igranje klavirja in poslušanje glasbe
Katja198, 16.09.2025 ob 10:19
Dragi Anonimno 10133, mešaš jabolka in hruške; ti pišeš, da bi upokojenec rezbaril PONOČI in nekdo fitnesiral PONOČI. Vsi vemo, kdaj se pričakuje popolna tišina in mir in to popolnoma podpiram. Upam, da ko boš moral menjati pohištvo v stanovanju, ne boš nič ropotal, ker boš lahko iztiril svojega soseda, ki želi popolni mir ob 15 uri popoldne.
Deklica ni igrala klavirja ponoči. Ste kot tisti, ki si kupijo hišo ob cerkvi, potem pa jamrajo, da jih motijo zvonovi. Vsi vemo, kje lahko pričakujemo mir, kje pa pač ne in blok definitivno ni oaza miru.
Kot je nekdo napisal, balkancem ne bo nikoli jasno, kaj pomeni spoštovanje pravil.
vo, 16.09.2025 ob 10:31
s klavirjem nimam izkušenj..me pa totalno nervira poslušanje glasbe sosedov, če temu lahko rečeš glasba..nabijanje vsak popoldan, ne vem, kakšne zvočnike imajo to..nam dobesedno stena vibrira..in me dela totalno nervozno to stalno nabijanje, ko dejansko ne slišiš muzike, samo neko drmanje zvočnikov..
ko sem omenila, so rekli, da oni lahko čez dan delajo, kar hočejo..je pa vrstna hiša, ni blok.
Nabavi si zvočnik z močnimi basi in nabijaj to kar nabijajo oni, boš videla kako jih bo začelo motiti.
Pri nas je sosedova prenehala z vadbo instrumenta, ko smo začeli z varstvom 5 letnika od kolegice, trajalo je samo 3 mesece, varstva kolegica potem ni več potrebovala,… Seveda popoldne, ko baje lahko počneš kar hočeš v bloku,…otroci pa saj veste, ne moreš jim reči naj ne skačejo, topotajo, se žogajo, mečejo igrače, kričijo, ker so pač otroci,…
me prav zanima ja
15.09.2025 ob 16:22
Vsak ki živi v strnjenem naselju se mora pač zavedati da ne bo imel miru kot nekje sredi gozda. Če želi mir, naj se odseli na samo. Osebno mi ni lepšega kot hoditi po ulicah v Italiji in poslušati ljudi ki igrajo inštrumente, se zabavajo in pogovarjajo na balkonih ipd.. Tudi v Nyc sem slišala nekoga igrat, mi je nasmešek narisalo. Pri vsem hrupu avtomobilov ipd., je zvok nekoga ki igra čudovit.
In če smo že pri tem – malokdo tako naglas predvaja glasbo, da bi se v sosednja stanovanja slišala toliko, kot se sliši inštrument. Ja, tudi klavir. Sicer pa, glasba je glasba, vsak ima svoj okus. Torej, če je sprejemljivo poslušati tolčenje po klavirju, lahko na isti jakosti poslušamo tudi metal ali kaj podobnega?
me prav zanima ja, 16.09.2025 ob 14:00
me prav zanima ja
15.09.2025 ob 16:22
Vsak ki živi v strnjenem naselju se mora pač zavedati da ne bo imel miru kot nekje sredi gozda. Če želi mir, naj se odseli na samo. Osebno mi ni lepšega kot hoditi po ulicah v Italiji in poslušati ljudi ki igrajo inštrumente, se zabavajo in pogovarjajo na balkonih ipd.. Tudi v Nyc sem slišala nekoga igrat, mi je nasmešek narisalo. Pri vsem hrupu avtomobilov ipd., je zvok nekoga ki igra čudovit.
In če smo že pri tem – malokdo tako naglas predvaja glasbo, da bi se v sosednja stanovanja slišala toliko, kot se sliši inštrument. Ja, tudi klavir. Sicer pa, glasba je glasba, vsak ima svoj okus. Torej, če je sprejemljivo poslušati tolčenje po klavirju, lahko na isti jakosti poslušamo tudi metal ali kaj podobnega?
