Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek igranje klavirja in poslušanje glasbe

igranje klavirja in poslušanje glasbe

Odgovor na objavo uporabnika
robi9, 15.09.2025 ob 18:00

Zartrose, 15.09.2025 ob 17:27

robi9, 15.09.2025 ob 17:13

Zabita čreda ima vedno hujše nevrološke težave.

Zaradi česar zabita čreda ne prenaša več ničesar, niti sama sebe ne.

In igranje klavirja ni egoistično. Egoistično je, ko zabitočrednik, ki živi v bloku, hoče imeti popolno tišino, da vsi hodijo po prstih in šepetajo, sicer ima zabitočrednik težave s svojimi živci in mora jesti pomirjevala.

ne meči vse v isti koš.. sem najbolj tiha in mirna soseda v bloku, ma milina me je imet za sosedo.. ampak da mi pa nad glavo nabija neke sintiče pa base pa bobne pa se ne bomo šli. na lepo prošnjo se mi je arogantno smejal v obraz. in sem klicala policijo. in so dobili kazen, ker se to v bloku pač ne počne. in nimam nobene slabe vesti, ker jaz nobenemu ne povzročam hrupa. ko sem v puščavskem modusu, ki ga obožujem, niti ne vedo, da je kdo doma haha.. lej, musko se posluša na sobni jakosti.. blok j blok in ne hiša! problem je, ko marsikdo misli, da je bloh njegova hiša, pa pač ni.

Ravno zato, ker je blok in ne hiša, je nerealno in egoistično pričakovati, da bo v bloku takšna tišina, kot v hiši in da se bodo vsi blokarji prilagajali in ustrezali nekomu, ki si domišlja, da je blok njegova last.

Jaz sem odraščala v hiši. O kakšni tišini to govorite ne vem. Odraščala sem na podeželju. Traktorji, psi, sosedje ki so se čez pol vasi “pogovarjali”, kosilnice, motorke, mularija na kroskah…..

Sedaj živim v bloku. Na vrhu. Ne slišim nikogar in nič če imam zaprta okna. Pa živim praktično v centru Ljubljane. December je bolj bučen, to je pa to. Otroke ki vadijo bi pa z veseljem poslušala. Hvalabogu da ne čepijo vsi za ekrani.

Preden sta sestra in svak kupila hišo, sta bila v bloku. Pod njimi in nad svojimi so bili otroci, ki so vadili inštrumente.

Tudi ko sem bila tam cel teden pri njih, da sem pomagala, me to ni motilo. Prav tako ne sestre in njene družine.

Tudi doma slišim sosedo, sicer je že v srednji glasbeni, kako vsak dan vadi, vsaj po uro ali pa še več. Prav nič moteče, precej manj kot pa ko sosed v soboto ob osmih zjutraj zažene kosilnico. Pa tudi pri tem nihče ne dobi živčnega zloma.

pingo doce, 15.09.2025 ob 16:00

Vsake akustične imisije (razen človeškega govora) so prekršek, če sosede motijo.

In prav je tako. Pa zakaj bi bil nekdo dolžan poslušati sosedovo glasbo? Naj si vsak predvaja svojo, po svojem okusu. In samo takrat, ko pač hoče. In seveda na sobni jakosti, da z njo ne posiljuje sosedov.

Nekateri ste enostavno objestni in egoistični!

A ko na kmetih sosedje nabijajo motorke in kosilnice in traktorje in gnojijo in kaj vem kaj vse se slisi z usesi in nosom, pa ni kratenje miru sosedom in objestnost?

Me prav zanima, kako imajo to urejeno v Svici?

A kmet lahko samo 1x na teden vzge traktor? Kosi lahko samo rocno, da se ne slisi? V gnoj je pa verjetno obvezno dodajat Lenor, da dolgo disi?

da je v hišah mir je daleč od resnice.. nimajo pa sosedov direkt sosednjo steno ane.. sicer pa ravno hrupneži egoistično pričakujejo, da se jim bo ves blok podredil. podobno kot varalice, ki zveste ljudi napadajo, da so egoisti. pa so egoisti varalice.

Niste dolžni poslušati sosedove glasbe in pika!

Če ima sosed glasbo tako glasno, da se sliši tudi pri vas in vas moti, je že prekršek po Zakonu o javnem redu.

Pokličite policijo in bo avtomatsko dobil plačilni nalog. Policisti se ne bodo ukvarjali s tem, kako glasno je bilo. Kakor hitro je sosed slišal in ga je motilo, je izpolnjeno dejansko stanje prekrška.

