Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ideje kako najti službo?

Ideje kako najti službo?

A spet to, vsake par mesecev..jamski vodnik, mulce scat sredi jame, neki na smučišču stat in jo zebe v noge, proizvodnja monotono, to pa nebi, spar minimalc, tečne stranke, to pa nebi

Odgovor na objavo uporabnika
ne najdem službe, 15.02.2024 ob 21:06

Še enkrat:

ideje kaj se dodatno izobraževatiž

ideje kako iskati.

Ampak ne zanimajo me službe za minimalca. Pa zanimajo me dela, izobraževanja primerna za skoraj 50 letnico. Tako, da na kak študij se ne bi več vpisovala. Kak tečaj pa vsekakor.

Želim ti veliko sreče, ampak kakšna izobraževanja dvomim da ti bodo od koristi (osebna izkušnja).

OMG, 15.02.2024 ob 20:36

Pa še to: Sama odnesi napisano ponudbo na tisti naslov…Potrkaj, pozdravi, se nasmej, predstavi se…naredi vtis….da bodo vedeli, kdo pošilja ponudbo…Tako se bodo lažje spomnili ob kuverti , da resnično obstajaš in da ti ni vseeno.

???

Vratar te v resnih podjetjih ne spusti naprej če nimaš začaranega termina.

Sploh ne veste kako je iskat normalno sluzbo!!!

Anonimno86031, hja, nekaj moram narediti. Res pa je, da dosedanja izobraževanja mi res nič ne koristijo. Sem pa hodila na razne jezikovne tečaje, tečaje retorike, turistični vodnik in podobno. Pa še par dodatnih izobraževanj, izpitov na področju iz katerega sem diplomirala. Tako, da ja, iščem ideje za kaj bolj koristnega.

Hja, to, da nosiš osebno vloge je pa res totalno mimo. Kot so že napisali: prideš do vratarja, receptorja, ki te ne spusti dalje, če nimaš dogovorjenega termina. Kjer pa tega nimajo, prideš pa do kake tajnice, ki te tudi ne spusti naprej.

To resno eni mislite, da neki šefi, vodilni delavci samo čakajo na to, ,da pride nek kandidat mimo? Ja, pa kaj še. Pogosto jih niti ni v pisarni, ker imajo drugo delo. Če pa so pa res niso na voljo, da bi se kar tako pogovarjali z mimoidočimi kandidati.

ne najdem službe, 15.02.2024 ob 21:20

Anonimno86031, hja, nekaj moram narediti. Res pa je, da dosedanja izobraževanja mi res nič ne koristijo. Sem pa hodila na razne jezikovne tečaje, tečaje retorike, turistični vodnik in podobno. Pa še par dodatnih izobraževanj, izpitov na področju iz katerega sem diplomirala. Tako, da ja, iščem ideje za kaj bolj koristnega.

Seveda da si želiš nekaj narediti in na nek način tudi “moraš”, ker si želiš. Samo pač težko je računati da bo od neke koristi.

ne najdem službe, 15.02.2024 ob 20:38

Nekoč sem poslušala monovski nasvet o tem, da neseš vlogo osebno. Vratar me je že takoj ven vrgel.

Ko sem pa delala v službi, kjer je bilo veliko zanimanja s strani kandidatov pa tudi ni bilo šans, da pridejo do šefice. Sicer nismo imeli vratarja tako, da so prišli do tajnice, ampak nič dalje kot do tajnice.

To je skoraj nemogoče pri večini firm. Posebej od covida naprej  – vzpostavitev enotnih centrov in telefonskih številk, da komaj prideš do ljudi, ki kaj odločajo

Adidaska, 15.02.2024 ob 20:51

Pri nas iščemo, pa ne dobimo. Pa ni minimalc. Za določena delovna mesta je plača 2,5x povprečna.

pač folk bi imel samo plačo, odgovornosti pa nobene

A lahko namig, kje se to išče?

Samo takole: mi iščemo…pa ne najdemo…

Potem se tu konca, ko konkretno vprašaš kje…je vse tiho

Tako tudi oglasu, ki so objavljeni, ne iščejo resno, malo tipajo trg…zaposliti niso imeli namen nikogar. Kaj je to nov hobi kadrovikov ali kaj?

