Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek ideje za malo BOLJŠE nedeljsko kosilo

ideje za malo BOLJŠE nedeljsko kosilo

naslov pove vse,jaz pa prosim,da mi kaj napišete.lahko tudi recept zraven,bom zelo vesela
lp

Kupi pišeka – srednja velikost.

Nardiš testo, samo moja, voda sol – brez kvasa.

Pišeka fajn nasoliš in daš nanj začimbe, ki so za pišeka. Ali če imaš sveže zažimbe, če jih imaš položiš naj sveže začimbe.

Nato ga oviješ v to testo.

Daš v pečico in 2 uri pečeš na 180, lahko tudi malo veš.

Zraven nardiš prilogo, ki jo imate pač najraje. Nardiš eno veliko skledo mešane solate.

Daš na mizo celo ponev z pečenim ovitim pišekom.

Nato se to testo lahko tudi je ampak je malo trdo.

je pa zelo oksno pečen pišek.

No to je nekaj malo bolj drugačnega 🙂

Če dobiš morda tudi kakšne bolj fancy obiske, je dobro da jih najprej postrežeš s kakšnim aperitivčkom, npr. likerjem, dobrim vinom.

Začni s hladno predjedjo, npr. obložen kruhek-zelo hitro in enostavno.

Potem pa juhica, morda goveja ali kremna zelenjavna.

Za glavno jed morda pohane puranje rolice s šunko in sirom,dušen riž z bučkami ali pečen krompir.

K teme odlično paše rdeča pesa ali endivija.

Za sladico pa kakšen sladoled z vročim sadjem-skoraj nič dela.

K puranjim rolcam paše belo sladko vino-traminec. Za otroke pa sokec s smetano in obvezno slamico!!! Tako je pri nas.

Kakih 14 dni nazaj, smo imeli takšno kosilo, pa nisem imela preveč dela.

Vsi so se najedli ko pujsi.

Obema hvala!
TAMK,kako pa narediš te puranje roladice?

Kupiš puranje fileje, naj ti jih kar pri mesarju lepo tanko narežejo.

Jih potolčeš, posoliš, popraš, po želji od zunaj namažeš z zeliščnim maslom(meggle), v tem primeru manj soliš.

Na file položiš 2-3 rezine prešane šunke, rezino ali dve okusnega sira. Zviješ, povaljaš v moko, jajce in drobtine, nato spneš-lahko z aluminijasto mrežico ali kar z zobotrebcem. Na strani tudi fajn skupaj stisni, da ne bo sir odtekel. Potem pa spečeš, malo dlje kot običajno pustiš v olju.

To je to.

Naše zadnje kosilo:

peneča rebula
čisto majhni kruhki z domačo pašteto in čebulno marmelado (recept iz francoske revije)
pogača s koromačem in kozjim sirom (osnovni recept je napisala Babi na forumu prehrana)
juha iz rumene buče s popraženimi bučnimi semeni (moja različica)
svinjska ribica s s cimetom in zelišči, pečena v pečici skupaj s korenčkom, čebulo in krompirjem (sem se jo sama domislila)
motovilec s češnjevimi paradižniki
hruške, kuhane v teranu
nekaj različnih sirov z grozdjem in orehi
kava

Bere se veliko, vendar je bilo vsake jedi čisto malo. Povabljenih osem, domačih šest.

Hmmm morda bom jaz danes to nardila ??

Sliši se super fino 🙂

Samo 2 zrezka grem kupit 🙂

akšno aluminjasto mrežico?

Aluminijasta mrežica, ki izgleda kot dve skupaj zlepljeni žlici. Odpreš, daš noter rolico ali nadevan zrezek in zapreš. Zraven je tudi ročaj, tako da lahko obračaš, kot npr. na žaru.

Ampak ne komliciraj, jaz zabodem z zobotrebci, včasih pa niti to ni treba, ker jajca in moka zrezek lepo zlepita skupaj.

Dobro je, da so zrezki čim tanjši, skrajša se čas peke.

Dober tek!

ok, hvala

Bom jutri poročala 🙂

a za >http://www.kulinarika.net> ali pa in podobne pa še niste slišale ? 1000 in 1 recept….

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close