Če pa se tovrstna motilna dejanja ponavljajo, pa lahko policija odredi odklop elektrike za tako stanovanje.

fejk julij haha ?

Pokličite policijo in amen, 15.09.2025 ob 19:52

Niste dolžni poslušati sosedove glasbe in pika!

Če ima sosed glasbo tako glasno, da se sliši tudi pri vas in vas moti, je že prekršek po Zakonu o javnem redu.

Pokličite policijo in bo avtomatsko dobil plačilni nalog. Policisti se ne bodo ukvarjali s tem, kako glasno je bilo. Kakor hitro je sosed slišal in ga je motilo, je izpolnjeno dejansko stanje prekrška.

Če pa se tovrstna motilna dejanja ponavljajo, pa lahko policija odredi odklop elektrike za tako stanovanje.

Pa ti veš, da za igranje violine, pianina, flavte … ne potrebuješ elektrike?

Anonimno 6391, 15.09.2025 ob 12:38

Potem pa bejži živet v jamo, za devetimi gorami in vodami.

Naj gredo živet v jamo primitivci, ki niso sposobni spoštovati sočloveka, kaj šele hišni red v večstanovanjski zgradbi.

hecno, 15.09.2025 ob 18:12

Jaz sem odraščala v hiši. O kakšni tišini to govorite ne vem. Odraščala sem na podeželju. Traktorji, psi, sosedje ki so se čez pol vasi “pogovarjali”, kosilnice, motorke, mularija na kroskah…..

Sedaj živim v bloku. Na vrhu. Ne slišim nikogar in nič če imam zaprta okna. Pa živim praktično v centru Ljubljane. December je bolj bučen, to je pa to. Otroke ki vadijo bi pa z veseljem poslušala. Hvalabogu da ne čepijo vsi za ekrani.

Imaš srečo, če boš enkrat dobila za sosede primitivce, ne boš verjela kaj vse je možno,….nabijanje glasbe ob vseh možnih urah, včasih samo za par minut, toliko da te prebudijo. Stalni obiski in glasno govorjenje na balkonu, hodniku,….prepiri, metanje stvari, topotanje, da ne omenjamo, ko pridejo na obisk otorci, ….uporaba domofona v nočnem času, da se sliši tudi v sosednja stanovanja,…

toleranca in moteča, 15.09.2025 ob 12:34

Kako mi gre na živce pametovanje o tem, kako imajo otroci pravico vaditi instrumente v bloku.

Sestra živi z družino v Švici. So v najemu v hiši ima stanovanje, kjer živi tudi lastnica.

No, ni dovoljeno igrati klavirja kar tako.

V bistvu imajo otroci doma električne pianine. Poleg tega pa prostor kjer vadijo, še dodatno zvočno izoliran!

To je tam povsem normalno. Nihče ne pomisli, da bi igral kar tako!

Dejstvo je, da smo v Sloveniji zelo samovšečni, mislimo res samo nase.

Skoraj nihče se ne zaveda, da se naša svoboda konča, kjer se začne svoboda drugega.ž

Ja, za dela v bloku in večstanovanjskih hišah je potrebna predhodna najava.

Nabijanje svoje glasbe na plaži ali v kampu? Ne, ni v redu.

Nabijanje glasbe čez dan v večstanovanjskih zgradbah?

ne, ni v redu.

Kričanje, vpitje, norenje…ne, tudi to ne.

Meni se zdi ok, da se izda globe.

Pa ne samo za igranje klavirja. Še za marsikaj drugega bi jih bilo potrebno izdajati!

V Sloveniji lahko samo sanjamo, da bi sprejeli take zakone, ki se nanašajo na sosedske odnose, kot v Švici. Slovenija je pač Balkan, vsak dan pa uvažamo še več balkancev in migrantov iz tretjih držav, zato je iluzija pričakovati, da bo bolje. Politike pa itak briga za narod,…

pa saj v SLO je zakonodaja glede tega jasna in je primerljiva s Švico in drugimi urejenimi državami. imamo policijo za prekrškovni vidik in sodišča za civilnopravni vidik. Ljudje morajo imeti samo pogum, da oboje uporabijo zoper narcistične primitivce, ki nabijajo glasbo.

Švica je očitno en grozljiv zapor. Tam človek nima nobene svobode. Če si robot brez čustev pa tam komot lahko životariš.

Torej ko boste naslednjič potrebovali glasbenika za lastno zabavo, se ne jokat ker bo igral za en drek, ker zaradi takšnih prijav ni mogel zvadit skladb.. sam povem.

Se popolnoma strinjam z vami!

