Najdi forum

Sem že gledala po starih temah, ampak zanima me tudi, ali je šel kdo zadnje čase do splita. Torej, kakšne so vaše izkušnje, se časovno in finančno bolj splača po stari cesti ali po novi? So res taki zastoji pri predorih?
Hvala in lep pozdrav
Julijana

Po novi, definitivno. Sedaj si v petih urah dol, verjetno lahko še prej, zastoji pred predori so prej izjema ob konicah, kot pravilo, medtem ko se po stari cesti dobesedno jajcaš.
Še malo opozorilo. Jaz sem na tej poti že dvakrat zgrešil, preden sem prišel na pravo AC. Če greš čez Metliko oziroma Črnomelj, ko prideš na Hrvaško, se drži zelene table za avtocesto, četudi kaže proti Reki ali Zagrebu in ne Rumene proti Splitu, saj ta vodi po stari cesti. Ko boš prišla do priključka na AC vas bodo dodatne table že razvrstile v pravo smer. Če table za Split tudi tam ne bo, se usmeri proti Reki (v primeru, da prečkata mejo pri Metliki oz. Črnomlju), na avtocestnem križišču boste pa zagotovo vedeli kam naprej.

Mi smo pa šli iz Rijeke s trajektom. Je bilo prav fletno.

Vprašanje za vse tiste, ki ste potovali s trajektom iz Reke na Hvar ali Korčolo …
Ali ste imeli kabino za spanje in kakšne izkušnje imate s kabino?
Eni me strašijo, da je v kabinah strašno slab zrak in vroče, drugo pa pravijo, da je v kabinah odlično zračenje in hlajenje, tako da gre v drugo skrajnost in je v kabinah zelo hladno in je treba imeti dodatno pregrinjalo ali spalko.

Kakšne izkušnje imate?

za NOVO glede trajekta: mi smo šli že pred leti, ker če greš direktno iz službe na pot, je trajekt ful dobra odločitev; spali smo v kabini s 3 ležišči imenovali kuše (nima svojega wc-ja); jaz sem spala celo noč, mož pa ni mogel zatisniti očesa – pa smo bili skupaj, kar pomeni, da je zelo odvisno od človeka. Kabine, ki so bile bolj spodaj so mogoče res “brez zraka”, vsaj tako se je meni zdelo ko sem bila na tistem hodniku. Ampak eno noč že preživiš.

Za na Hvar je meni trajekt zelo dobra odločitev, ker greš ob 6h zvečer, ob 8h zjutraj si pa v Staremgradu in ob 10h že na plaži. Na Korčuli 2 uri kasneje.

Zanima me, kako izveš, da ti na ta trajekt iz Rijeke ne bo potrebno čakati še naslednji dan?
Recimo, da se znajdem ta petek ob 8-ih zvečer tam, ali imam sploh kakšno možnost dobiti mesto na tem trajektu?
Ker za tistega iz Splita vem, da so ga nekateri čakali ure in ure…

Kdo kaj ve, kakšna je cena za dve osebi + avto? Sicer sem videla njihov cenik, ampak mi pol stvari ni bilo jasno.

Vnaprej rezerviraš trajekt, npr. pri Kompasu, kjer ti bodo povedali tudi točne cene.

Če se prav spomnim, je bila junija cena za avto 67 evrov in na osebo (na palubi) 25 evrov.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close