetilo, vseeno pa ne stekam, a ljudje res tja drvijo, da se lahko pohvalijo, da so med prvimi videli in po moznosti se kaj kupili od tiste krame?
Nisem videla reklame, lahko pa povem, da je za enako kvaliteto Lesnina 20{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} drazja od Momax in Ikea pohistva, ki sta 20{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} drazja od Jysk pohistva enake kvalitete.
Dobro in kvalitetno pohistvo je pa povsod drago.
[/quote]
Tole ne bo držalo. Momax je nizkocenovec (tako po ceni kot po kvaliteti) od Lesnine ( isti lastnik). Lesnina prodaja tudi znamke, kjer dodatno plačaš še znamko.
Pri Momax, Ikei in Jysku neke kvalitete ne moreš pričakovati. Za malo denarja, malo muske. Gre visoko potrošno robo.
Reklama je pa zanimiva, sem mislila da je za Ikeo, na koncu se pa izkaže da je za Lesnino.
Govoris , predvidevam…..
Se nisi bila a ne !?
Sweet home navlaka in ostala klozovna je lesnina, momax , dipo rutar stil.
😉
Sicer pa. Trendi opremljanja se menjajo.
Vcasih je bila masiva, celi premozenje ki je danes starikavi zastarelo.
In trend je dostopo pohistvo. Ko mulc zgoni sobo za 250 eur( od postelje do mize do omare) in gre na faks. Zabrises na kosovne brez da te zaboli. In preuredis sobo v …recimo svoj studio za kar koli risat , jogo, sivalnico…ipd.
Kozarci. Kolikor jih potolces jih dokupis. Npr za rdece vino. Vcasih pa 4je seti pa noben kompletn…
Ikea se je vsepovsod prijela…zastonj ze ne.
Res jih očitno konkurenca daje, ha ha.
[/quote]
imajo se česa bati… lesnina je zame podn – in če obstaja le možnost, da kupim kje drugje, to takoj naredim. Odnos nikakvi – zdaj se pa kar naj bojijo…
dve slabi izkušnji imam z njimi – nesramno, prav odganjali so me kot kupko… zdaj pa jokajo za biznis… karma le pride…
v prvem primeru sem kupovala kozarce za šampanjec – grem v trgovino imeli so jih, pa je prodajalka lagala,da je vse razprodano… grem na splet jih najdem – rezerviram v poslovalnici tej isti… in grem tja – na blagajni plačam in potem grem z računom prevzet – naletim na isto lažnivo prodajalko, ki je potem pa le morala dati kozarce… a ker ni vedela kako bi se izvila iz laži, da je prej lagala,da jih nimajo več, je krivdo kako nesramno zvalila na eno drugo kolegico, češ,da ona ne zna pospravljati in jih je zložila na napačno mesto in da jih zato potem ona ni mogla najti.
naslednja izkušnja lani okvir za sliko – prav nikjer drugje nisem dobila takega potrebne velikosti, najdem na spletu v lesnini naročim… oni zapakirajo paket skenirajo da so ga oddali na pošto – meni pošlje obvestilo,da je oddano na pošto – v resnici pa so ga zardževali pri sebi… samo skenirali so ga da je oddan na pošto, dejansko oddali ga pa niso – spet izgovarjali so se na pošto, češ,da na pošti izgubljajo pakete, pa da imajo gužvo, itd.itn… ko sva prišči s poštno delavko tako daleč da sva jih imeli dovolj za obtoževalne laži in je rekla,da naj zahtevam od njih da vložijo poizvedbo uradno z dokumentom za paketom za katerega trdijo,da so ga oddali in da naj tako dokažejo,da je izgubljen na pošti kot trdijo meni… je rekla na pošti,da ima teh laži njihovih dovolj in da če imajo čisto vest in če so ga res oddali, naj to naredijo in mi to dokažejo s kopijo uradnega dokumenta,da so to naredili…
seveda ko sem v lesnini to povedala se je ona baba nekaj izgovarjala – poizvedbe uradne ni dala nikoli – ker je seveda ves čas vedela,da so zadrževali paket pri njih, in v naslednjem dnevu potem je bil doma pri meni… popoldan zares oddan na pošto od lesnine in naslednji dan doma pri meni…
take nagnusne igrice s strankami se gredo, tako ogabno lažejo in krivijo tudi ostale lažno. tako,da zaradi mene, če propadejo – rečem samo karma , ki ste si jo zaslužili… zame so zadnja izbira -, če res stvari ne najdem nikjer drugje in da jo potrebujem… sicer nikoli ne kupim v lesnini – po teh izkušnjah ne več
Ma je kar dobra reklama, čeprav sem mislila, da je za Ikeo.
