IDEJA ZA POTOVANJE
Imam cca 150.000 za povratno karto. Rad bi šel izven Evrope in dalj kot je Turčija, Tunizija, Egipt,…
Ima kdo kakšno dobro idejo kje bi se bilo dobro potepat na budget varianto, kjer je lepo in kjer bi se lahko ustavil tudi za potapljanje.
Vsaka ideja pride prav, zato bom vseh tudi vesel.
Kje ste kaj lepega doživeli za uredu denar. Tam nameravam porabiti do 200.000 SIT.
Vnaprej hvala
LP
Kondor
Za potapljanje ti svetujem Tajsko, je ralativno poceni. Najboljša destinacija se mi zdi Similan Islands. Tudi otočki v bližini Phi Phija so fanj, posebno, če želiš iti samo za en dan, ker na Similane moraš iti za več dni, ker so precej oddaljeni in se ti ne splača samo za en dan. Cene pa so nekje 10 do 15k SIT za enodnevni izlet, s tremi potopi, vso opemo in hrano. Live a board pa stane 100 USD na dan, tudi vse vključeno. Če si na
ladji več dni, lahko v enem dnevu opraviš 5 potopov.
Nekaj slikc s Similanov
http://community.webshots.com/album/341929771PyRsgh
lp,
Marko
Zivjo!
Vsekakor ti priporočam JV Azijo, Tajska, Malezija, Indonezija… Če se želiš potapljati v Maleziji ti priporočam vzhodno obalo, npr. Perenthian Island in pa Tioman, potapljanje je super (vidljivost sicer občutno slabša kot na Rdečem morju), ogromno velikih rib in morskih psov, predvsem pa poceni. Lani julija sem dala za potop cca. 4000 SIT, vključno z opremo in prevozom s čolnom. Pa še lastnega dive masterja sem imela! Je pa res, da moraš iti v Malezijo poleti, ker je v zimsko-spomladanskem času vzhodna obala zaradi monsunov zaprta. Malezija je sicer dražja od Tajske, vendar še vseeno za naše razmere poceni, jaz sem zapravila cca. 80 000 v 18 dneh s potopi vred, videla pa sem celotno celinsko Malezijo.
Na Tajskem zapraviš še manj, najmanj pa v Indoneziji (kjer so potopi tudi baje odlični), vendar pa rabiš nekoliko več časa.
Uživaj kjerkoli že boš.
Lp, Petra
Forum je zaprt za komentiranje.