Delam na takem delovnem mestu, kjer imam vpogled v to, kako so ljudje dobili službe. Največ je takih, ki so nekoga poznali, ki dela tam, kamor so se uspešno prijavili. Veliko jih uspe na razpisih. Zanimivo pa je tudi, da si izbereš podjetja, organizacije kjer želiš delati in spremljaš razpise delovnih mest prav na njihovih spletnih straneh. Ni takoj, a sčasoma se dobi.

Kako izobrazbo imaš, kake izkušnje imaš, kaj dejansko znaš in seveda, kje iščeš?

Kak profil iščete? In kje?

Z odgovornostjo nimam težav, imam že zdaj precej odgovorno delo, v bolniški 1x v zadnjih 10 letih.

Adidaska Ne bo povedala. Tipično. Blejanje, da iščejo, v resnici pa ne iščejo drugega kot tepca, ki bi crkoval za minimalca.

Ti bi bila idealna za digitalni marketing, glede na to, kako si vztrajna z eno in isto lajno in glede na to, da ti ljudje še vedno peljejo.

Anonimno 1078, 16.02.2024 ob 04:22

Ti bi bila idealna za digitalni marketing, glede na to, kako si vztrajna z eno in isto lajno in glede na to, da ti ljudje še vedno peljejo.

Točno to ? Že leta piše eno in isto, ljudje pa še kar nasedajo. Bi službo, ampak v proizvodnji ne, v turizmu ne, v računovodstvu tudi ne. V Avstriji ne, drugje tudi ne. Najraje bi dobro plačano in kreativno službico (na podlagi česa, se ne ve) nekje v Cerkljah ali Gorjah.

Mene zanima, komu si na plečih ves čas, ko pišeš domišljijske spise o službi? Ostarelim staršem?

https://cekin.si/zaposlitev/brezposelnost/lazni-zaposlitveni-oglasi-kako-jih-prepoznati.html

V Sloveniji se že tudi uradno o tem govori.

Tako da niste edina, avtorica. Po svetu je tega še več.

Pri skoraj 50ih ti izobrazba nič kaj ne pomaga. Štejejo izkušnje, reference in povezave ki si jih do takrat stkal. Kakšne izkušnje imaš? V kakšni branži? Ali že 20 let delaš pogodbeno večinoma v turizmu? To kaj si doštudirala več kot 20 let nazaj v resnici nima veze, če nisi nič v tej smeri delala in dobila izkušnje. Težko svetujem, ampak mogoče kakšen project management certifikat narediš? Prince2 recimo. Ne poznam nobenega brez službe s tem certifikatom. Če imaš seveda kaj izkušenj v tej smeri vsaj približno. Drugače pa mogoče kakšna nabava (to je dost težko sicer najti), mogoče logistika? Prodaja (ne mislim trgovine)?

vpiš se še na linkedin, naredi si fajn profil. pa še tam piši. Preveri stanje vseh podjetij v okolici. Tiste ki so najbolj uspešne ali imajo najvišje povprečne plače pošlji ponudbo za sodelovanje! recimo top 20im piši še ta teden! Plače preveriš na companywall. Pošiljaj do onemoglosti priave na delovno mesto, nikoli ne obupaj. Prej al slej se bo pokloplo. Vmes pa obvezno si privoščki kar te veseli. Pojdi recimo na kako potovanje, da ti da malce zagona. Pol te bodo ziher klicali na razgovor ko boš na plaži na Honolulu. Skratka NE ebe oni koji je ljep, nego onaj koji je uporan. gugl ti prevede.

želatina, 15.02.2024 ob 20:07

Se zdi, da se drugače kot preko vezi in poznanstev nič boljšega ne dobi, tako splošen vtis…

Na žalost je Slovenija majhna, vsi se poznajo preko sorodstvenih sfer ali prijateljstev, tudi preko ljubezenskih vezi si rihtajo super službe…

Tako, da …

Če si južni rihtajo preko vez, pri Slovencih to ne velja

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close