SIcer pa sama nimam ravno slabih izkušenj z Lesnino, res pa je, da smo tam bolj ali manj samo firbcali, če imajo kuhinjo tako, ki bi nam bila všeč. Pa nam nobena ni bila. Imam pa slabo izkušnjo z Rutarjem, kjer nam je arhitektka vsiljevala svojo voljo, ko smo kupovali otroško sobo. Hčerka je levičarka in glede na lego okna smo ji povedali, da mora miza nujno stati tam (soba je zelo jacena), kjer smo ugotovila, da ji senca ne bi padala na zvezke, ostalo pohištvo pa naj nam zriše kot misli, da je prav.. Vsiljevala nam je svoje mnenje. Mislim, da smo bili prvič in zadnjič tam takrat. Sicer pa a Rutar sploh še posluje?
imajo se česa bati… lesnina je zame podn – in če obstaja le možnost, da kupim kje drugje, to takoj naredim. Odnos nikakvi – zdaj se pa kar naj bojijo…
dve slabi izkušnji imam z njimi – nesramno, prav odganjali so me kot kupko… zdaj pa jokajo za biznis… karma le pride…
v prvem primeru sem kupovala kozarce za šampanjec – grem v trgovino imeli so jih, pa je prodajalka lagala,da je vse razprodano… grem na splet jih najdem – rezerviram v poslovalnici tej isti… in grem tja – na blagajni plačam in potem grem z računom prevzet – naletim na isto lažnivo prodajalko, ki je potem pa le morala dati kozarce… a ker ni vedela kako bi se izvila iz laži, da je prej lagala,da jih nimajo več, je krivdo kako nesramno zvalila na eno drugo kolegico, češ,da ona ne zna pospravljati in jih je zložila na napačno mesto in da jih zato potem ona ni mogla najti.
naslednja izkušnja lani okvir za sliko – prav nikjer drugje nisem dobila takega potrebne velikosti, najdem na spletu v lesnini naročim… oni zapakirajo paket skenirajo da so ga oddali na pošto – meni pošlje obvestilo,da je oddano na pošto – v resnici pa so ga zardževali pri sebi… samo skenirali so ga da je oddan na pošto, dejansko oddali ga pa niso – spet izgovarjali so se na pošto, češ,da na pošti izgubljajo pakete, pa da imajo gužvo, itd.itn… ko sva prišči s poštno delavko tako daleč da sva jih imeli dovolj za obtoževalne laži in je rekla,da naj zahtevam od njih da vložijo poizvedbo uradno z dokumentom za paketom za katerega trdijo,da so ga oddali in da naj tako dokažejo,da je izgubljen na pošti kot trdijo meni… je rekla na pošti,da ima teh laži njihovih dovolj in da če imajo čisto vest in če so ga res oddali, naj to naredijo in mi to dokažejo s kopijo uradnega dokumenta,da so to naredili…
seveda ko sem v lesnini to povedala se je ona baba nekaj izgovarjala – poizvedbe uradne ni dala nikoli – ker je seveda ves čas vedela,da so zadrževali paket pri njih, in v naslednjem dnevu potem je bil doma pri meni… popoldan zares oddan na pošto od lesnine in naslednji dan doma pri meni…
take nagnusne igrice s strankami se gredo, tako ogabno lažejo in krivijo tudi ostale lažno. tako,da zaradi mene, če propadejo – rečem samo karma , ki ste si jo zaslužili… zame so zadnja izbira -, če res stvari ne najdem nikjer drugje in da jo potrebujem… sicer nikoli ne kupim v lesnini – po teh izkušnjah ne več
[/quote]
Joj kakšna drama zaradi enih glažev in enega okvirja.
Evo da sem brutalno iskrena. Vse življenje delam v prodaji (pa ne v lesnini, drugje) in ko mi takšna tečna stranka reče, da k nam več ne bo prišla, si mislim hvalabogu. V tem času, ko se moram ukvarjat s tvojim pritoževanjem čez ene faking glaže, bi prodala dvesto drugih izdelkov in delala profit. Stranke kot si ti podjetju samo kradejo čas in posledično denar, zato pač niso cenjene. Ne samo s strani nas prodajalcev, tudi s strani šefov. Tisti časi “stranka ima vedno prav, stranka je kralj”, so že zdavnaj minili.
Za stranko, ki zna normalno komunicirat, se z veseljem potrudim, zritham dodatne popuste, vključim kako brezplačno storitev itd. Stranke kot si ti, da mi za en okvir nabija z nekimi uradnimi prijavami, pa se želim čimprej znebiti. Raje ti vrnem denar in adijo, da te več ne vidim.
Forum je zaprt za komentiranje.