Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek IGA.IZLETI – KAK NATEG JE TO?

IGA.IZLETI – KAK NATEG JE TO?

Danes sem dobila na moj naslov kuverto z vabilom na celodnevni brezplačni izlet ???? s prevozom in kosilom na Bled. Vkrcanje na avtobus iz meni bližnjega kraja, na izlet naj povabim še svoje prijatelje starejše od 30 let in bla bla bla sprejem, nagrade, tombola, predstavitev podjetja, izlet…..

V čem je keč? Ali bodo npr. z moje strani povabljenci morali izlet plačati, da bi cel avtobus zastonj peljali na izlet je malo mimo, a ne?
Saj niti slučajno ne pomislim, da bi šla na take reklamne zadeve – ala razne prezentacije , vendar me pa vseeno zanima kaj se grejo? Kje dobijo npr. moj naslov?
Se je kdo mogoče tega že udeležil in ve kaj več?

Bila sem že na enakem izletu drugega podjetja. Gre za takoimenovane predstavitve podjetja z namenom, da kdo od udeleženih potem tudi kaj kupi (posteljni program – ležišča, vzglavniki, posteljnina, posoda v kompletu, kakšna drobnarija – kreme).
Glede izleta ni natega, razen če se ti zdi nateg tvoj čas, ki ga tam pustiš, saj navadno te predstavitve trajajo 4-5 ur. Sicer imaš ti in tvoji povabljeni zastonj prevoz, postreženo kosilo, ponavadi je potem še kakšen ogled ali kopanje.
Naj poudarim, da te nihče ne sili česarkoli kupiti (če odšteješ globoke poglede naravnost v tvoje oči). Je pa od tebe odvisno, če te ne bo majčkeno vest pekla, če ne boš kupila vsaj malenkosti. Mene ni, je pa moja tašča nekaj kupila (par krem in toplo blazinico), tako da …

naša dva sta šla že na več takih izletov in od različnih takih firm k vabijo.. res je da na takih izletih baje ful prepričujejo k nakupu ampak sta bila na temu iga izleti pa sta rekla da tako super pa še nikjer ni bilo, sicer kupila nista nič sta pa izvedela ful novega, vsaj tako pravita.. tudi silili niso nič naj kaj kupita in pomojem se nimaš kaj bati.. med jajca ga dej če bo kej hotu kdo..:) pa tle predstavitev ni trajala 5 ur ampak sam urco pa pol..

Tudi jaz sem bila z njimi na izleti in ni duha ni sluha o nategu. To, kar so obljubili to sva z možem dobila in predstavitev izdelkov je bila zelo prijetna. Nihče ne sili v nakup odloči se tako vsak sam. Jaz nekaj njihovih izdelkov imam in sem zelo zadovoljna in same kristalne podloge nebi menjala za nič na svetu. Moj denar je in jaz bom delala z njim kar bom jaz hotela in to je sploh težko dopovedati moji hčeri. Saj bo še prišla v moja leta ko se začnejo težave in bo vidla da včasih alternativa zelo pomaga. LP, Darja

Tudi jaz sem že bila na njihovem izletu, imeli smo se fajn. Njihove predstavitve so zelo dobre, slišiš veliko novosti, zanimivosti….. Glede nakupa se pa sam odločaš, brez vsake prisile….., njihove naravne kreme so super !

Moja izkušnja je zelo slaba, ker sem naiven in verjamem lepim besedam, res je, da ti ravno ne držijo pištolo nad glavo, ampak opažam pa, da so pripravljeni Slovenci za ceno enega plačanega izleta poslušati največje bedarije tega sveta. Še posebej, ker to prodajajo neki kvazi strokovnjaki, ki prodajajo okna, vrata, blazine, tablete…sploh to zadnje in te prepričujejo, da je itak vse naravno.
Nisem se sicer sam udeležil izleta, so se ga pa moji sosedje, ki so starejši. Seveda so jih tam prepričali, da so podpisali pogodbo v višini 1100 eur za neke tablete, ki ni nič drugega, kot prehransko dopolnilo. Seveda so potem dali popust 400 eur. A seveda lovijo na limanice stare ljudi, ki zagrabijo te zadeve “s plačilom na obroke”. Pogodbe so narejene “šalabajzarsko”, brez kakršnih koli podatkov o tem, kaj sploh kupuješ. Ko sem sam preverjal zadeve, so me v njihovi prodajni službi “napadli”, češ, zakaj se vmešavam v zadevo in da so navajeni na to, da ker mlajši rajši vidimo, da mi dobimo ta denar, kot pa oni.
Dosegel sem, da so dostavo zaustavili in zahtevali, da naj pisno še kupec pogodbo o nakupu. Ko so sosedi to storili, so že naslednji dan dobili zavrnjeno pošto, češ, da je naslovnik neznan. Po ponovni preverki, so na podjetju Iga izleti, Iga so d.o.o. dejali, da so imeli novega poštarja in da se opravičujejo:)))) …skratka…cela kolobocija traja že slab mesec .
Da pa je vse skupaj še toliko bolj vprašljivo, so svetovalci, oz. “svetovalci”, ki prodajajo te stvari za podjetje Iga ljudje, ki mislim, da nimajo nikakršnega strokovnega znanja, saj se njihove razlage opirajo na you tube prispevkih nekih ameriških zdravnikov…torej….pamet v roke, več zdrave pameti in ne kupujte bedarij na izletih, ker dvomim, da vam bodo nucale.

