Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Hurgada – decembra

Hurgada – decembra

Razmišljamo, da bi šli decembra na počitnice v Hurgado. Zanima me ali je decembra dovolj toplo za kopanje v morju ? Kateri hotel je primeren za otroke ? Za vsako informacijo se vam lepo zahvalujem.
Lp

“mrtva sezona” – kar se tiče kopanja – je v Egiptu decembra, januarja in februarja.
Mene ne bi spravila v teh mesecih v vodo, tudi zrak ni tako zelo topel (in še manj vroč), pa dnevi so ful kratki… OK, eni se kopajo, ampak…

Za dopust z otroci to ni primeren čas.

Dobro jutro!

V Egiptu sem bila trikrat, ravno v mesecih “mrtve sezone”. V decembru v Hurghadi, kjer smo se kopali tudi v morju. V Sharm el Sheikhu sem bila konec januarja in konec februarja. Zrak je bil dokaj topel, v morje pa me niso dobili. Kopali smo se v hotelskih bazenih, kjer je bilo zavetrje. Priporočam ti Magic Life v SSH. Letovali smo z 16-mesečno hčerko in je bilo super.
Če te kaj zanima kar vprašaj.
LP,
Tasha

Ni res! Tik pred božičem smo bili v Sharmu (2x) s tremi otroki. Zrak primerno topel (27 stopinj), morje super. Vsi smo uživali in se prav poletno razpoloženi vrnili pod božično drevesce. Morje je bilo toplo, šnorkljanje fenomenalno, hotelski bazeni pa hladni. Kopali smo se le v morju – sezona ni bila mrtva!

Na Kanarcih je v tej “mrtvi sezoni” ozračje in morje hladnejše kot v Egiptu, pa niti pod razno ne pomislim, da ne bi šla. 25-27 stopinj je krasna temperatura ozračja ravno za otroke, pri 34 pa gagamo, se ti ne zdi?

LP

Popoldan je običajno precej pihalo v SSH na plaži in voda mi je bila hladna, ker je bil močan in hladen tok. Plavajoči pomol je bil obakrat speljan 250 m, tam si se spustil v vodo na precejšni globini. V plitvini je bila voda toplejša, ampak zaradi koralnega grebena tam ni bilo možno kopanje. Vse plaže si niso enake. Ti opisujem pač mojo izkušnjo.
V Hurgahdi se je plaža spuščala postopoma in ni bilo koralnega grebena. Je bilo primerno za majhne otroke.

LP,
Tasha

Zanima me, če kdo pozna hotel Sea Star Beau Rivage ?
Lp,
Rožica

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close