igra Monopoly
Ali mi lahko katera lepo PROSIM pomaga?!!
V otroštvu sem ful rada igrala Monopoly. Bil je v modri škatli pravokotne oblike. Na karticah je bilo napisano v slovenskem in hrvaškem jeziku. Zaradi obrabe in izgube “denarja” ter figuric se je vrgel stran. Ful ga zelim ponovno imeti. Te novejše verzije Monopoly-ja mi niso všeč.
Ima katera lepo ohranjenega in mi je ga pripravljena prodati? Ali pa poznate koga, ki ga ima?
Tudi jaz bi pomoč v zvezi z monopolyem.
Pred leti (7-8) sva z možem v dar dobila to igro (slovensko). Mislim, da smo jo igrali samo enkrat in se sploh ne spomnim pravil. Sedaj pa je ta igra postala zelo zanimiva za moj podmladek, pa nimamo navodil, tudi ne vem ,če so bila… Če bi bila katera tako dobra, da bi mi navodila sem gor prepisala, bi bila zeeelo hvaležna.
Moja tavelka hči mi postavlja čudna pravila (da so se pri Mon. Junior tako igrali) meni pa ni logično.
Hvala vnaprej,
joja
Če se dobro spomnim (govorim na pamet) je nekako tako, da naj bi se nekaj kartic z zempljišči na zečetku razdelilo med igralce (odvisno koliko igralcev je toliko pol vsaj kart dobi). Pol mislim da kro vrže največ začne prvi in igra se lahko začne. So še pol neke finte z hipoteko in prodajo zemljišč, ampak kdo bi vedel na pamet, monopolyja pa nimam pri sebi.Drugo ti ne vem več povedat ker sem res pozabila, komaj čakam da moja dva zrasteta da se bomo igrali…
Kolikor se spomnim, gre nekako takole. Najprej se razdeli denar (še vedno se spomnim koliko se ga razdeli (pri tistem starem Monopoly-ju!); dva bankovca za 10000, tri za 5000, štiri za 2000, pet za 1000, in po šest za 500, 100 in 50). Potem pa se igralci premikajo po poljih (glede na število pik na kocki) in kupujejo zemljišča ter postavljajo hiše in hotele. Drugi igralci, ki pridejo na polje, ki je že kupljeno, plačajo kolikor je določeno (če je postavljen hotel je treba veliko plačati) soigralcu. Ko naredijo en krog dobijo nekaj denarja. Mislim, da morajo priti na eno polje, da preberejo kartico (ali se mora plačati ali pa kaj dobijo), ki so zložene na “kartonu”,. Igra je zelo dolga, vendar zelo, zelo zanimiva.
Ali je res nima nihče za prodati????!!
Forum je zaprt za komentiranje.