Jaz pa grem rad na taki izled… sicer nikol nic ne kupim,,zdej v zimskem casu grem,drgac pa poleti mi je skoda casa za kaj takega…pac pozabim tiste dve oz 3 ure nakladanja,pac avtobus je zastoj ter kosilo ki je bolj ko ne podobno malci, pac kakšno pijaco parabim denar ter pol da se imamo kaj za videt ter na koncu se en postanek na trojanah…bil sem ze eni 3 krat na teh izletih,in njihovi prudutki me niso nikol prepričali v nakup,kajti vrjetno bi jim 500{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} preplacal, ker vem da ti produkti tega denarja niso vredni..in kolk sem opazil,ti svetovalci takoj ocenijo koga lahko napizdijo ter koga ne….
stem se ne obremenjujem,pac grem da vidim kaj…. lp

dober izlet, zelo vsiljivi prezentatorji…

še to, popolna potrata časa,raje ga izkoristite za druge aktivnosti.

ZANIMIVO, GLEDE NA TO, DA PODJET5JE POZNAM V NULO..POVEM, DA JE POLOVICA TEH ZADOVOLJNIH STRANK, V RESNICI NJIHOVI ZASTOPNIKI OZ. PRODAJALCI NA ČRNO..NISO TO NOBENE MED. SESTRE. DALEČ OD TEGA, DA IMAJO Š’ČEPEC ZNANJA O MEDICINI ALI O TEM, KAR PRODAJAJO..TO JE NAUČEN GOVOR IN MANIPULACIJA SSTAREJŠIMI LJUDMI IN LJUDMI, KI SO OBUPANI IN JIH NI TEŽKO PREPRIČATI, NAJ SI REŠIJO ŽIVLJENJE..LAŽI IN PREVARE..ADA IN LJUBA..ZA TE DVE SEM SIGUREN, DA STA TU ZAPOSLENE..IGA RELAX ALI ŠPANOVINA..ŠE IN ŠE JE TEH PODJETIJ..TE LJUDJE SO DELALI IN PRODAJALI ŽE VSE..OD PRVEGA DO ZADNJEGA NA ČRNO ALI V NAJ. PRIMERU NEK POPOLDANSKI S.P.

Da se z udeležbo na izletu zavežeš, da boš pri njih kupil (lahko tudi na obroke) izdelek v vrednosti izleta ali pa dražji

Le preberite vse, kar je napisano.

Gospe in gospodje. Izlet si plačate sami, ne oni.

Predatorji. Prežijo na starejše ljudi in jim potem prodajajo kitajski jajc.

Moja soseda je sama in se temu vabilu večkrat odzove. Saj za 5 eur kolikor plača ima topel obrok, prevoz do toplic ter plačano vstopnino za bazen ter družbo. Nikoli nič ne kupi.

IN DA NE POZABIM GLAVNE STVARI..UKVARJAL SEM SE S PODOBNIMI STVARMI OZ. POSLOVAL Z PROIZVAJALCI, KI TUDI TE PODLOGE (MAGNETNE,KRISTALNE,ITD.) IZDELUJEJO..NAJ VAM POVEM, DA TISTO PODLOGO, KI JO PLAČATE PREKO 500-600E ALI VELO VEČ..JE NABAVNA CENA 50E !!!!!!! RAZLOG, DA SO V TAKO HITREM ČASU OBOGATELI JE JASEN..PLUSA, DA IMAJO “STROKOVNJAKE” KI HODIJO POTERENU..DA NE GOVORIM O POLITIKI IGA RELAX. ALI DA REČEM LUKA GOLUB, KI SE JE PREIMENOVAL V GOLOB PO ŽENI SIMONI..ZAVAJANJE IN GOLJUFANJE KONKURENČNIH PODJETIJ, KRAJA DELAVCEV IN VSEH VRST SABOTAŽE..TE DELAVCI SO PA ITAK MRHOVINARJI, ZATO PA SPADAJO V TO GNEZDO..

