Idealna teža
Odvisno je od tvoje strukture; če si bolj postave peščene ure ali hruške, si lahko privoščiš kak kg več kot manj, če si jabolko, pa je idealna teža na tvojo višino max 58 kg, še bolje kak kg manj.
Sama sem 166 cm in trenutno nezadovoljna s svojini 55 kg (po koncu dojenja se je presnova spremenila in takoj sem dobila gor 3 kg: pri 52 kg sem izgledala veliko bolje, čeprav v št. kilogramov ni velike razlike: zdaj je trebuh mehek, obraz pa poln, zabuhel: tip postave jabolko, pri katerem je res treba paziti na vsak odvečen kg. Gledam ženske s peščeno uro in hruško: pri njih je trebuh raven in presušen tudi pri 170 cm in 70 kg.
Idealna teza, 31.07.2022 ob 16:02
Stara sem 53 let, imam 168 in 74 kg. Koliko je tista idealna teža?
Ne glej idelane teže na tehtnici – ampak obliko postave in št. konfekcije.- Ena ženska ima lahko s 60 kg na 170 cm odlično postavo, druga je z močnejšo skeletno konstitucijo lahko okostnjak….
Teža ni relevantna, konfekcija in tonus kože in lepe ravno prav razvite mišice.
Idealna teža je tista, ki naj bi jo imel pri 25. Pri 55je ne moreš imeti, po kg lahko, po tistemu razlogu zakaj je idealna pa ne. 168/74 je čisto kul. ITM ali bmi (indeks telesne mase) pa si preračunaš na netu.
Zdaj imaš: 26.2 (kar je uradno preveč, realno načeloma kul, odvisno od ostalih stvari npr. Ali imaš visceralno debelost, koliko aktivnosti, mišične mase, druge težave)
V “povprečni” si že z 70kg
TVoj itm za normalno težo je 22 do 27. Velja za starost 45 do 54 let.
Od 55 do 64 je normalen itm 23 do 28..
Tvoj itm je 26,2.
Torej si na zgoenji meji normalne teže. Osvisno tudi od konstitucije, koliko imaš mišic.
Če je tvoja teža predvsem maščoba in zelo malo mišic, bi bilo dobro izgubiti kak kg.
Še bolje pa izgubiti kak kg maščobe in pridobiti na mišicah. Zaradi zdravega staranja.
How to Create and Attribute Lead Source in Microsoft Dynamics https://juiceboxsolar.com/
Forum je zaprt za komentiranje.