hyundai trajet
Zivjo
Vozim ga ze pet let, brez nekih posebnih tezav. Ima pa eno napako.Skoraj vsi imajo problem z menjalnikom. Ce ti gladina olja pade samo malo, se zaradi napacnega naklona masine na eni strani menjalnika pojavi del sinhronov nad gladino olja, zaradi tega pa prihaja do okvare dolocenih brzin v menjalniku. Pri meni 2. ter vzvratna prestava. To informacijo sem dobil na servisu, a na zalost malo prepozno, tako da moram sedaj zadevo nekako resiti, a bo drago. Drugace pa, za ta denar zelo veliko avta. Verjetno bom kupil drugega, morda malo mlajsega
cao
postar13
Večina starejših hyundijev, starejših od pet let je imela težave z menjalniki.
Zadnji modeli (zadnja štiri leta) imajo vgrajene bistveno boljše menjalnike.
mi ga imamo in nobenih problemov in smo zadovoljni. Sicer ga menjamo za WV tourana amapk samo zaradi porabe. Ko sva ga kupovala so nama odsvetovali dizla, češ da se kvarijo menjalniki.
pa sva nasedla in kupila bencinarja. Nimamo nobenih problemov z menjalnikom. Avto star 5 let in 115.000 km. Dve leti je bila poraba ok, sedaj ga pa pod 11 l / 100 km ne spravimo več.
Aja pa ploščice se zelo hitro obrabijo, sploh če se voziš precej v klanec, se pozna njegova masa 😉
Drugače pa res super avto. Mi ga je kar malo žal in težko se bomo poslovilo od njega. Avto namenjen udobni vožnji in hkrati tudi avto za tovorit vse živo, kar rabiš 🙂