Mene zanima kako se vam ne zmeša v blokih? Kaj vse tukaj navajate za en hrup, instrument je še najmanj boleč. Ampak sama se strinjam: danes časi niso več isti, kot pred 30, 40 leti v Jugi. Takrat nam je bilo popolnoma vseeno, če so otroci vadili v bloku, če so na morju v sosednjem apartmaju nažigali harmoniko. Prav veseli smo bili vseh teh zvokov, še zaplesali, zapeli smo z njjmi.

Danes je drugače. Svet je hektičen, ljudje utrujeni in nervozni. In ko prideš domov, si želiš samo miru. In kvalitetnega,  mirnega spanca. Veliko ljudi pa čedalje bolj egoističnih, nesramnih. In to je dobitna kombinacija za eskalacije.

Prepričana sem, da se bo čedalje več ljudi, ki si bo to lahko privoščilo, selilo v hiše. Tam jih v soboto zjutraj lahko pričaka sosedova kosilnica ali traktor na cesti. Ampak to ni vsako soboto in to je ob 8.00 in nikoli po 19.uri. Sicer pa miiiiirrrrr, sploh ponoči.

To bomo iskali, ker, kot je ena napisala, pri nas ni za pričakovati, da bi sprejeli švicarske zakone.

,,,meja da, amapak razumna. Sori, igranje inštrumenta ni tiste vrste hrup, ki bi bil nesprejemljiv: bistveno bolj moteča so pripravljanja kosil, od smrdljive čebule, kislo zelje, vonj mesa…itd… ne, zakja bi človek zapiral okna: tisti, ki svinja naj – ista logika kot pri “hrupu” glasbe – a ne ..

..in ja, mene bi motilo košnja zelenice in sodordni hrupi, ki se “dogajajo” v naseljih hiš. to je res moteče. blokovsko življenje je proti raznoraznim “hišnim mojstrom”, balzam 😀

Da s o samske suhe veje in cuckoljubke zelo nesrečne in jih vse moti je dejstvo.

Po drugi strani pa tudi ni vsak otrok imel klavirja v bloku, ki hodi v glasbeno šolo. Zmente se. V blokovskih kurnikih je pa ja zivljenje tako lepo, da je vredno vsakega centa od tistih 500 evrov najemnine. ☝️? Milo mater, da bi raje živel v kolibi sred hoste brez vode in elektrike,  kot v kurniku sred mesta.

Ne moremo primerjati današnjega življenja s tistim izpred 40ih let.

Mi je ravno ena upokojenka razlagala, kako hudo je delala celih 30!!! let, da pa je sedaj že 32 let v penziji!

Da smo mladi (blizu 50 let), razvajeni.

Ja, delali bomo do cca 65 let, gospa se je upokojila pri 56ih.

Tempo v službi je nor, vsako leto bolj.

Nor tempo še z otroki, tako v oš, še v srednji.

Varstva babic vsaj jaz nisem imela, skrbim pa za ostarela starša.

Včasih so ob 15ih prišli domov in so se končale obveznosti. Zdaj ni tako.

In ja, ko smo prosti, doma, potrebujemo mir. Za izobraževanje, delo alu preprosto zato, da se umirimo.

Kakšne zabave in petje lepo vas prosim.

Ja, tudi na dopustu mi je pomembno predvsem to, da se umirimo.

Živela sem v bloku, kjer je moja vrstnica vsak dan vadila na klavir, seveda smo ga slišali, pa ni nikomur padlo na pamet, da bi klical policijo. Res me zanima, ali vi, ki vas zdaj moti vse in bi radi sterilno tišino v bloku (?!), niste kot najstniki res nikoli bili glasni, nikoli navijali glasbe, vadili inštrument? Ker jaz mislim, da ste večino tega počeli tudi sami, pa ste se samo postarali in zdaj bi pa vi mir. Klinc gleda te, ki so zdaj mladi, a ne? Že tako nimajo kam, diskotek ni, pravite, da bulijo v mobitele, najboljše da še nehajo vadit inštrumente, pa boste pač na zabavah imeli tišino…aja, vi se itak ne zabavate, ker ste stari in nervozni.

Upam samo, da tako pridno prijavljate policiji tudi, ko slišite, da sosed tepe sosedo ali otroke. Takrat se pa najbrž ne želite mešati…

Tista, ki opeva švicarski raj; tebi se zdi normalno, da imamo za pranje oblačil v stroju določen dan v tednu..brez besed sem, resno. Točno takšno ubogljivost želi oblast od nas, dajmo se sami zapret v neko klet in biti pridni. Kaj sledi, pralni stroj v soboto, seks ob nedeljah, kuhanje kosila ob zvokih nape ob torkih?