SE OPRAVIČUJEM ZA SLOVNIČNE NAPAKE, HITRO PIŠEM IN NAPAKA SE ZGODI..GOVORIM PA VAM ŽIVO RESNICO…

In ti verjameš? 🙂 Stroške za kosilo, prevoz, vstopnino pa plača … Božiček? 🙂 Ta direktor IGA Izletov ima pa res dobro srce in veliko dobrodelnosti, da krije več kot 90 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} stroškov vsakemu, ki le želi z njimi na izlet. 🙂

In ti verjameš? 🙂 Stroške za kosilo, prevoz, vstopnino pa plača … Božiček? 🙂 Ta direktor IGA Izletov ima pa res dobro srce in veliko dobrodelnosti, da krije več kot 90 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} stroškov vsakemu, ki le želi z njimi na izlet. 🙂
[/quote]

saj večina kupi drago preplačano robo, tako da komot krijejo tistim trem, ki so dovolj pokončni, da tega ne kupijo. je dobro raziskan psihološki fenomen, če nekaj dobiš zastonj, se čutiš dolžnega, da to na nek način povrneš.

Prebral sem tudi, da je bilo to podjetje že kaznovano zaradi nepoštenih poslovnih praks. Naslednja stvar….tale direktor stoji baje tudi za nekim društvom za izboljšanje zdravja (ne vem kako se točno imenuje). In to društvo najema oz gostuje v gasilskih domovih in gostiščih, kjer opravljajo neke “preglede” s svojo sondo, ki baje odkrije vse težave. Potem pa podjetje tega istega človeka prodaja izdelke, ki naj bi pomagali pri zdravstvenih težavah. SMRDI DO NEBA!!! Res ne vem, kako v letu 2018 ni mogoče ustaviti takih praks, ki so zame čisto nategovanje ljudi….seveda starejših, najšibkejše populacije.

Bili smo v Čatežu in še parkrat prej na teh izletih. Poslušaš ponudbo organizatorja. Nihče te nič ne sili. Dobiš kosilo in se greš kopat. Kopanje pa si moraš plačati.
Meni in mojemu možu je prav prijetno tako obiskovati različne kraje s skupino.
Poudarim, nihče me nič ne sili, da kupim.

To je pomoje na isto foro, kot degustacije. Ti ponudijo za probat, pol imaš pa slabo vest, če ne kupiš.

Tukaj ti nekaj plačajo, pol ima pa večina (seveda ne vsi) slabo vest, če nič ne kupi. Očitno je tistih s slabo vestjo še vedno več od tistih brez, da se jim splača.

in nisem šla. Kupovat oslarij pa ne mislim.

Sem bila pa na eni predstavitvi – nagrada malica + nalepke proti bolečinam. Resno sem mislila, da bo predavanje o raznih bolečinah in lajšanju le teh. Prodajali so neke magnetne blazinice …

Gospa je predavala o zdravem načinu življenja (sama over kg), se baje zredi že od vode :))).

Notri pa sami upokojenci. Da ti gre na bruhanje vse skupaj. Bolno do amena.

Seveda nisem dobila nalepk in malice, ker je gospa rekla, da z mano pač ne bo debatirala o zdravi prehrani (imam primerno kg) in sem odšla.
Škoda tiste pol urce, ki sem jih zabila tam.

Če te nekdo povabi, je prav, da se povabilu odzoveš. Potem pa je njihova stvar za organizacijo predavanja in zadostno prepričanje o nakupu izdelka.
Mene, žal, niso prepričali. Do sedaj še ne in nimam prav nič slabe vesti, ker nič ne kupim.
Me pač ne prepričajo o kakovosti in smiselnosti nakupa.

Moji starši prejmejo vsaj 6,7 takih vabil na leto, ampak prej več. Ne vem, če gre za konkretno agencijo, ampak dogodek je vedno enak: prevoz, kosilo, prezentacija (bolj ali manj vsiljiva). Res se vsak sam odloči, če se bo vabilu odzval. Pri vsej zadevi pa me najbolj moti to, ker so povabljenci vedno naivni upokojenci. Sumim, da pri uslužbenki na društvu upokojencev nekdo s kakšnim stotakom “kupi” naslove naših dedkov in babic, saj bi bilo pa res hudo naključje, da “izžrebajo” vedno to populacijo. Do skrajnosti pokvarjen način!

Izletov se udeležujem, vendar nikoli nič ne kupim in me tudi nihče ne sili, da kupim. Poslušam predstavitev, se nekoliko izobražujem o zdravem načinu kuhanja in spanja ter uporabe protibolečinskih krem.
Potem grem na kakšen obhod po kraju in vedno mi je lepo.
Želim si še več takih izletov. Vedno gre kdo z menoj, ki tudi ničesar ne kupi.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close