Igranje preko IP
Lep pozdrav
Z kolegom sva naletela na težavo in sicer pri granju Age of mytology. Dan prej sva igrala brez problema tako, da je on vtipkal moj IP in povezava je bila vspostavljena. Naslednji dan, ko sva hotela nadaljevati pa se mi je spremenil IP in povezava ni bila več mogoča.
Oba imava požarni zid, vendar za igranje preko IP ga je potrebno izključiti (kar sva seveda tudi storila) ampak še vedno ne deluje.
Jaz imam povezavo preko Siol-a, kolega pa pri T2. Meni se spreminja IP, on pa ima vedno enakega. Meni se spremeni IP vsakič, ko izklopim internetno povezavo, vendar niha med dvema IP-jema, kateri ni pa noben enak tistemu s katerim je bila takrat uspešno vspostavljena povezava. S tem dvema IP-jema pa igra ne dela oz. ni povezave.
Sam sem že hotel spremeniti IP (sem sledil navodilom za spreminjanje IP) vendar pa potem (ko sem vpisal nov IP) mi je še celo celotno internetno povezavo skoraj zablokiralo, komaj da sem spravil nazaj v prvotno stanje.
Vprašanja:
Zakaj se mi redno spreminja IP?
Zakaj pri novem IP-ju ni moč vspostaviti povezave?
Kako bi lahko spet vspostavila povezavo preko IP-jev?
Hvala
Zakaj se mi redno spreminja IP?
——————————————————————————-
Nekateri pravijo zaradi varnosti, ampak reciva temu politika
ponudnika internet storitev, ki je iz stališča varnosti
kar v redu.
Zakaj pri novem IP-ju ni moč vspostaviti povezave?
Vedno je možno – sami ti moraš vedeti kakšen je tvoj IP
naslov.
Če želiš videti kakšen je tvoj ip naslov klikni na:
Da bi pa sam spreminjal ip naslov od ponudnika internet storitev –
pa kar pozabi – se ne da.
ps. lahko pa zaprosiš za fixen ip naslov, pa se ti nikdar ne
bo spreminjal.
lp
Samo še nekaj me zanima:
Kot sem že prej omenil, da mi prikazuje dva različna IP-ja, na katera pa povezava ne deluje. “Ali je lahko razlog v IP-ju?” Takrat, ko je bila povezava uspešno vspostavljena sem imel pa čisto drug IP (katerega pa mi ne da več).
Ali je možno, da je IP 11.0.11.5 (nekam malo št. se mi zdi)?
Najlepša hvala za odgovor
Pa si pogledal na spletno stran, ko sem jo napisal – za ip naslov.
Kaj pa kakšna protivirusna zaščita, da ni skonfigurirana tako,
da imaš vključen še požarni zid ???
ker če bi imel T2 – vem da imajo tam neke varnostne nivoje zaščite..
skratka poizkusi se odjavit iz interneta, pa ponovno prijavit čez
10 minutk, pa se ti bo ip naslov zamenjal.
Sem pogledal na spletno stran in tudi probal IP, ki ga je izpisalo, ampak še vedno ne dela.
Mislim, da se ne zastopimo.
Dan prej sva igrala brez problema tako, da je on vtipkal mojo IP in povezava je bila vspostavljena in lahko sva igrala igro brez problema. Naslednji dan, ko sva hotela nadaljevati igro pa se mi je spremenila IP in povezava ni bila več mogoča, tudi ko je vpisal mojo novo IP (.http://whatismyipaddress.com/). Oba imava požarni zid, vendar za igranje preko IP ga je potrebno izključiti (kar sva seveda tudi storila) ampak še vedno ne deluje.
“skratka poizkusi se odjavit iz interneta, pa ponovno prijavit čez
10 minutk, pa se ti bo ip naslov zamenjal.”
Tudi tole varianto sem probal in kot že omenjeno mi že dva dni vedno menjava samo dve IP številki, na kateri pa povezava ne deluje.
Forum je zaprt za komentiranje.