Dodajmo še: Ali je za vas sprejemljivo igranje košarke v stanovanju? Vzdigovanje in metanje uteži na tanko blazino? Tekanje, kričanje, topotanje? Hoja in udarjanje s petami, da odmeva par nadstropij? Nočni prepiri, tudi če trajajo 15 minut, ampak zbudite ostale sosede, ko še kaj vržete v steno, na tla. Glasno govorjenje, smejanje, kajenje, igra otrok na skupnih hodnikih? Peka rib, praženje čebule in podobno, potem pa odprete vhodna vrata, da se zlufta na hodnik, ker okna ne želite odpreti, da vas ne bo zeblo? Nabijanje muzike, tudi če samo 1 komad? Odlaganje in hranjenje čevljev, športne opreme, vozičkov na skupnih hodnikih? Vse to seveda ne glede na uro, 24 ur na dan, 7 dni v tednu?
Seveda vam je vse sprejemljivo, dokler sami ne doživite tega s strani drugih.
Seveda, vsem, ki opozorijo na taka in podobna dejanja pametujete naj se odselijo v hišo, da bodo imeli mir. Zakaj se pa primitivci ne bi odselili v hišo, da ne bi motili ostalih? Sicer pa, ko sami dobijo enako nazaj, je zgodba popolnoma drugačna.
Tejka DP, 16.09.2025 ob 22:22
Vsi, ki nabijate glasbo, ste primitivci! Kupite si slušalke in si potem dajte duška. Tudi pianino se da dobiti elektronski in ga naredite na sobno glasnost ali pa uporabite slušalke.
Nima šansa, Slovenija je Balkan, i tukaj delamo kar hočemo, noben nam nič ne more!
Sh…, 16.09.2025 ob 17:57
Sheeeeet, ampak res – kako se vam ne odpelje?
Ni čudno, da vsak vikend norite ven iz mest.
Pa to ne morte tko živet, no. Je pa že boljš vsak dan kakšno uro zabit na AC in imeti preostanek dneva (par ur) in celo noč ter vse vikende mir.
Pa kam razmišljate?
Ti misliš, da je na vasi kaj drugače?
Lolll, 17.09.2025 ob 08:19
Ti misliš, da je na vasi kaj drugače?
Nobene obzirnosti nikjer. Se vidi, da smo res Balkan.
Ja, tudi na vasi zna kdo kositi travo okoli hiše v nedeljo.
Potem je vse narobe, če se pokliče policijo.
Košnja trave in spravilo krme ali podobna dela, ki jih opravljajo kmetje, je pač nekaj drugega!
Običajno se pravi kmetje tega držijo, če je nedelja sončna, potem napovedan dež, je druga zgodba.
Sploh hitro vidiš, tudi če si kam priseljen, kdo je izobražen, razgledan. Vsaj v večini primerov.
Drhal, ki pa misli, da lahko počne, kar želi, kadar želi, kjerkoli želi, je žal izjemno neprijetna za sobivanje, celo za srečevanje. Že na javnem prevozu,v trgovini, v čakalnicah, na cestah, ulici, plažah, igriščih.
Ja, izjemno me to moti in če bi imela mlajše otroke in selitev ne bi bila tako težavna, bi se preselila v Švico.
Daleč o tega, da so tam ljudje brez čustev. Upoštevajo sočloveka, kričanje, vpitje in ja, tudi glasno igranje instrumentov kar tako vsevprek in kadarkoli, ni ne sprejeto, ne dovoljeno.
Pa tudi urejeni in čisti so, čeprav imajo v večini za naše pojme nerazumljivo strog urnik pranja in sušenja perila in še marsičesa.
Aja.
Okoli hiš brnijo električne kosilnice, klasične so tam prava redkost.
Nikoli ne veš, če se par nad vami ni šel konsenzualne BDSM igrice! Če ženska ne potrdi, da je šlo za nasilje, policija ne more nič. Tudi tiste, ki jih mož res tepe v večini primerov potem rečejo, da niso bile tepene in so se poškodovale v kakšni nesreči.
Pri glasni glasbi je drugače. Rabiš samo eno pričo, da je bila glasba slišna in moteča, pa policija avtomatsko izreče globo. Lahko pa na neki točki takšnemu objestnemu idiotu tudi odredi izklop elektrike. Kar je čisto pravilno!
