hujšanje zdravo!
povejte mi….
sem 13 letnica in sm vlka 157 cm pa ((po novem )) težka 52 kg!!
to je zame too much!! PLis help me !! Kok nej shujšam…….
kupla si bom proti celulitu…. pa ne vem kok nej dam kg dol?? pred 4 dnevi sm tehtala 50 kg…. in hočm shujšat najman na 47 kg!!!!
kok nej začnem???
Vsak nasvet je dobrodošel!
Težko verjamem, da si pred štirimi dnevi tehtala 2 kg več. Kakšna je dejanska teža, je zelo odvisno kdaj se tehtaš. Tehtaj se zjutraj, ko vstaneš in ne na poln želodec. V obdobju menstruacije teža niha, kak kg gor, dol. Mnogo je torej dejavnikov. Verjetno že imaš menstruacijo, zato ti svetujem, da se tehtaš takrat, kar moraš tako ali tako vpisat v menstr. koledarček. Ne tehtaj se pa kar naprej, ker ti bo samo psiho uničlo, prav?
Kreme proti celulitu. Pomagajo, če telovadiš in se zdravo prehranjuješ ter piješ doooosti vode. Drugače pa je vseeno ali se namažeš z eno navadno kremo za 300 sit ali pa s tisto proti celulitu – ne bo efekta – vsaj takega kot ga želiš ne. Proti celulitu še pomaga, da ne piješ gaziranih pijač (cocacola ipd. adijo:-)), pa razna mastna hrana, jajca,… to itak veš, da vpliva vse).
Torej, če hočeš shujšat (zdaj si še v fazi, ko rasteš, zato sama mislim, da ne rabiš hujšat, bo se že izenačilo), moraš telovadit – tek, plavanje, rolanje, kolesarjenje, aerobika, fitnes, torej delaj različne vaje: za trebuh, hrbet, roke, noge, zadnjico, da se ti bo telo lepo oblikovalo. Začni se prehranjevat zdravo, zvečer lahka večerja ali pa raje nič, če nisi ful lačna in pij, pij, pij veliko vode. Tako se ti bo telo prečistilo.
Recimo, da je to na kratko vse:-)
Forum je zaprt za komentiranje.