Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek IKEA Villesse – ali znajo slovensko?

IKEA Villesse – ali znajo slovensko?

Naslednji teden gremo v Ikeo Villesse po kuhinjo in še nekaj stanovanjske opreme. Ali se bomo lahko zmenili v slovenskem jeziku? Italijansko ne znamo nič, tja gremo zato, ker nas pride precej ceneje kot v Avstriji.

Hvala za odgovor!

ne

Bojda je italijanska Ikea dražja od Avstrijske. Tako sem slišala. Ampak pustva to. 🙂

Slovensko… hmm… ko sem bla jst tam, niso znali oz. ”moj” prodajalec ni znal. 🙂 Mogoče najdeš kakšnega, ki zna. Isto je z angleščino.

Vecina govori anglesko, posamezniki tudi slovensko. Pac prosis, ce najdejo nekoga, ki te bo razumel.

Predlagam ti, da si najprej v programu izrises, kaj bi rada imela. Potem se tam logiras v program, oni ti pogledajo, ce nisi na kaj pozabil, kaj je na zalogi….. Zavedaj se, da nimajo vsega tam, nekatere dele se pripelje, kar ni najceneje.

O, pa še kako znajo slovensko. Še vsakič, ko sem rabila nasvet, sem dobila koga, ki je govoril slovensko.
Kar se pa cen tiče je pa tako, da so nekateri izdelki v Italiji cenejši kot v Avstriji in obratno. Greš pač tja, kjer prideš ceneje.

Kot je zapisala Goričanka pred mano, sem še vedno našla nekoga, ki zelo dobro govori slovensko. Enkrat sem kupila komodo, v kateri niso bila priložena navodila. Poslala sem jim mail in prosila za prospekt, seveda v slovenščini. Čez pol ure sem dobila odgovor v brezhibni slovenščini.
Kar se pa cen tiče, je pa res tako – nekaj je dražje v Avstriji, nekaj v Italiji. Poglej na spletni katalog in primerjaj.

Kot so ti že druge napisale, se bo dalo zmenit po slovensko.
Sicer pa še stara židovsko modrost pravi, da ‘trgovina govori vse jezike’.
V Ikei in še kje, se zelo dobro zavedajo, da tja prihaja kar precej kupcev od drugod in če hočejo prodati se bodo pač potrudili govorit (vsaj kolikor toliko razumljiv) jezik kupca.
Skratka vedno se potrudi tisti, ki drugega bolj rabi.

BTW: tisti, ki večkrat kupujete pri kitajcih v Trstu prav gotovo veste v katerih trgovinah se da zmenit in potem tam rajši kupujete kot pa v tistih, kjer komunikacija ni možna.

nekateri artikli so cenejši v Italiji, drugi v Avstriji, se kar splača preveriti isti artikel v obeh Ikeah in hop po njega v cenejšo Ikeo.

Ko prideš tja, na velikih plakatih piše: GOVORIMO SLOVENSKO. Torej da, verjerno se da zmenit slovensko.

O, se kar lepo motite. Ravno na oddelku kuhinj v Villesse ni nikogar, ki govori slovensko. Sem februarja letos kupovala tam kuhinjo in vem, da sem se namatrala z mojo italijanščino. Znajo pa angleško, kot sem slišala druge z njimi govoriti.
Je pa na oddelku spalnic en Denis (če se ne motim), mlad visok fant, ki govori slovensko, in če ga najdete, se ga da pregovoriti, da vam pride pomagat na oddelek kuhinj. 😉

Kuhinja je defenitivno cenejša v It kot v At!!!
Sem jo kupila letos maja ko so imeli akcijo…poglej, če jo imajo še vedno, al pa če imajo mogoče akcijo v At (dobila 20{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} vrednosti kuhinje na kartico) 😀
Aja, takrat v It. res ni nihče govoril slovensko, je pa zato znal govorit angleško in smo se vse zmenili…

osvežitev, če bo kdaj zanimalo še koga:
– kupili kuhinjo v It – plačali 350 € manj kot bi za njo dali v Av
– nihče ni znal slovensko – morda zato, ker imajo ravno dopuste in je bilo trgovcev bolj malo
– smo se zmenili po angleško, ena prijazna mlada punca na oddelku kuhinj dobro razume in govori

sej drhač tišlerji po cel sloveniji znajo fajn pohištvo skp zbet sam zdej tku mau več šoldi pakazat pa bo an. banda proletarska

Na oddelku kopalnic govorijo slovensko, čudno,da bi kuhinje ne bi bile pokrite

Ko smo kupovali kuhinjo je bila situacija sledeča:
Leseni del je bil v Italiji cenejši.
Aparati so bili v Avstriji cenejši.
Če imas za dve furi potem malo tja in malo tja.

Če kupiš kaj preveč lahko vrnes kjerkoli.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close