Samo vprašam, 15.09.2025 ob 13:22
Kaj pa lajanje psov v stanovanjih, na hodnikih? To je pa dovoljeno?
Na žalost, ja. Ni prekršek, še manj kaznivo. Scanje in sranje psov po zelenicah tudi ne. No, saj v zadnjem času to na veliko počnejo tudi odrasli moški. Na Planini pri Kranju, se stari dedci poščijejo na vsak zid, podobno, kot njihovi psi. Mladina itak ščije v vsakem vhodu v blok, okoli igrišča Krtek je vse poscano in posrano od obojih, cuckov in ljudi.
Ni več tega, da moje pravice segajo do meje tvojih, temveč so samo moje pravice. In pika.
Prizadevna, 17.09.2025 ob 12:39
Na žalost, ja. Ni prekršek, še manj kaznivo. Scanje in sranje psov po zelenicah tudi ne. No, saj v zadnjem času to na veliko počnejo tudi odrasli moški. Na Planini pri Kranju, se stari dedci poščijejo na vsak zid, podobno, kot njihovi psi. Mladina itak ščije v vsakem vhodu v blok, okoli igrišča Krtek je vse poscano in posrano od obojih, cuckov in ljudi.
Ni več tega, da moje pravice segajo do meje tvojih, temveč so samo moje pravice. In pika.
Igrišče Krtek so naredili v sklopu ”prenove” soseske nekaj let nazaj,….ta ”prenova” po Planini je bila bolj kot ne plod posameznikov, ki so verjetno zaslužili na račun davkoplačevalskega denarja, stanovalcem pa ni prinesla veliko dobrega. Življenje v tej soseski se je poslabšalo tudi zaradi novo priseljenih primitivcev in odsotnosti nadzora pristojnih organov. So pa represivni organi v času covida vestno kontrolirali po tej soseski, če kdo krši policijsko uro po 21. uri,… z drugimi besedami občinsko, državno oblast briga za stanovalce v tej soseski.
Anonimno 10120, 17.09.2025 ob 12:33
Nikoli ne veš, če se par nad vami ni šel konsenzualne BDSM igrice! Če ženska ne potrdi, da je šlo za nasilje, policija ne more nič. Tudi tiste, ki jih mož res tepe v večini primerov potem rečejo, da niso bile tepene in so se poškodovale v kakšni nesreči.
Pri glasni glasbi je drugače. Rabiš samo eno pričo, da je bila glasba slišna in moteča, pa policija avtomatsko izreče globo. Lahko pa na neki točki takšnemu objestnemu idiotu tudi odredi izklop elektrike. Kar je čisto pravilno!
Če se dva glasno zmerjata in razbijata po stanovanju, eden morda pri tem joče, je vaša prva misel, da se gresta najbrž BDSM…
Ne podpiram navijanja glasne glasbe in namerno povzročanje hrupa, ampak eni to pripeljete do skrajnosti. Pri tem pozabljate, da tako kot se svet ne vrti okrog “balkancev”, ki povzročajo hrup, se tudi ne vrti okrog vas, ki pričakujete v bloku popoln mir. Vsem skupaj ne bi škodilo malo strpnosti.
Alen739, 17.09.2025 ob 13:31
Če se dva glasno zmerjata in razbijata po stanovanju, eden morda pri tem joče, je vaša prva misel, da se gresta najbrž BDSM…
Ne podpiram navijanja glasne glasbe in namerno povzročanje hrupa, ampak eni to pripeljete do skrajnosti. Pri tem pozabljate, da tako kot se svet ne vrti okrog “balkancev”, ki povzročajo hrup, se tudi ne vrti okrog vas, ki pričakujete v bloku popoln mir. Vsem skupaj ne bi škodilo malo strpnosti.
tako je alene ti bi bio moj dobar komšija, moje dete radi šta hoče pa kaj če pride u 2 ujutro kuči pa še ene 3 komada spusti muzika da zaspi ker je došao iz lokal. U 6 pa tamali mal fudbal nabija mora to je dobro za dete. Pol pa jast ustanem pa dođe moj drugar pa mal na balkonu koju popušimo cigaru pa rakiju malo popričamo za 3-4 sata. ti bi bio moj dobar komšija ne bi ništa reko ko dobimo obisake za 8 sata pa mali malo luduju zakon si komšija.
