Hyundai accent
Živjo!
kupujem moj prvi avto in bi rabil manjši nasvet v kolikor imate že kaj izkušenj. Na začetku sem hotel kupiti nekaj za cca 3500€, gledal sem malo passate letnik 98,99, hotel sem namreč kupiti prostoren,varen,VARČEN in zanseljiv avto. Sedaj pa mi eden od sorodnikov ponuja hyundai accenta, letnik 2000, motor 1.5, 86KM , prvi lastnik, 66000 prevoženega, vsa oprema (klima, daljinsko zaklepanje,…) za 2000€ kar je kar ugodno :).
zanima me če ima kdo že kaj izkušenj s takim avtomobilom, kako se obnaša na cesti, poraba, se izplača ali ne?
Hvala in lep pozdrav!
Moj sosed ima Hyundai accent že 11 let! Rekel mi je, da z njim ni imel nikakršnih problemov, edina šibka točka, ki jo je imel je bila, da je kar dosti olja spil! Samo sem enkrat bral, da je to bila pač njihova šibka točka…
Glede nato, da bo to tvoj prvi avto bi jaz raje tega kupil, sploh če je to od osebe, ki jo poznaš!Tudi nima full dosti prevoženih kilometrov, tak da…Mogoče se še dogovoriš s kakim mehanikom, da ti ga prej malo pregleda…
Ti pa povem za primerjavo, da sta moj oče in stric imela Wv polota, prvič in zadnjič…Pred polotom je fotr imel racerja daewooja in v 8 letih razen osnovnih servisov z njim ni imel nobenih stroškov!
Znamke kot je Hyundai, Kia, Chevrolet ipd. se full podcenjuje! Privrženci raznih evropskih znamk tega seveda nebodo nikoli priznali!
Lej, briga me če se avto ne kvari. Je še tolk drugih bolj važnih stvari….ljubiteljem kitajcev pač to ni važno…in tudi to jim ni važno da ga lahko čez 10 let zaradi ničvrednosti lahkko samo v graben zapelješ…
Ja njemu je ziher najbolj pomembno kak bo lahko avto prodal naprej! Glede nato, da je njegov prvi avto je najboljši taki s katerim bo imel čim manjše stroške, sploh če še ni zaposlen…ljubiteljem kitajcev je marsikaj važno, tut to, da ko bodo meli večji budžet, da bodo prešaltali na kakega japonca recimo…ko bodo vsi ateki pa mamice bogati pa takih problemov itak nebo več…
Vsak avto v tem razredu je narejen tako da sklopka zdrži 200.000 km, pri nekaterih japoncih celo 250.000 in več. Je pa zelo odvisno od načina vožnje(relacija-mesto) in od filinga pri pogostosti uporabe sklopke…zato ne bluzi in ne hvali preveč kitajska jajca…
Mam daewoo racerja že 15 let, prvi lastnik avto ima slabih 150.000 km in dela odlično.do sedaj nobenih popravil in težav,le lamelo sem enkrat menjal. Tako da glede korejcev morm rečt da je to najbolša izbira in se bom naslednjič, ko bom kupoval še enkrat odločil za korejca. Za tiste mojstre ki pa hvalite BMW, Audi in podobna jajca pa vam povem da moraš bit nor da daš toliko denarja za avto, ki ga naredijo za 1/10 plačane cene samo zato ker je to znamka.sploh pa zato ker je večina frajerjov ki si kupijo audi,bmw,mercedes na lizing potem pa doma jedo pašteto 7 let dokler ne odlača lizinga.Če iščeš kvaliteto in vzdržljivost za majhen dnar kupi korejca. Lp
Hyundai Accent 1996 je legenda !! o DRRR komentarju pa takaltak dobiš občutek, da ga je mama rodila v BMW. Ej jajčka ne bluzi si ga pa najprej loči kitajsko pa korejo. Ko si že tak hudo hudo pametn, sklopka se pri avtomobilo ne menjava, če voznik ne speljuje pri 3000, poznam enga ko ma hondo civic 400.000km prevoženih pa ma prvo sklopko not. Taki svečkarji ko ste vi gospodje se kr človeko zagabi, ker ne ve a bi blo sram mene al more bit tebe ! Ti ne hvali nemškega sraja …. gdaj je biv OPEL avto nikoli in nikoli ne bo …..v letih ko mam accenta sem zamnejal radialno gredno tesnilo na menjalniko ter redni servisi ki so potrebni tako ali tako pri vseh avtomobili. Sm pelo BMW 523i pa VW Golf 4 pumpa diza motor 150 Km …… in te moram razočarat Rajši korejca ko pa nemca. Kitajcapa nebi mev ker izdelujejo edini avto kar jih jas poznam in to je TATA.
TATA prihaja iz Indije, ne pa iz Kitajske :).
Sicer pa je tako: evropejec, američan, azijec, afričan (govorim o poreklu avtomobila) … če ti služi in si zadovoljen z njim potem je vse v redu … vse ostalo je pa itak “napihovanje in podcenjevanje” drugačnih pogledov, zmožnosti, želja, … ampak saj ravno v tem je čar, da nismo vsi enaki.
TATA prihaja iz Indije, ne pa iz Kitajske :).
Sicer pa je tako: evropejec, američan, azijec, afričan (govorim o poreklu avtomobila) … če ti služi in si zadovoljen z njim potem je vse v redu … vse ostalo je pa itak “napihovanje in podcenjevanje” drugačnih pogledov, zmožnosti, želja, … ampak saj ravno v tem je čar, da nismo vsi enaki.[/quote]
podpis pod izjavo uporabnika Motorino!