Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Ideje za kolaž iz starih filmskih kolutkov (8mm) – v sodobni obliki

Ideje za kolaž iz starih filmskih kolutkov (8mm) – v sodobni obliki

Pa spet potrebujem ideje…

Oče oktobra praznuje rojstni dan in s sestro sva se odločili, da mu filme, ki jih je snemal z 8mm kamero v letih 1970-1980 spraviva v bolj sodobno obliko.
Našla sem sicer kar nekaj studiev, kjer to delajo, a pojavlja se nama problem:
večina filmov je le delno uporabnih (nekateri deli uničeni, na nekaterih odsekih ni dovolj svetlobe in se slabo vidi, drugi filmski kolutki imajo le nekaj zanimivih izsekov, ostalo je brez zveze…).
Glede na to, da je filmov okoli 30 in da presnemovalci računajo ceno na min. filma, se nama zdi nesmiselno, da bi presnemavali cele filme. Ali ima kdo idejo, kako bi to izvedli tako, da bi preseli le zanimive izseke?

Ena od idej je bila, da projeciramo na steno in posnamemo z digitalno kamero in nato računalniško uredimo. Je to že kdo kdaj poskušal? Je izvedljivo? Ima kdo še kakšno drugo idejo?

Pojdi še na forum fotografija in film.Vprašaj v kako videoteko ali kar na Viba film ali RTV slovenija.

alfi alfi…..
al pa kr spilberga poklič……….ane….

Tvojo staro mamo

žal ne bo šlo………
tm mobi ne lovi…….za stacionarca bi šlo pa preveč kabla…….

pa k smo že pr kablu……..
a ti še vedno cela vas na kablu stoji ?

Tebi manjka kar precej kabla v tvoji glavi.Ali veš zakaj imaš ti glavo?Da so tvoje oči in ušesa lahko kje pritrjeni.

hahahah
hehehehe
hihihihih
na frizuro si pozabu…….

Ko sem videla št. postov, sem se razveselila :”Uau, koliko bo idej!”
No, pa so mi še edinega, ki se je malo potrudil in mi svetoval, popljuvali…
Alf, hvala.

no, se opravičujem, da sem ti uničil veselje…….

tole bo vrjetno res problem, ker kakor si že sama rekla, vsi ti studiji k presnemavajo računajo po minuti……
drgač pa probaj postavit vprašanje še na kakšnem računalniškem forumu.
Sigurno obstaja kak program za zajem slike iz kateregakoli medija…..
Vem da lahko tv program snemaš na disk………

Še enkrat ti odgovarjam:pojdi na Najdi.si in lahko boš izbirala.Pa vso srečo.

Hvala obema:))
Na forumu Fotografija mi je Roman obširno pojasnil težave in možne rešitve za snemanje projecirane slike 8mm filma z videokamero, zdaj pa še v lov na profesionalce, če se kje najde kdo, ki bi mi presnel le uporabne odseke.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close