vid3458, 17.09.2025 ob 13:11
Igrišče Krtek so naredili v sklopu ”prenove” soseske nekaj let nazaj,….ta ”prenova” po Planini je bila bolj kot ne plod posameznikov, ki so verjetno zaslužili na račun davkoplačevalskega denarja, stanovalcem pa ni prinesla veliko dobrega. Življenje v tej soseski se je poslabšalo tudi zaradi novo priseljenih primitivcev in odsotnosti nadzora pristojnih organov. So pa represivni organi v času covida vestno kontrolirali po tej soseski, če kdo krši policijsko uro po 21. uri,… z drugimi besedami občinsko, državno oblast briga za stanovalce v tej soseski.
Še marsikaj v Kranju si dovoli župan in njegovi “najbližji”… tako sorodniki, kot sodelavci. Zloraba davkoplačevalskega denarja na čisto vseh področjih. Povsod je kakšen “izvajalec”, ki je že vso županovo dobo, prisesan na naš denar… od cvetličarjev, preko gradbincev do muzikalcev in “športnih” potovanj za dom in službo. Vsi cuzajo in nikjer se ne kaže dna. Pohlep je neizmeren. Ja, tudi bivši župani pri izkoriščanju ubogih ljudi, od Bosancev do Filipincev. In nikomur nič. Vse se da, vse se pomete, vsi inšpektorji oslepijo. Kradejo veliki graditelji novih sosesk, kamor bodo za velike najemnine natlačili vse tiste, ki si ne bodo uspeli najti stanovanja kje drugje. Ker smo tudi taki, ki si nismo nakradli, ki nismo bili direktorji velikih firm, ko so (nas)se osamosvajali po razpadu Juge; taki, ki nimamo nobene dediščine in smo odvisni od dejanskega dela naših rok. Se pravi, nimamo nič, samo za tekoče preživetje. Kupili s(m)o si stanovanja po Jazbinšku, ta ista stanovanja, ki smo jih v Jugi zgradili z našimi vplačili v stanovanjski sklad in z našim delom ob solidarnostnih dneh… ponavadi smo delali sobote… ko so nam podjetja, kjer smo bili zaposleni, dodelila stanovanja, za katera smo vplačevali, da so se gradila in seveda plačevali najemnino in stroške. Spomnite se, Kranjčani, koliko stanovanj je bilo od Save, Iskre, Zvezde, Tekstilindusa, Ibija, Ikosa, Merkurja, Živil, Kokre, Mlekarne, Elektra, Gradisa, Komunale, policije, vojske, pa še in še… Dolgo s(m)o gradili in veliko zgradili, da lahko še danes kradejo…
Danes pa vsak dan izgubimo še kakšen, do sedaj javen, parkirni prostor pred blokom. Planina, Šorlijevo, Primskovo, … največ na Planini. Prej javna, nepokrita parkirišča na zgornji etaži garaž, so po 2007, postala “lastniška streha”, polastinili so si jih pohlepneži, ki imajo v lasti garaže. Postavili so rampe (rada bi vedela ime in priimek uradnika, ki jim je to krajo skupnega omogočil in za koliko) in oddajajo parkirna mesta… tudi svoje garaže oddajajo tistim, ki jim to lahko plačajo, sami pa parkirajo na preostalih javnih parkiriščih pred bloki. Plačljiva parkirišča samevajo, javna pa nagačena… Kako jih ni sram?
Župančičeva ulica, ki je po novem plačljiva, je prazna… nas pa silijo na avtobuse in vlake. Ne, kamor mi hočemo, ampak kamor ustreza tistemu, ki s tem služi. In nas prepričujejo, da smo mi krivi za pretirano ogrevanje ozračja, ker ne ločujemo prav smeti…
In mi kličemo policijo zaradi igranja na klavir sredi dneva. Bizarno. In eden drugega pošiljamo živet v gozd, če ga moti lajež našega cucka… ker da kdor psov ne mara, ljudi ne mara… ker da je pes boljši od vsakega človeka… ker da je žival bolj čista kot človek… ko nam “spoštovani” župani iz žepov kradejo, pa nihče nič ne vidi, nič ne sliši in še manj razume… mah…
Forum je zaprt za komentiranje.