Ruj813, 16.09.2025 ob 08:53

Tista, ki opeva švicarski raj; tebi se zdi normalno, da imamo za pranje oblačil v stroju določen dan v tednu..brez besed sem, resno. Točno takšno ubogljivost želi oblast od nas, dajmo se sami zapret v neko klet in biti pridni. Kaj sledi, pralni stroj v soboto, seks ob nedeljah, kuhanje kosila ob zvokih nape ob torkih?

Balkancem pač nikoli ne bo jasno zakaj so pravila in zakaj je dobro, da se jih spoštuje. Je pa tako, ko balkanec ali primitivec dobi nazaj to, kar sam počne, takrat ko njemu ne ustreza, je pa vse narobe,… balkanci pač razumejo samo, pa še to ne vedno ali traja dalj časa da razumejo, ko dobijo nazaj v isti meri.

Katja198, 16.09.2025 ob 08:47

Živela sem v bloku, kjer je moja vrstnica vsak dan vadila na klavir, seveda smo ga slišali, pa ni nikomur padlo na pamet, da bi klical policijo. Res me zanima, ali vi, ki vas zdaj moti vse in bi radi sterilno tišino v bloku (?!), niste kot najstniki res nikoli bili glasni, nikoli navijali glasbe, vadili inštrument? Ker jaz mislim, da ste večino tega počeli tudi sami, pa ste se samo postarali in zdaj bi pa vi mir. Klinc gleda te, ki so zdaj mladi, a ne? Že tako nimajo kam, diskotek ni, pravite, da bulijo v mobitele, najboljše da še nehajo vadit inštrumente, pa boste pač na zabavah imeli tišino…aja, vi se itak ne zabavate, ker ste stari in nervozni.

Upam samo, da tako pridno prijavljate policiji tudi, ko slišite, da sosed tepe sosedo ali otroke. Takrat se pa najbrž ne želite mešati…

Ni problema, bo pa sosedov fant treniral še košarko doma, drug sosed upokojenec bo ponoči rezbaril, ker ne more spati, tretji sosed bo ponoči uporabljal fitnes naprave in uteži ,….potem pa mogoče deklica, ki vadi instrument ne bo zmogla vaditi popoldne, ker bo zaspana, ker ponoči ne bo mogla spati ali popoldne ne bo mogla vaditi, ker jo bo motil ritem kladiva,…ampak balkancu to ni jasno, ker vidi samo sebe,…

modrivrag, 16.09.2025 ob 08:25

Da s o samske suhe veje in cuckoljubke zelo nesrečne in jih vse moti je dejstvo.

Po drugi strani pa tudi ni vsak otrok imel klavirja v bloku, ki hodi v glasbeno šolo. Zmente se. V blokovskih kurnikih je pa ja zivljenje tako lepo, da je vredno vsakega centa od tistih 500 evrov najemnine. ☝️? Milo mater, da bi raje živel v kolibi sred hoste brez vode in elektrike,  kot v kurniku sred mesta.

Blokovski kurniki? Ste pomislili, če ne bi bilo stanovanjskih blokov in stolpnic, koliko prostora bi zasedala individualna bivališča,…. ali je to preveč za vaš domet?

Dragi Anonimno 10133, mešaš jabolka in hruške; ti pišeš, da bi upokojenec rezbaril PONOČI in nekdo fitnesiral PONOČI. Vsi vemo, kdaj se pričakuje popolna tišina in mir in to popolnoma podpiram. Upam, da ko boš moral menjati pohištvo v stanovanju, ne boš nič ropotal, ker boš lahko iztiril svojega soseda, ki želi popolni mir ob 15 uri popoldne.

Deklica ni igrala klavirja ponoči. Ste kot tisti, ki si kupijo hišo ob cerkvi, potem pa jamrajo, da jih motijo zvonovi. Vsi vemo, kje lahko pričakujemo mir, kje pa pač ne in blok definitivno ni oaza miru.

s klavirjem nimam izkušenj..me pa totalno nervira poslušanje glasbe sosedov, če temu lahko rečeš glasba..nabijanje vsak popoldan, ne vem, kakšne zvočnike imajo to..nam dobesedno stena vibrira..in me dela totalno nervozno to stalno nabijanje, ko dejansko ne slišiš muzike, samo neko drmanje zvočnikov..

ko sem omenila, so rekli, da oni lahko čez dan  delajo, kar hočejo..je pa vrstna hiša, ni blok.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close