Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Hvala tistemu (tisti), ki je predlagal(a)..

Hvala tistemu (tisti), ki je predlagal(a)..

Te dni je nekdo na forumu povedal, da je najlažje razvaljati testo za piškote med dvema plastema peki papirja, kajti testo obdrži elementarne lastnosti, saj mu ni treba dodajati moke z namenom, da se ne bi sprijemalo.

Ne vem, kdo je bil to, ampak lepo prosim, naj se javi, kajti vredno se mu je zahvaliti z vsemi častmi… 🙂

Morda ste ostale vedele za to ukano – jaz vsekakor ne.

Pa se res vse življenje učimo.

Toplo priporočam tudi ostalim.

lp
Modra

Ja, to je res dobra ideja. Meni pa je znanka že pred leti zaupala, kako naredi čudovite dvobarvne roladice iz kokosove in čokoladne mase. Bela in čokoladna plast sta debeli cca 2 mm, položeni ena ena na drugo in tesno zvijeti v rulado premera cca 5 cm, ki se potem reže na pol cm debele rezine, ki imajo izgled fino zvite potice. Nisem se mogla načudit, kako ji to valjanje uspe. Pa je preprosto: Maso daš v 5 kg polivinil vrečko, valjaš po vrečki tako dolgo, da se lepo enakomerno razvalja v oblat velik kot vrečka. Najprej belo maso, nato enako temno, vrečko prerežeš in na eni strani obeh oblatov odstraniš, oblata združiš, odlepiš še polivinil na drugi strani, nato zviješ, režeš in vsi se čudijo od kod tako matematično lepi koščki peciva.Sama sem to že dostikrat preizkusila in verjemite, deluje.

Marija bi nam zaupala še recpet za tole čokoladno-kokosovo zadevo? Sliši se dobro ;-))

Modra, če si brala moje recepte, si to info lahko našla tam. Jaz sem vedno obupavala nad sprijemanjem testa, potem sem nekje prebrala, da se fino dela med dvema folijama. Ampak tudi s tem nisem bila čisto zadovoljna. Potem sem pa enkrat poizkusila s peki papirjem in videla, da je to pač najbolj uspešno in to zapisala tudi na forumu in v bazi receptov. Samo tega je že kar dolgo, tako, da je lahko bil sedaj še kdo drug. Me veseli, če ti ta način odgovarja in ti olajša delo. LP

Hoj, Evita!
Imaš pa res inovatorsko žilico! Še zavedaš se ne, kolikim mojstricam si olajšala delo! Moram priznati, da sem po dolgem času uspela narediti piškote take, kot morajo biti – okusne in krhke, predvsem pa s tako količino moke, kot je navedena v receptu.

Hvala in lep dan želim,
Modra

Hej, Evita!
Res si nam zelo pomagala. Jaz sem prej uporabljala za tako delo tisto prozorno folijo in je bilo kar nekaj packanja- s peki pa ne. Pozdravcek Babi

Enako, hvala hvala…
Mimi

Ha, jaz se ravno zato tako težko spravim k piškotom, ker se mi vedno vse packa. Super ideja, hvala že vnaprej!

Tudi sama se pridružujem prošnji za recept .
lp
Q10

Marija, tudi jaz bi imela recept za tole “sladico z vrečko”.

Pozdravljeni!

Včeraj sem prebrala, da ena ni vedela, kako se imenuje neko pecivo. Napisano ime je bilo metraš, v resnici gre pa za ATOMSKI RETAŠ. Jed izvira iz Prekmurja, recept mi je pa dala teta.
Zanimivo pri tem je, da vse sestavine za testo samo zmešamo skupaj:
– 2 jogurtova lončka moke,
– 1 pecilni prašek in
– 1 jogurtov lonček sladkorja.
Pekač namažemo in potresemo z drobtinami, na te pa z žlico damo polovico mešanice.Nato sledi nadev iz skute, sladkorja, jajc in kisle smetane, ki ga poravnamo po drobtinah.Čez skuto damo še jabolčni nadev, lahko pa tudi samo jabolka, narezana na krhlje.
Posebej pripravimo še polivko iz pol litra mleka, 4 jajc, 1 kisle smetane, sladkorja in malo moke.Zlijemo po pekaču in damo v pečico za približno pol ure . Pečemo pri zmerni temperaturi.
Namesto jabolk lahko vzamemo tudi kakšno drugo sadje, ki se po vašem okusu ujema s skuto. Možnosti za izvirnost je nešteto, samo domišljijo je treba uporabiti.

Lep pozdrav in DOBER TEK!

Miša, čez jabolka gre verjetno druga polovica suhe mešanice in potem preliv?
lp

OJ!
Ja, seveda!!
Ko sem pisala , se mi je mudilo, ker sem zraven kuhala kosilo. Zato pa sem poslala recept na nepravi naslov.
Pravilno je takole ja:
najprej mešanica za testo, nato nadeva, čez nadeva pa še druga polovica mešanice in polivka.

Hvala za opozorilo!
Čao

Moram malo pobrskati doma, zato recept za roladice dobite v ponedeljek.
Vse se samo zmeša in nič ne peče. Za testo bele barve je osnova kokos, sladkor, beljaki ali rumenjaki, za testo rjave barve pa zdrobljeni keksi, čokolada, sladkor, rum….Natančneje o količinah kasneje.Lep vikend vsem.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close